Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Κάθε μέρα θα μικραίνεις μέχρι να εξαφανιστείς Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά

Η ιδρύτρια του Living-Postcards,  , ανέβασε στην προσωπική της σελίδα στο Facebook, μια εικόνα την οποία συνόδευσε με ένα κείμενο, γροθιά στο στομάχι. Η ανάρτηση έγινε με αφορμή και το τελευταίο -τραγικό- γεγονός του άνδρα που γρονθοκόπησε τη σύζυγό του σε συναυλία.

Δεν θα αλλάξει
Όσα λουλούδια και αν φέρει. Όσα λόγια απολογητικά και αν ξεστομίσει. Και δεν θα είναι εύκολο «να σηκωθείς και να φύγεις». Δεν θα έχεις την δύναμη. Και εκείνες που σε χλευάζουν για το πόσο «θύμα» είσαι, προφανώς και δεν έχουν μπεί ποτέ στα «δικά σου παπούτσια». Προφανώς δεν ξέρουν τι σημαίνει να σου αφαιρούν αργά-αργά και το τελευταίο ίχνος αυτο-πεποίθησης και αυτο-σεβασμού.

Δεν είναι κάτι που γίνεται αμέσως. Θέλει χρόνια. Και γίνεται πολύ «γλυκά». Ξαφνικά δεν θα έχεις «άποψη» αλλά και αν έχεις δεν θα έχει σημασία καθώς είναι σίγουρο πως «θα την πετάξεις πάλι την κοτσάνα σου». Δεν θα έχεις στήριξη στα δύσκολα, γιατί «τόσες άλλες τα καταφέρνουν μια χαρά, μόνο εσύ είσαι γκρινιάρα και υστερική». Δεν θα μπορείς να ελέγχεις την ζωή σου, ούτε θα έχεις πολλές επιλογές. Θα είσαι σύντομα μια από αυτές που αποκαλώ «συν-οδηγός». Θα κάτσεις δίπλα του, εκείνος θα οδηγεί εξαιρετικά επικίνδυνα, αλλά εσύ δεν θα αντιδράσεις. Ποτέ. Ακόμα και αν στις πίσω θέσεις κάθονται αμέριμνα τα παιδιά σας. Δεν θα αντιδράς, θα συν-καλύπτεις συμπεριφορές που συχνά θα τις δικαιολογείς λόγω κούρασης/κρίσης/ηλικίας/ανασφάλειας για το αύριο.

Και κάπως έτσι, αρχίζουν όλα. Από τα «μικρά και αθώα» που δείχνουν το πραγματικό «ποιόν» του ποιόν αγαπάς.
Μπορεί να το πιστεύει πως σε λατρεύει. Αλλά είναι λατρεία που μόνο κακό σου κάνει.
Μπορεί να μην φτάσει ποτέ στα άκρα.
Μπορεί ποτέ να μην σηκώσει χέρι αλλά εσύ θα νιώθεις την λεκτική βία σε όλες της τις μορφές.
Κάθε μέρα θα «μικραίνεις» μέχρι να «εξαφανιστείς» από εσένα.
Θα το δεχτείς?
(15900 / 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS)


Με σπουδές πάνω στο marketing – τεχνικές πωλήσεων, στη διαφήμιση, στις δημόσιες σχέσεις, τη φωτογραφία και την υποκριτική, η Ιλιάδα-Ευαγγελία δουλεύει πολύ, δημιουργεί και ανακαλύπτει «χαμένους θησαυρούς» της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου