Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ ΙΑ'.

ΠΕΡΙΛΗΨΊΣ: Το πρόγραµµα του νέου Πολιτεύµατος. Λεπτοµέρειαι τινές του προτεινοµένου Πραξικοπήµατος. Οι Χριστιανοί είναι πρόβατα. Ο µυστικός µασωνισµός και αι στοαί του της «επιφανείας».

Το Συµβούλιον της Επικρατείας θα είναι έτοιµον, ίνα καθορίση την εξουσίαν της Κυβερνήσεως. Υπό την εµφάνισιν του ως νοµοθετικού σώµατος θα χρησιµεύση εν τη πραγµατικότητι, ως σώµα καταρτισµού των νόµων και των διαταγµάτων του Κυβερνήτου.
Ιδού λοιπόν το πρόγραµµα της νέας εγκαταστάσεως την οποίαν παρασκευάζοµεν. Θα δηµιουργήσωµεν τον νόµον, το δίκαιον και το δικαστήριον: 1) υπό τύπον προτάσεων εις το νοµοθετικόν σώµα· 2) δια διαταγµάτων του ΙΙροέδρου υπό τύπον γενικών διατάξεων, δια πράξεων της Γερουσίας και αποφάσεων του Συµβουλίου της Επικρατείας υπό τύπον υπουργικών διαταγών 3) εν περιπτώσει καθ’ ην τούτο θα εκρίνετο επίκαιρον, υπό τύπον πραξικοπήµατος. Ήδη οπότε έχοµεν περίπου καθορίσει αυτόν τον τρόπον του ενεργείν (modus agenti), ας ασχοληθώµεν µε την λεπτοµέρειαν των µέτρων, άτινα θα µας χρησιµεύσωσιν εις το να περατώσωµεν τον µετασχηµατισµών του Κράτους υπό την έννοιαν την οποίαν έχοµεν είπει. Εννοώ δια τούτου την ελευθερίαν του τύπου, το δικαίωµα του συνεταιρίζεσθαι, την ελευθερίαν της συνειδήσεως, την αρχήν του εκλέγεσθαι και πλείστα άλλα πράγµατα, άτινα είναι ανάγκη να εξαφανισθώσιν εκ του ανθρωπίνου καταλόγου ή να µεταβληθώσι ριζικώς ευθύς άµα ως το νέον Σύνταγµα θα έχη προκηρυχθη. Μόνον κατά την στιγµήν αυτήν θα µας είναι δυνατόν να εκδώσωµεν όλας τας διαταγάς µας µε µιας. Μετά ταύτα πάσα επαισθητή µεταβολή θα είναι επικίνδυνος και ιδού διατί:
Εάν η µεταβολή αυτή ενεργηθή µε πολύ δριµείαν αυστηρότητα, δύναται να συνεπιφέρη απελπισίαν, προκαλουµένην υπό του φόβου νέων µεταβολών της αυτής φύσεως· εάν απεναντίας εκτελεσθή υπό την έννοιαν µεταγενεστέρων ωφελειών, ο κόσµος θα είπή ότι ηµείς ανεγνωρίσαµεν τα σφάλµατα µας και τούτο θα εξασθενήση την αίγλην του αλάνθαστου της νέας εξουσίας, ή θα ειπή, ότι εφοβήθηµεν και αναγκαζόµεθα να κάµωµεν παραχωρήσεις, δι’ ας κανείς δεν θα µας ευχαριστήση, διότι θα νοµίσωσιν αυτάς ως επιβαλλοµένας... Αµφότερα ταύτα θα παρέβλαπτον το γόητρον του νέου Συντάγµατος. Θέλοµεν, ίνα κατά την ηµέραν της προκηρύξεως του, οπότε οι λαοί θα είναι κατάπληκτοι εκ του πραξικοπήµατος, όταν θα διατελώσιν ακόµη εν τω τρόµω και εν τη παραζάλη, θέλοµεν ίνα κατ’ εκείνην ακριβώς την στιγµήν αναγνωρίσωσιν ότι είµεθα τόσον ισχυροί, τόσον άτρωτοι, τόσον δυνατοί, ώστε εν ουδεµία περιπτώσει θα τους λάβωµεν ποτέ υπ’ όψιν, ότι όχι µόνον δεν θα δώσωµεν καµµίαν προσοχήν εις τας γνώµας των και εις τας επιθυµίας των, αλλ’ ότι είµεθα και εις θέσιν να καταστείλωµεν, µετ’ απολύτου εξουσίας, πάσαν έκφρασιν, πάσαν εκδήλωσιν των επιθυµιών τούτων και γνωµών· ότι εγενόµεθα κύριοι, δια µιας, παντός ό,τι µας ήτο αναγκαίον και ότι δεν θα µοιράσωµεν, εν ουδεµία περιπτώσει, την εξουσίαν µας µε αυτούς. Τότε θα κλείσωσι τους οφθαλµούς και θ’ αναµένωσι τα συµβησόµενα.
Οι Χριστιανοί είναι ποίµνιον προβάτων και ηµείς είµεθα δι’ αυτούς λύκοι. Ηξεύρετε δε τι συµβαίνει εις τα πρόβατα όταν οι λύκοι εισδύσωσιν εις την µάνδραν των.
Θα κλείσωσι πάλιν τους οφθαλµούς επί όλων των πραγµάτων, διότι θα τοις υποσχεθώµεν να τοις αποδώσωµεν όλας τας αφαιρεθείσας ελευθερίας, όταν οι εχθροί της ειρήνης θα καταπραϋνθώσι και τα κόµµατα θα περιέλθωσιν εις αχρηστίαν.
Περιττόν να είπωµεν ότι πολύν χρόνον θα περιµείνωσι την επιστροφήν ταύτην προς το παρελθόν...
∆ιατί να επινοήσωµεν και να εµπνεύσωµεν εις τους Χριστιανούς όλην αυτήν την πολιτικήν, χωρίς να τοις δώσωµεν τα µέσα να την κατανοήσωσι; διατί άλλο, παρά δια να επιτύχωµεν κρυφίως εκείνο όπερ η διεσπαρµένη γενεά µας δεν ηδύνατο να επιτυχή απ’ ευθείας.
Tούτο εχρησίµευσεν ως βάσις εις την υφ’ ηµών διοργάνωσιν του µυστικού µασωνισµού, ον ο κόσµος δεν γνωρίζει και του οποίου τους σκοπούς ούτε καν υποπτεύονται οι ηλίθιοι χριστιανοί, οι προσελκυόµενοι υφ’ ηµών εις την ορατήν στρατιάν των στοών, ίνα παραπλανήσωµεν τα βλέµµατα των αδελφών των.
Ο θεός έχει δώσει εις ηµάς, τον περιούσιον λαόν του, την διασποράν, και, εν ταύτη τη αδυναµία της γενεάς µας ευρέθη η ισχύς µας, ήτις µας έχει οδηγήσει σήµερον έως εις το κατώφλιον της παγκοσµίου κυριαρχίας.

Ολίγα πράγµατα µας υπολείπονται ίνα ιδρύσωµεν την Κυβέρνησίν µας επί των στερεών τούτων βάσεων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου