Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η προσκόλληση στο παρελθόν, εμπόδιο μέγα στην εξέλιξη μας

Ο μόνος δρόμος για να βρεις αυτό που πραγματικά θέλεις  στη ζωή σου είναι να ξεφορτωθείς όλα όσα δε θέλεις, όλα όσα γνωρίζεις ενδόμυχα ότι σε κρατάνε πίσω.
Δεν μπορείς να προχωρήσεις μπροστά αν κουβαλάς μαζοχιστικά στην πλάτη σου τις μίζερες εμπειρίες από το παρελθόν σου. Δεν προχωράς αν έχεις προσκολληθεί  σε αρνητικούς ανθρώπους, καταστάσεις ή συνήθειες που σου απορροφούν το είναι σου. Δεν προχωράς αν επαναφέρεις στο νου σου μνήμες θλιβερές που σε κρατούν ακινητοποιημένο από το φόβο.
Είναι καιρός να δράσεις. Είναι καιρός να σπάσεις τις αλυσίδες σου. Είναι καιρός να ελευθερώσεις τα χέρια σου ώστε να μπορέσουν να αδράξουν τα δώρα που θα σκορπίσει η Θεία Πρόνοια στο δρόμο σου.

Απελευθερώνεσαι από το παρελθόν σου όταν νιώθεις ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες που σου προσέφερε, οι οποίες σε έκαναν να πονέσεις ή να χαρείς, να γελάσεις ή να κλάψεις και τελικά σε  βοήθησαν να αναπτυχθείς.  Κοίταξε το παρελθόν σου με τη ματιά του αδιάφορου παρατηρητή, σα να μην έχει συμβεί σε εσένα, σαν να έπαιξες καλά ή άσχημα ένα δραματικό ρόλο στο θέατρο της ζωής. Μάθε από τις εμπειρίες που έζησες κι άφησέ τες να φύγουν. Το να αφήνεις πίσω το παρελθόν σου, σημαίνει να βρίσκεις το κουράγιο να αποδέχεσαι τις αλλαγές που συμβαίνουν καθημερινά στη ζωή σου και να βρίσκεις τη δύναμη να συνεχίζεις. Το να αφήνεις πίσω το παρελθόν σου, σημαίνει να ανοίγεις μια νέα πόρτα στη ζωή σου, σημαίνει να καθαρίζεις ένα φραγμένο μονοπάτι που σε εμποδίζει να προχωρήσεις για να φτάσεις στο ξέφωτο, σημαίνει να απελευθερώνεσαι από την προβληματική εικόνα που λανθασμένα μέχρι τώρα νόμιζες πως ήταν ο εαυτός σου.

Πρέπει να αφήνουμε το παρελθόν στη λήθη και το μέλλον στην Θεία Πρόνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου