Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Γύρνα σπίτι !

Σε μια μικρή πόλη της πατρίδας μας, ένας άντρας που τον λέγαν Αριστείδη καυγάδισε άσχημα ένα πρωί με το μικρό του γιο, τον Γιώργη. Όταν έφτασε στο σπίτι του αργότερα, την ίδια μέρα, ο Αριστείδης ανακάλυψε πως ο Γιώργης είχε φύγει από το σπίτι. Μετανιωμένος, ο Αριστείδης έψαξε μέσα στην ψυχή του και συνειδητοποίησε πως ο γιος του ήταν πιο σημαντικός γι’ αυτόν από οτιδήποτε άλλο.
Πήγε λοιπόν σε ένα μεγάλο μπακάλικο, στο κέντρο της μικρής τους πόλης, και τοποθέτησε μια μεγάλη πινακίδα που έγραφε: «Γιώργη, γύρνα στο σπίτι. Σ’ αγαπώ. Συνάντησέ με εδώ αύριο το πρωί».
Το άλλο πρωί ο Αριστείδης πήγε στο μαγαζί, όπου βρήκε επτά αγόρια με το όνομα Γιώργης, που είχαν φύγει κι εκείνα από τα σπίτια τους. Είχαν όλα ανταποκριθεί στο κάλεσμα γι’ αγάπη, ελπίζοντας πως ήταν ο δικός τους πατέρας που τα προσκαλούσε στο σπίτι με ανοιχτές αγκάλες.


Η αγάπη είναι η μεγάλη ανάγκη αυτού του κόσμου. Έχουμε «κατακτήσει» κάθε λογής υλική επιτυχία κι όμως οι ανθρώπινες υπάρξεις σε τούτο τον πλανήτη ικετεύουν και πεθαίνουν καθημερινά γι’ αγάπη. Αν μπορούσαμε μόνο ν’ αγαπήσουμε, πόσο γρήγορα θα εξαφανίζονταν τα προβλήματά μας! Όσο μεγάλοι, σκληροί ή κυνικοί κι αν έχουμε γίνει, μέσα μας ζει πάντα ένα τρυφερό παιδί που λαχταράει να δώσει και να δεχτεί αγάπη.


“Μια ζωή χωρίς αγάπη είναι σαν ανήλιαγος κήπος με μαραμένα λουλούδια. Η συναίσθηση ότι αγαπάς και αγαπιέσαι φέρνει μια ζεστασιά κι έναν πλούτο στη ζωή που τίποτε άλλο δεν μπορεί να φέρει”


Οσκαρ Ουάϊλντ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου