Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Όταν τα παιδιά του Αβραάμ συνασπίζονται

ΗΑΕ: Κάλεσαν όλους τους Άραβες να συνασπισθούν κατά της Τουρκίας και του Ιράν!

Σε  παναραβική συμμαχία κατά της Τουρκίας και του Ιράν κάλεσε ο υπουργός  Εξωτερικών των ΗΑΕ, Άνουαρ Γκαργκάς, λέγοντας πως ο «αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεμονία της Τουρκίας».
Ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού των Εμιράτων σχετικά με την Άγκυρα μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αναπαραγωγή ενός μηνύματος στο Twitter από τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως ύβρη.

Ο Άνουαρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δήλωσε επιπρόσθετα πως οι αραβικές χώρες είναι ανάγκη να συνασπισθούν γύρω από τον «αραβικό άξονα» της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.
«Η σεχταριστική και μεροληπτική άποψη δεν είναι αποδεκτή εναλλακτική επιλογή και ο αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεσία της Τεχεράνης, ούτε της Άγκυρας», έγραψε στην επίσημη σελίδα του στο Twitter.

Το σοβαρό επεισόδιο μεταξύ ΗΑΕ και Τουρκίας
Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν είχε αποκαλέσει  «θρασύ» των υπουργό των ΗΑΕ  έπειτα από ένα retweet του σείχη Αμπντουλάχ μπιν Ζαγιέντ αλ Ναχαγιάν που ανέφερε ότι στρατεύματα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας λεηλάτησαν την ιερή πόλη Μεδίνα κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.
Χωρίς να αναφέρει το όνομα του αξιωματούχου των ΗΑΕ, ο Ερντογάν χαρακτήρισε αδαή τον Ναχαγιάν που κοινοποίησε μια ανάρτηση στο twitter στην οποία διατυπωνόταν η κατηγορία ότι οθωμανικά στρατεύματα, υπό την διοίκηση του Φακρεντίν Πασά, έκλεψαν χρήματα και χειρόγραφα από την Μεδίνα το 1916.
«Κάποιος θρασύς άνδρας πέφτει χαμηλά και φτάνει να κατηγορεί τους προγόνους μας για κλοπή…Τι κακομαθημένος που είναι αυτός ο άνδρας; Κακομαθημένος από το πετρέλαιο, από τα χρήματα που έχει», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος σε μια τελετή απονομής βραβείων στο προεδρικό παλάτι στην Άγκυρα.
«Όταν οι πρόγονοι μου υπερασπιζόντουσαν την Μεδίνα, εσένα θρασύ άντρα, που βρίσκονταν οι δικοί σου; Πρώτα, πρέπει να λογοδοτήσεις για αυτό», είχε τονίσει.




Διαβάστε με προσοχή μέχρι το τέλος για τους γιούς Αβραάμ
Αν και η λέξη "Ισλάμ" δεν αναφέρεται άμεσα στην Αγία Γραφή, υπάρχει καταγεγραμμένη η γενεαλογία του Αραβικού λαού ως παιδιά του Αβραάμ που κατοίκησαν στην "ανατολική χώρα". Έτσι η ιστορία των μουσουλμανικών λαών αρχίζει με τον προφήτη Αβραάμ και τους απογόνους του μέσω του Ισμαήλ, του πρωτότοκου γιου του.
Ο πρωτότοκος γιος του Αβραάμ από την Άγαρ ήταν ο Αιγύπτιος Ισμαήλ. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Και η Άγαρ γέννησε στον Αβραάμ έναν γιο και ο Αβραάμ αποκάλεσε το όνομα αυτού του γιου, που γέννησε η Άγαρ, Ισμαήλ." (Γένεση 16: 15)

Στους απογόνους του Ισμαήλ και στους άλλους γιους του Αβραάμ μέσω της Κετουρά (γυναίκα του Αβραάμ μετά από τη Σάρα) δόθηκε η ανατολική χώρα και αναφέρονται ως λαός της ανατολής. Είναι οι προπάτορες των Αράβων. Ο Μωάμεθ, ο προφήτης του Ισλάμ, ανάγει την καταγωγή του πίσω στον Ισμαήλ μέσω του πρώτου γεννημένου γιου του, του Ναβαϊώθ. Η Αγία Γραφή αναφέρει: "Στους γιους όμως των παλλακών του ο Αβραάμ έδωσε χαρίσματα, όταν ακόμα ζούσε και επιπλέον τους εξαπέστειλε μακριά από τον γιο του τον Ισαάκ προς τα ανατολικά, στη γη της Ανατολής." "Και αυτή είναι η γενεαλογία του Ισμαήλ, του γιου του Αβραάμ που γέννησε στον Αβραάμ η Αιγύπτια η Άγαρ, η δούλη της Σάρας. Κι αυτά είναι τα ονόματα των γιων του Ισμαήλ, σύμφωνα με τα ονόματά τους στις γενεές τους. Πρωτότοκος του Ισμαήλ ήταν ο Ναβαϊώθ, έπειτα ο Κηδάρ και ο Αβδεήλ και ο Μιβσάμ και ο Μισμά και ο Δουμά και ο Μασσά, ο Χαδδάρ και ο Θαιμά, ο Ιετούρ, ο Ναφίς και ο Κεδμά. Αυτοί είναι οι γιοι του Ισμαήλ κι αυτά είναι τα ονόματά τους σύμφωνα με τις κωμοπόλεις τους και σύμφωνα με τις κατοικίες τους. 12 άρχοντες σύμφωνα με τα έθνη τους.. (Κι αυτά είναι τα χρόνια της ζωής του Ισμαήλ, εκατόν τριάντα επτά χρόνια, Και αφού εξέπνευσε, πέθανε και προστέθηκε στον λαό του.) Και κατοίκησε από την Αβιλά μέχρι τη Σουρ που είναι απέναντι από την Αίγυπτο, καθώς πηγαίνει κανείς στην Ασσυρία. Ο Ισμαήλ κατοίκησε μπροστά σε όλα τα αδέλφια του." Οι περιοχές που σημειώνονται εδώ βρίσκονται στην κεντρική και βόρεια Αραβία. (Γένεση 25: 6, 12 - 18)


Τουρκική ή τουρανική ονομάζεται μια οικογένεια δεκάδων νομαδικών φύλων με καταγωγή από τη Μογγολία και τη ΝΑ Σιβηρία, τα οποία μετανάστευαν κατά κύματα καθ' όλη τη διάρκεια του μεσαίωνα, κυρίως μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα. Μιλούσαν διάφορες διαλέκτους της αρχαίας τουρκικής γλώσσας, οι οποίες στη συνέχεια διαφοροποιήθηκαν δημιουργώντας τις σύγχρονες τουρκικές γλώσσες (ή τουρανικές). Η θρησκεία τους ήταν σαμανιστική με ανώτατο θεό τον Τένγκρι, άρχοντα του γαλάζιου ουρανού. Στην πορεία όμως η πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι μετακινήθηκαν προς δυσμάς, ασπάσθηκε τον Ισλαμισμό από τους Άραβες και τους Πέρσες (που είχαν εξισλαμιστεί νωρίτερα).

1 σχόλιο:

  1. Προσθέτω την μετάφραση του ονόματος "Ισμαήλ" = Άκουσε αυτόν.
    Με Σεβασμό Κρις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή