Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Χακάροντας την ευτυχία Δημιουργία νέων κυκλωμάτων οξυτοκίνης

Εδώ θα βρείτε πώς να νιώσετε πιο χαρούμενοι αυξάνοντας τα κυκλώματα οξυτοκίνης, τα οποία ενεργοποιούνται όταν δενόμαστε με τους άλλους, ερωτευόμαστε και ευχαριστιόμαστε.


8. Κάντε βήματα για το χτίσιμο της εμπιστοσύνης
Το να χτίζετε εμπιστοσύνη είναι ακόμα ένα κλειδί για το πώς να νιώσετε χαρούμενοι καθώς διεγείρει την οξυτοκίνη. Ίσως υπάρχει κάποιος που θέλετε να εμπιστευθείτε αλλά δεν μπορείτε να γεφυρώσετε το χάσμα ανάμεσα σας. Είναι καλό να ξέρετε πως μπορείτε να χτίσετε την εμπιστοσύνη με μια μακριά σειρά μικρών αλληλεπιδράσεων που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε καλύτερα στην πορεία. Άτομα ή ομάδες με άτυχη ιστορία δεν μπορούν πάντα να ξεχάσουν το παρελθόν με την μία. Τα ενδιάμεσα βήματα χτίζουν την εμπιστοσύνη σταδιακά. Η εμπιστοσύνη μπορεί να γίνει τόσο στενή ώστε κανένας να μην κινδυνεύει να προδοθεί. Κάθε βήμα χρειάζεται μόνο την δημιουργία θετικών προσδοκιών σχετικά με το επόμενο βήμα από το να προσπαθήσετε να λύσετε όλο το πρόβλημα. Κάθε μικρή εμπειρία εμπιστοσύνης διεγείρει το αίσθημα της οξυτοκίνης, η οποία συνδέει τους νευρώνες που βοηθούν την ενεργοποίηση της.
Οι δικηγόροι στους οποίους αναθέτονται διαζύγια χρησιμοποιούν αυτή τη στρατηγική ώστε να βοηθήσουν το ζευγάρι να καταλήξει σε μια συμφωνία. Ίσως να το δοκιμάστε με το άτομο που «σας καταστρέφει τη ζωή». Ξεκινήστε με μια μικρή αλληλεπίδραση και αν αυτό προοδεύσει χωρίς κάποια καταστροφή, κάντε το ξανά. Ο στόχος δεν είναι να εμπιστευθείτε τυφλά και να απογοητευτείτε. Είναι να χτίσετε θετικές προσδοκίες.
Η συνύπαρξη χωρίς εμπιστοσύνη είναι κακή, αλλά το να καταστρέφεται είναι ακόμα χειρότερο. Οπότε αντί να ξεκινήσετε να χτίσετε την εμπιστοσύνη με τον τρελό γείτονα ή με τον συνεργάτη που σας την έφερε πισώπλατα μπορείτε να βρείτε βήματα που είναι πιο άνετα. Για 45 μέρες ανταλλάξτε αμοιβαία συναισθήματα για το χτίσιμο της εμπιστοσύνης με δύσκολους ανθρώπους. Δεν μπορείτε να προβλέψετε τα αποτελέσματα από τη στιγμή που δεν μπορείτε να ελέγξετε τους άλλους. Αλλά θα επεκτείνετε την αίσθηση του ελέγχου με τους δεσμούς εμπιστοσύνης στη ζωή σας. Είναι σκληρή δουλειά και στην αρχή ίσως να μην την αισθανθείτε καλά. Αλλά μακροπρόθεσμα χτίζει την αυτοπεποίθηση του ότι μπορείτε να κάνετε κάτι για τα αγκάθια που σας ενοχλούν και να μάθετε πως να είστε χαρούμενοι παρά αυτά.
Μπορείτε να ξεκινήσετε να έχετε οπτική επαφή με το άτομο που κάνει τη ζωή σας δύσκολη. Την επόμενη μέρα θα μπορούσατε να σχολιάσετε τον καιρό και την παρά επόμενη να προσθέσετε ένα χαμόγελο. Θα μπορούσε να χρειαστεί και μια εβδομάδα για να αρχίσετε να γελάτε σχετικά με το μποτιλιάρισμα και ίσως να ανακατέψετε κάποια κακά συναισθήματα που είναι περιέργως δυνατά. Αλλά θα συνεχίσετε να έχετε ουδέτερη επαφή- χωρίς να θυμώνετε ούτε να βιάζεστε να τους ευχαριστήσετε. Σε 45 μέρες θα έχετε χτίσει ένα νέο κοινό θεμέλιο για το οποίο θα νιώθετε πιο ευτυχισμένοι. Ίσως χρειαστεί να περιορίσετε την εμπιστοσύνη σας σε αυτό το άτομο αλλά θα μπορείτε να χαλαρώσετε με την παρουσία του με τον τρόπο που οι γαζέλες χαλαρώνουν σε ένα κόσμο γεμάτο λιοντάρια.

9. Να είστε άξιοι εμπιστοσύνης
Η οξυτοκίνη λειτουργεί και για τις δύο μεριές. Όταν οι άλλοι άνθρωποι σας εμπιστεύονται, αισθάνεστε καλά είτε τους εμπιστεύεστε είτε όχι. Μπορείτε να απολαύσετε περισσότερη οξυτοκινη δημιουργώντας ευκαιρίες για τους ανθρώπους που σας εμπιστεύονται. Χειριστείτε αυτή τη στρατηγική με προσοχή- δεν θέλετε να είστε ο σωτήρας όλων όσων ξέρετε για 45 μέρες. Ο στόχος είναι απλώς να νιώσετε την ευχαρίστηση που προκαλεί η εμπιστοσύνη του άλλου για μια στιγμή κάθε μέρα ώστε να είστε πιο χαρούμενοι. Φυσικά, δεν μπορείτε να αναγκάσετε τους ανθρώπους να σας εμπιστευτούν και ίσως πάρει περισσότερο από μια στιγμή το να επεκτείνετε τον εαυτό σας με τρόπους ώστε να χτίσετε την εμπιστοσύνη. Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο στο να αναζητάτε την έγκριση. Μπορεί να ακούγεται εγωιστικό αλλά το κύκλωμα που χτίζεται είναι το θεμέλιο της μελλοντικής εμπιστοσύνης. Οπότε προγραμματίστε να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας σχολαστικά για 45 μέρες. Έτσι θα αισθανθείτε καλύτερα απλώς αυξάνοντας την εμπιστοσύνη με τον εαυτό σας και με τους άλλους.

10. Κάντε μασάζ
Το μασάζ διεγείρει την οξυτοκίνη και είναι πολύ κάλος τρόπος να νιώσει το σώμα και το μυαλό καλύτερα. Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα για να έχετε ένα καθημερινό μασάζ. Εδώ είναι κάποιες επιλογές:

Ξεκινήστε με ένα φίλο σας κάνοντας μασάζ ο ένας στον άλλον
Αναπτύξετε αυτή την ικανότητα σε μια τάξη ή σε μια κοινότητα εκπαίδευσης έτσι ώστε να απορροφήσετε τον ενθουσιασμό των συμμαθητών σας.
Προσπαθήστε να κάνετε μασάζ στον εαυτό σας, το οποίο είναι ένας απροσδόκητα αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσετε καλύτερα. Η τεχνική αυτό- μασάζ Qi Gong δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δύναμη και είναι εύκολο να την μάθετε από ένα βίντεο. Μόλις δημιουργήσετε τη συνήθεια διέγερσης της οξυτοκίνης σας με αυτούς τους τρόπους, θα είναι ευχάριστο που θα έχετε πάντα διαθέσιμη.

Συνοπτικά: πως να νιώσετε πιο χαρούμενοι αυξάνοντας την οξυτοκίνη σας

Κάντε βήματα προς την εμπιστοσύνη

Να είστε άξιοι εμπιστοσύνης


Κάντε μασάζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου