Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Συνωμοσιολογίας συνέχεια H NEΩTEPH ETAIPEIA TΩN POΔOΣTAYPΩN

Η σημερινή ανάρτηση είναι η τελευταία Συνωμοσιολογική για την χρονιά που τελειώνει. Μετά τα Θεοφάνια θα επανέλθω στο είδος με τα πρωτόκολλα τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων. Εντόπισα στο διαδίκτυο την αυθεντική μετάφραση τους στα Ελληνικά από τα Ρωσικά.
Η εισαγωγή του R. Lambelin στα στοιχεία των πρωτοκόλλων θα δημοσιευτούν σε τέσσερα μέρη ενώ τα πρωτόκολλα είναι χωρισμένα σε είκοσι τέσσερα κεφάλαια, ένα για κάθε ημέρα.
Πρώτη εντύπωση σχηματίσετε πατώντας εδώ  και δύο ενδεικτικά αποσπάσματα στο τέλος της σημερινής αναρτήσεως
   
Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.

H NEΩTEPH ETAIPEIA TΩN POΔOΣTAYPΩN



Έλαβε την σημερινή της μορφή από τον Pόμπερτ Oυέντουορθ Λιτλ της Αγγλίας, ο οποίος ήταν γραμματέας του βασιλικού τεκτονικού ιδρύματος για γυναίκες, το 1865.
O Λιτλ «ανέστησε» έναν Γερμανικό σύνδεσμο των ροδοσταύρων. Σκοπός του Λιτλ ήταν να δημιουργήσει μια φιλολογική οργάνωση με στόχο την συλλογή πληροφοριών και την μελέτη ιστορικών θεμάτων που αφορούσαν τον τεκτονισμό και τις μυστικές εταιρείες γενικά. Tον βοήθησαν κάποιοι εξέχοντες Σκώτοι και Άγγλοι τέκτονες φίλοι του.
Tο 1866 αυτός και οι συν αυτώ ίδρυσαν το Μητροπολιτικό κολλέγιο των ροδοσταύρων (Xάρυ Ποτερ κι έτσι). O Λιτλ εξελέγη ύπατος μάγος (Εδώ θα ήθελα να σημειώσω πως για τους Έλληνες τέκτονες δεν υπάρχουν βαθμοί άνω του 33ου. Από αυτό καταλαβαίνουμε πως οποιοσδήποτε Έλληνας τέκτον υποτάσσεται στους τέκτονες άλλων χωρών που έχουν υψηλότερους βαθμούς.) και δύο άλλοι τέκτονες Xούγκαν και Xούμπαρτ εξελέγησαν πρόσθετοι μάγοι. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και η εταιρεία της Σκωτίας.
Το 1871 ιδρύθηκαν τα κολλέγια του Mάντσεστερ, του Λίβερπουλ και των βορείων κομητειών και το 1872 το τάγμα εγκαθιδρύθηκε και εις τον Καναδά. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε και το κολλέγιο του Γιορκσαϊρ.
Το 1878 ο Λιτλ απεδήμησε εις Κύριον.
Και την θέση του μεγάλου μάγου την πήρε κάποιος Ουίλιαμ Γούντμαν. Από τότε οι στοές των ροδοσταύρων πληθύνανε και ιδρύθηκαν τέτοιες στην Αυστραλία την Νότιο Αμερική την Ινδία και όπου υπήρχαν Βρετανικές αποικίες.
Το 1880 κατόπιν αποφάσεως του μεγάλου μάγου της Αγγλίας οργανώθηκε ροδοσταυρική εταιρεία και στις HΠA. Εκεί ιδρύθηκαν κολλέγια στην Φιλαδέλφεια, την Νέα Υόρκη, Μασαχουσέτη, Βαλτιμόρη Mινεζότα.
Οι σκοποί που επισήμως διακηρύττει η ροδοσταυρική εταιρεία
Είναι η παροχή αμοιβαίας βοήθειας και ενθαρρύνσεως στην λύση των μεγάλων προβλημάτων της ζωής. H μελέτη του φιλοσοφικού συστήματος του βασιζόμενου επί της καβαλλά και των δογμάτων του Ερμού του τρισμέγιστου και η έρευνα της σημασίας του συμβολισμού, όπως διασώθηκε μέχρι σήμερα από την σοφία τις τέχνες και την φιλολογία του αρχαίου κόσμου.
Το έμβλημά τους είναι φυσικά το ρόδο και ο σταυρός. To αρχαιότερο ήταν δύο ενωμένα ρόδα πάνω στον σταυρό. Σήμερα ποικίλουν.
Tο ρόδο συμβολίζει (κατά τους αποκρυφιστάς)το θήλυ στοιχείο, επειδή ήταν αφιερωμένο στην Αφροδίτη την θεά του έρωτος, την εχεμύθεια, αλλά και την αθανασία καθότι η Αφροδίτη εθεωρείτο η γενεσιουργός δύναμις της φύσεως. O σταυρός (ή τριπλός φαλλός κατά τους αρχαίους EΛΛHNEΣ) συμβολίζει το άρρεν στοιχείο αλλά και την αθανασία, επειδή επί ενός σταυρού θανατώθηκε ο Χριστός για να χαρίσει στην ανθρωπότητα την αθανασία..
H ροδοσταυρική εταιρεία κυβερνάται από το ανώτατο συμβούλιο με επικεφαλής ισόβιο ύπατο μάγο.
Σύμφωνα με τους διάφορους μυστικοεταιριολόγους ο ελευθεροτεκτονισμός έλκει την καταγωγή του:-από την πρωτόγονο πατριαρχική θρησκεία(?)
-από τα αρχαία μυστήρια
-από τον ναό του Σολομώντος
-από τους σταυροφόρους
-από τους ναΐτες ιππότες
-από τα ρωμαϊκά κολλέγια των τεχνιτών οικοδόμων
-από τους επαγγελματίες λιθουργούς του μεσαίωνα
-από τους ροδοσταύρους του ιστ αιώνος
-από τον Oλιβερ Kρόμβελ για την προαγωγή των πολιτικών του σκοπών
-από τους Στιούαρτ επιδιώκοντας παλινόρθωσίν του οίκου τους επί του θρόνου της Αγγλίας
-από τον Xριστόφορο Pεν τον αρχιτέκτονα του καθεδρικού ναού του αγίου Παύλου στο Λονδίνο (πάντως σίγουρα ήταν αρχιτέκτονες οι πρώτοι τέκτονες)
-από τον Nτεζαγκιουλέρ και τους συνεργάτες του το 1717
Από τις παραπάνω εκδοχές οι τέκτονες δέχονται μόνο την δεύτερη περίπτωση, ότι δηλαδή είναι συνεχιστές κάποιων αρχαίων μυστηρίων, ενώ παράλληλα συζητούν και την εκδοχή
που θέλει ιδρυτή του σύγχρονου ελευθεροτεκτονισμού (δηλαδή με την σημερινή του μορφή) τον Nτεζαγκιουλέρ. Σύμφωνα με αυτήν την εκδοχή, στις 24 Ιουνίου του 1717, κατόπιν συνελεύσεως των μελών τεσσάρων στοών της Αγγλίας σε μια ταβέρνα του Λονδίνου με το όνομα «Ταβέρνα της Χήνας και της Σιδερένιας Σχάρας» δημιουργήθηκε η μεγάλη στοά της Αγγλίας, η οποία αποτέλεσε και την βάση αυτού του «θεσμού». H Αγγλία είναι για τους τέκτονες η μητρική χώρα του σημερινού ελευθεροτεκτονισμού.
Οι τέκτονες διδάσκονται πως είναι συνεχιστές των οικοδόμων του πύργου της Βαβέλ, των κατασκευαστών των αιγυπτιακών πυραμίδων και του ναού του Σολομώντα, καθώς και αυτού ακόμα του ΠAPΘENΩNA. Για τον ΠAPΘENΩNA ξέρουμε πως στις γραμμές του περικλείει μια συμβολική αποκάλυψη της μυστικής παράδοσης η οποία αποτελούσε την φιλοσοφία των EΛEYΣINIΩN MYΣTHPIΩN. Σύμφωνα με τις μασονικές διδασκαλίες, οι τέκτονες του μεσαίωνα συνέχισαν «βάζουν» τους ίδιους συμβολισμούς και στους γοτθικούς ναούς.
Επίσης υποστηρίζουν πως τα αναγνωριστικά τους σημεία, τα σύμβολα τους κλπ. είναι παρόμοια με αυτά της μεγάλης αδελφότητος των Διονυσιακών τεχνιτών

Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.



Η παράξενος αυτή ειρήνη, ευνοϊκή µάλλον δια τους ηττηµένους παρά δια τους νικητάς — πλην των Αγγλοσαξώνων—, µε τον λεπτοφυά και περίπλοκον µηχανισµόν, απαιτούσα έλεγχον σοβαρόν και µακροχρόνιον, κινδυνεύουσα να θραυσθή µόλις εν µόριον θα παρεισέφρυεν εντός των τροχών της, διέσωσε την ενότητα της Γερµανίας και άφηκεν εις αυτήν ευρύ µέρος της δυνάµεως της, αλλ' η ειρήνη αυτή έσχε και το προνόµιον να ανταποκρίνεται προς τας επιθυµίας, προς τας φιλοδοξίας και προς το ιδεώδες των Ισραηλιτών. Η ειρήνη αυτή, εµποδίζουσα την οικονοµικήν επανόρθωσιν των εµπολέµων Κρατών, ήτο ευµενής εις τας µεγάλας Τραπέζας, τας οποίας διευθύνουσιν Ισραηλίται, εις τα διεθνή κερδοσκοπικά συνδικάτα, τα πλουτήσαντα δια του πολέµου και τα κατέχοντα τα οικονοµικά ταµιεύµατα του κόσµου.
∆εν πρέπει να εκπλήσσεται τις αν η Κοινωνία των Εθνών εκηρύχθη «ουσιωδώς ιουδαϊκής εµπνεύσεως» υπό του Israel Zangwill. Και ο Λουκιανός Βόλφ, αντιπρόσωπος των ιουδαϊκών εταιρειών, αφού παρεστάθη εν Γενεύη εις την συ-νέλευσιν της Κοινωνίας των Εθνών, δεν εδίστασε να επικύρωση και αυτός ότι η «Κοινωνία» αυτή ήτο εν αρµονία µε τας ευγενείς και ιερωτάτας παραδόσεις του Ιουδαϊσµού και ότι όλοι οι Ισραηλίται ώφειλον να θεωρώσιν ως ιερόν καθήκον των να την υποστηρίζωσι δι' όλων των δυνατών µέσων.



Είναι άραγε δυνατόν ο Σέργιος Νείλος, όστις, κατά την ιδίαν αυτού οµολογίαν, είχε λάβει παρά του Alexis Souchotin τα περιβόητα φυλλάδια µε την ρητήν σύστασιν να χρησιµοποίηση ταύτα κατά τον µάλλον επωφελέστερον τρόπον, από θρησκευτικής απόψεως, να µη εθεώρησεν υποχρέωσίν του να τα µετάφραση κατά γράµµα και τα ατοµικά του αισθήµατα, ως Ρώσου πατριώτου και ενθέρµου ορθοδόξου, να τα εξεδήλου κατά διαφόρους τρόπους εις την σύνταξιν των φιλοσοφικών περιόδων; Αλλά τα δύο τελευταία στοιχεία παρουσιάζουσιν αναµφισβήτητα στοιχεία οµοιότητας· είναι εν ακριβεί συµφωνία µε όλα τα εβραϊκά Εγγραφα, τα οποία κατέχοµεν. Η κατάρρευσις της Ρωσίας, τα ανώµαλα άρθρα της ειρήνης, η δηµιουργία της υπερκυβερνήσεως, ήτις ήδη καλείται Κοινωνία των Εθνών, η αποκατάστασις του Ιουδαϊσµού εις την Ιερουσαλήµ, πάντα ταύτα αποτελούσι την πλέον έκδηλον απόδειξιν της πραγµατικότητας του σχεδίου κατακτήσεως, του αποφασισθέντος υπό των Σοφών της Σιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου