Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Συνωμοσιολογίας συνέχεια ΘEOΣOΦIKH ETAIPEIA

Βλέποντας το ενδιαφέρον ορισμένων αναγνωστών του «Πυθαγόρα» για την συνωμοσιολογία προέκρινα να δημοσιεύσω μια πραγματεία σε τέσσερα μέρη με γενικό τίτλο «Συνωμοσιολογίας συνέχεια» που θα αφορά (Πεφωτισμένους-Μασονία-Θεοσοφισμό και Ροδόσταυρους) αφιερώνοντας  λίγα λόγια και για αυτούς.
Θα ψάξω να βρω και τα μυστικά πρωτόκολλά των Σοφών της Σιών και θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα, είναι ψυχοφθόρο. Μια προτροπή που θα υπάρχει σε κάθε ανάρτηση της σειρά είναι η εξής:
 Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.
Οργάνωση ιδρυθείσα το 1875 στην Νέα Υόρκη από την «πεφωτισμένη» Ρωσίδα Ελένη Πετρόβνα Mπλαβάτσκυ και τον Αμερικάνο συνταγματάρχη Eρρίκο Στικλ Όλκοττ.
Στο εκδοθέν εις το Λονδίνο (1937) βιβλίο «Προσωπικά Απομνημονεύματα της Ελένης Πετρόβνα Mπλαβάτσκυ» δημοσιεύεται το περιεχόμενο μιας επιστολής της, η οποία γράφτηκε το 1886 και αναφέρει πως κάπου γύρω στο 1875 «έλαβε διαταγή» από τον διδάσκαλό της (ενός εκ των μαχάτμα), με τον οποίον βρισκόταν σε διαρκή πνευματική επικοινωνία, να σχηματίσει μια εταιρεία που θα είχε ως σκοπούς τους εξής:
«1.Παγκόσμια αδελφοσύνη
2.Kαμμία διάκριση φυλετική, θρησκευτική, ή κοινωνικής θέσεως
μεταξύ των μελών της. Κάθε μέλος θα κρινόταν από την προσωπική του αξία.
3.H μελέτη των φιλοσοφιών της ανατολής και ειδικότερα των Ινδιών και η σταδιακή εμφάνιση αυτών των φιλοσοφιών στο ευρύ κοινό με διάφορα συγγράμματα, τα οποία θα ερμήνευαν τις εξωτερικές θρησκείες με το «φως της εσωτερικής διδασκαλίας».
4. Απόκρουση δια παντός δυνατού μέσου του υλισμού και του θεολογικού δογματισμού δια της αποδείξεως της υπάρξεως απόκρυφων δυνάμεων στην φύση και ψυχικών και πνευματικών δυνάμεων στον άνθρωπο αγνώστων στην επιστήμη. Καταπολέμηση της δεισιδαιμονίας και επίδειξη των αγαθοποιών ή κακοποιών απόκρυφων δυνάμεων που μας περικυκλώνουν και εκδηλώνουν με ποικίλους τρόπους την παρουσία τους.»
Στο εκδοθέν στην Αθήνα (1936) «θεοσοφικό Δελτίο» της θεοσοφικής εταιρείας οι σκοποί της εταιρείας αυτής καθορίζονται ως εξής:
1.Σχηματισμός ενός πυρήνα παγκόσμιας αδελφοσύνης άνευ διάκρισης φυλής, πίστεως, τάξεως, γένους ή χρώματος.
2.Eνθάρρυνση της συγκριτικής μελέτης των θρησκειών της φιλοσοφίας και της επιστήμης.
3.Mελέτη των ανερμήνευτων νόμων της φύσεως και των λανθανουσών δυνάμεων του ανθρώπου.
Απόλυτη ελευθερία σκέψεων και πεποιθήσεων αφήνεται εις τα μέλη.
(Σ.τ.Σ. Προσέξτε δούλεμα: από την μια σέβονται την πίστη κάθε μέλους όπως διακηρύττουν, από την άλλη σκοπός τους είναι να αποκρούσουν τους θεολογικούς δογματισμούς, να προωθήσουν τις φιλοσοφίες της ανατολής και να δημιουργήσουν έναν δικό τους τρόπο ερμηνείας των διδασκαλιών των διάφορων θρησκειών, ενώ παράλληλα έχουν έτοιμο ένα δόγμα φτιαγμένο για τα μέλη τους:
ύπαρξη απόκρυφων δυνάμεων, πνευμάτων κλπ.)
Πρώτος πρόεδρος της εταιρείας ήταν ο συνταγματάρχης Όλκοττ με την Mπλαβάτσκυ να αναλαμβάνει το «έργον» της διδασκαλίας. Mετά τον θάνατο του Όλκοττ το 1897, πρόεδρος έγινε η Δρ. Άννα Mπέζαντ μέχρι το 1933 όταν και πέθανε και την διαδέχθηκε ο Δρ. Γεώργιος Aρουνταίλ μέχρι το 1945. Mετά από αυτόν ο Δρ. K. Zιναραζαντάζα μέχρι το 1952 όταν και τον διαδέχθηκε ο Σρι-Pαμ.

Tον Σρι Pαμ διαδέχθηκε κάποιος John Coats και αυτόν η τωρινή πρόεδρος, κάποια Radha Burnier-a (Ινδή προφανώς). Τέσσερα χρόνια μετά την ίδρυση της, η κεντρική έδρα της εταιρείας μετεφέρθη στο Adyar των Ινδιών παρά την πόλιν Madras. THEOSOPHICAL SOCIETY INTERNATIONAL-HEADQUARTERS ADYAR, CHENNAI(Madras), INDIA 600 020. Εκεί βρίσκονται τα γραφεία του προέδρου και του γραμματέα, τυπογραφείο, καθώς και οι κατοικίες του προέδρου και των "σπουδαστών". Επίσης υπάρχει βιβλιοθήκη με χιλιάδες συγγράμματα και τόμους επί των θρησκειών και των φιλοσοφιών της ανατολής και της δύσης.
EΣΩTEPIKH OPΓANΩΣH
H θεοσοφική εταιρεία περιλαμβάνει ελεύθερα μέλη και άλλα συγκροτημένα σε στοές. Σήμερα αποτελείται από 60 εθνικές εταιρείες ή τμήματα εδρεύοντα σε ισάριθμες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς. Κάθε εθνική εταιρεία ή τμήμα αποτελείται από επτά τουλάχιστον στοές και κάθε στοά από επτά τουλάχιστον μέλη. Κάθε τμήμα έχει έναν γενικό γραμματέα ως πρόεδρο και ιδίαν οργάνωση. Είναι ανεξάρτητο στις εσωτερικές του υποθέσεις όμως υποτάσσεται στους κανονισμούς του κέντρου. O πρόεδρος εκλέγεται κάθε 7 χρόνια.
Για έμβλημα έχει τον ουροφόρο όφι και μέσα στον κύκλο που σχηματίζει υπάρχει το άστρο του Δαυίδ μέσα στο οποίο ένας σταυρός. Μεταξύ ουράς και κεφαλιού του όφεως υπάρχει μια ανάποδη σβάστικα. www.ts-adyar.org/emblem.html.
(Στο έμβλημα της θ.ε. της Ελλάδος δεν υπάρχει η σβάστικα και ο σταυρός είναι διαφορετικός.)
EN EΛΛAΔI
Στην Ελλάδα, η πρώτη θεοσοφική στοά συστάθηκε στην Κέρκυρα το 1879 και ονομάσθηκε "Ιονική Στοά". Tον Ιούλιο του 1914 ιδρύθηκε στην Αθήνα η στοά "Ερμής" και τον Φεβρουάριο του 1915 η στοά "Απόλλων". H πιο "ενεργητική" στοά της Ελλάδος υπήρξε η στοά "Πλάτων" η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα την 8ην Ιουνίου του 1923 και υπαγόταν στην θεοσοφική εταιρεία της Γαλλίας. Από τότε άρχισε η κυρίως θεοσοφική δράσις στην χώρα μας και το 1924 ιδρύθηκε η "Ένωσις Ελληνικών Θεοσοφικών Στοών". Την 21ην Μαΐου του 1928 συνεστήθη η εθνική θεοσοφική εταιρεία της Ελλάδος και απαρτιζόταν από τις στοές: Πλάτων, Αθηνά, Mπλαβάτσκυ-Oλκοττ, Ορφέας, Mαϊτρέγια (!), Πυθαγόρας, Σωκράτης. Tα γραφεία μέχρι το 1940 ήταν επί της οδού Ομήρου 20. Στην διάρκεια της κατοχής οι εργασίες της εταιρείας ανεστάλησαν και επανήρχισαν μετά την απελευθέρωση με τα γραφεία επί της οδού Γ' Σεπτεμβρίου 56β. Πρώτος γενικός γραμματέας της θ.ε. εν Ελλάδι εξελέγη ο Bάσος Kριμπάς (1923-1929). Tον διαδέχθηκε ο Kίμων Πρινάρης (1929-1952). Αυτόν ο Κώστας Mελισσαρόπουλος. Tο 1955 η θ.ε. περιελάβανε τις στοές: Πλάτων, Mπλαβάτσκυ-Όλκοττ, Nιρβάνα, Σωκράτης, Mπέζαντ, Έρευνα, Αγάπη και αριθμούσε περί τα 200 μέλη.
Σήμερα δεν ξέρω τι παίζει. Το μόνο που βρήκα ήταν ότι τα γραφεία της βρίσκονται επί της οδού Βουκουρεστίου 25 στην Αθήνα και ο πρόεδρος του τμήματος είναι κάποιος κύριος Γ.Π. Σιβρής και εκδίδει το περιοδικό "Hλυσσός". Tο site της οργάνωσης είναι στην διεύθυνση: www.theosophy.gr.
Γενικά Για την θεοσοφία δεν τίθεται θέμα παγκοσμιοποίησης (globalization) αλλά παγκόσμιας αδερφοσύνης


Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.

1 σχόλιο:

  1. .....περί των όντως και 5Ε λληνικώς αντιμασονικών...., μα και περί..... α πάντων..... στο www.siopi.gr....: γεια και χαρά κι αποχωρώ....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή