Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017

Να θυμάμαι ως γονιός αυτά τα σημαντικά πράγματα. Ζ΄.

Ο Σεπτέμβριος μήνας που άρχισε σήμερα, είναι ο μήνας που τα σχολεία ανοίγουν και αρχίζουν οι γκρίνιες των γονέων στα παιδιά τους. Σκέφτηκα μιάς και είχανε καλή ανταπόκριση οι αναρτήσεις «Μία σκέψη την ημέρα για μία εβδομάδα» να μεταφέρω απόψεις (Οδηγίες) δύο μεγάλων παιδαγωγών του Χόρχε Μπουκάι και του δικού μας Ευγενίου Τριβιζά από λίγο κάθε μέρα μέχρι ν’ ανοίξουν τα σχολεία.


Η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και η καλλιέργεια της φαντασίας είναι από τις πιο παραμελημένες πλευρές της ανατροφής των παιδιών μας. Τα παραγεμίζουμε σαν γαλοπούλες με γνώσεις και πληροφορίες, ενώ αφήνουμε τη φαντασία τους να λιμοκτονεί. Τα παιδιά εισέρχονται στο σχολείο προικισμένα με πλούσια φαντασία και αποφοιτούν με φαντασίες ατροφικές ή στραγγαλισμένες.



Αν οι γονείς δεν θέλουν, δεν μπορούν ή δεν ξέρουν πώς να συνεχίσουν να είναι μαζί για χάρη των παιδιών, θα είναι καλό γι’ αυτά να σκεφτούν ότι κάποιος άλλος μπορεί ν’ αγαπήσει τον μπαμπά και τη μαμά. Ότι μπορεί να φτάσουν να έχουν καινούργιο σύντροφο. Τα παιδιά το εκτιμούν αυτό, έστω και αν αντιδρούν στην αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου