Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Όταν οι νέοι αντιδρούν


Είναι γεγονός ότι η νεολαία σήμερα έχει πλήρη επίγνωση όσων συμβαίνουν στην κοινωνία μας, με αποτέλεσμα να αντιδρούν, να κρίνουν και να προτείνουν. Η κοινωνία όμως δεν έχει την ίδια αίσθηση, πιστεύει ότι οι νέοι δεν έχουν το δικαίωμα
να αντιδρούν στα κακώς κείμενα.
Πολλοί παραδέχονται σήμερα ότι έχουμε έξυπνους νέους. Θα μου πείτε, «πως αυτό;». Μα είναι απλό: Υπάρχει πρόσβαση σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που λέγεται «σχολείο». Η μόρφωση και η παιδεία σήμερα είναι πιο προσβάσιμα στους σημερινούς νέους σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές, επιπλέον προσθέστε και τον παράγοντα «Διαδίκτυο». Ακόμα δεν είναι μόνο το διαδίκτυο αλλά η γενικότερη πρόσβαση στην πληροφορία και στις νέες τεχνολογίες. Το περίεργο θα ήταν να μην είχαμε έξυπνη νεολαία.
Κάθε νέος έχει σπιρτάδα, θέλει να διεκδικήσει, θέλει «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία!». Μην απορείτε μερικοί πως γίνεται να βγαίνουν στους δρόμους, να μιλάνε για πολιτική, να μιλάνε για παιδεία και για κράτος δικαίου. Αν κάνουμε μια σύντομη ιστορική αναδρομή θα διαπιστώσουμε ότι την χούντα το 1973 την έριξαν οι φοιτητές. Την έριξε το νέο αίμα. Ο νέος πρέπει να αντιδράσει, όχι για να καταστρέψει αλλά για να βοηθήσει τον τόπο που μεγάλωσε.

Μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας υποστηρίζει ότι δεν πρέπει οι νέοι να ασχολούνται με τα πολιτικά και κοινωνικά θέματα διότι προέχουν τα μαθήματά τους και άλλες υποχρεώσεις που πιθανώς έχουν, επίσης αναφέρει ότι δεν έχουν ορθή κρίση για κάτι το οποίο δεν έχουν ζήσει ακόμα, ισχυρίζεται ότι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Αποτέλεσμα είναι οι νέοι να αποθαρρύνονται από την κοινωνία και αυτό, ειδικά στις μέρες μας έχει ολέθρια αποτελέσματα. Είναι κρίμα και άδικο η κοινωνία να μην στηρίζει τους νέους και τις πρωτοβουλίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου