Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Ο μύθος πίσω από την πολεμική τέχνη των μοναχών Σαολίν Μέρος Β

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΟ ΚΑΙ Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ
Η μελέτη του Τάο Τε Τσίγκ του βιβλίου του Λάο Τσε δεν μπορεί να αφήσει ανεπηρέαστο αυτόν ο οποίος είναι ένας εραστής του δρόμου προς την Αρετή. Από τη στιγμή που οποιοσδήποτε ευγενής πολεμιστής μελετήσει αυτό το έργο θα διακρίνει όλα τα σημεία που τον αφορούν.
Κατ΄ αρχήν αφού Τάο Τε Τσίγκ σημαίνει πραγματεία για την οδό και τη Δύναμή της, αμέσως βλέπουμε ότι πρέπει να υπάρχει μέσα σ΄ αυτό μια παρουσία στοιχείων όσον αφορά την οδό και την Δύναμη.
Ο πολεμιστής πρέπει να είναι δυνατός και να βαδίζει ένα Δρόμο. Αν είναι ακάθαρτος ο δρόμος η Δύναμή του θα τον καθαρίζει. Ας θυμηθούμε τον Ηρακλή και τον Θησέα.

Ο μύθος πίσω από την πολεμική τέχνη των μοναχών Σαολίν Μέρος Α

Ψάχνοντας μέσα στην ομίχλη του χρόνου ο ερευνητής θα βρει στο χώρο των πολεμικών τεχνών ένα θρύλο. Η ιστορία τους, οι διδασκαλίες τους, η εκπαίδευσή τους και οι εντυπωσιακές επιδόσεις τους στον τομέα των πολεμικών τεχνών είναι μοναδικές στον κόσμο και ακροβατούν μεταξύ μύθου και πραγματικότητας. Τον θρύλο για τα μοναστήρια Σαολίν της Κίνας.
Η ύπαρξη τους δεν αμφισβητείται ιστορικά και τα κατορθώματα αυτών των περίφημων μοναχών πολεμιστών φθάνουν τα όρια του μύθου. Ως ιδρυτής της πολεμικής τέχνης των Σαολίν θεωρείται ο μοναχός βουδιστής BODHIDARMA ο οποίος πέρασε στην Κίνα από τις Ινδίες. Ίδρυσε ένα σύστημα ψυχοσωματικής πειθαρχίας το οποίο αργότερα μετασχηματίζεται στα διάφορα είδη πολεμικών τεχνών που επικρατούν στην Ανατολή.

Πρέπει να έχω θέλημα;

Γέροντα: δεν πρέπει να έχω θέλημα;
Γέρων: Εκ της φύσεως υπάρχει το θέλημα στον άνθρωπο. Το οποίο χωρίζεται στο φυσικό και στο γνωμικό θέλημα (Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής).
Το φυσικό θέλημα είναι η δυνατότητα του λογικού όντος να θέλει, αλλά το τί θέλει διαμορφώνεται από την γνώμη του ανθρώπου και αυτό συνιστά το γνωμικό θέλημα.
Ο Χριστός έγινε άνθρωπος, χωρίς γνωμικό θέλημα, διότι το φυσικό Του θέλημα ολοκλήρωνε την ανθρώπινη φύση και ο ίδιος ήταν αναμάρτητος.
Δεν μπορούσε δηλαδή να αμαρτήσει, όπως σαφώς και δεν ήθελε, μιας και «θέλειν και δύνασθαι» ταυτίζονται στην Θεανθρωπότητά Του.
Πρέπει και εμείς λοιπόν να ταυτίσουμε το γνωμικό με το φυσικό μας θέλημα.
Κυρίως πρέπει να υπολογίζουμε πως ένα «θέλω», ακολουθείτε πάντα τουλάχιστον ένα ή περισσότερα «πρέπει». Για να το πούμε πιο απλά. Θέλω να φάω πατάτες τηγανιτές,

«Κι όλους μας καταδέχεται» ή «και δεν μας καταδέχεται»;

 Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μέσω κειμένου του αναφέρεται στα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς και σχολιάζει έναν συγκεκριμένο στίχο στον οποίον πολλοί μπερδεύονται ή κάνουν λάθος.

Το ορθόν είναι «και δεν μας καταδέχεται», επειδή ο στίχος δεν αναφέρεται στον άγιο Βασίλειο, αλλά στην κοπέλα στην οποία ο νεαρός καλανδός έψαλε τα κάλαντα κάτω από το μπαλκόνι ή μπροστά στην εξώπορτα του σπιτιού της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Έτσι οι περιττοί στίχοι αναφέρονται στον άγιο Βασίλειο ή στην εορτή ή σε ευχές, ενώ οι άρτιοι στίχοι αναφέρονται στην κοπελιά περιγράφοντας τα αισθήματά του.


Στην γιορτή                                                Στην κοπέλα
Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά                        ψηλή μου δεντρολιβανιά
κι αρχή καλός μας χρόνος                       εκκλησιά και άγιος θόλος
....                                                              ....
στη γη να περπατήσει                              και να μας καλοκαρδίσεις
Άγιος Βασίλης έρχεται                             και δεν μας καταδέχεται
Από την Καισαρεία                                 συ είσαι αρχόντισσα κυρία
βαστάει εικόνα και χαρτί                        ζαχαροκάντιο ζυμωτή
χαρτί και καλαμάρι                                 δες κι εμέ το παλικάρι


Έτσι, μέσα στο παλαιό πουριτανικό κοινωνικό περιβάλλον ο νέος εύρισκε αφορμή το θρησκευτικό γεγονός της εορτής της Πρωτοχρονιάς και του Αγίου Βασιλείου να εκφράσει τα αισθήματά του στην αγαπημένη του περιπλέκοντάς τα με τις ευχές για την πρωτοχρονιά, ώστε να μην την εκθέσει δημόσια.

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Χριστιανός και γούρια

Παρατηρείται σήμερα αδελφοί μου, λόγω της απουσίας βαθύτερου νοήματος στη ζωή μας καθώς και των καθημερινών προβλημάτων, μια στροφή προς κάτι το οποίο θα μας φέρει καλοτυχία και θα διώξει το κακό «μάτι» από πάνω μας.
Εκατοντάδες γούρια κυκλοφορούν στο εμπόριο και εκτοξεύουν τον τζίρο των επιχειρήσεων, κυρίως κατά τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων, του νέου έτους, του Πάσχα και του καλοκαιριού.

Η χαρτοπαιξία † επίσκοπος Aυγουστίνος

Εσπερινή ομιλία στον ι. ναό του Aγίου Παντελεήμονος Φλωρίνης, μεταδοθείσα και από τον κρατικόν ραδιοφωνικόν σταθμόν, Σάββατο 23-12-1967, παραμονή της Kυριακής των Προπατόρων

Yπάρχει, αγαπητοί μου, μια κοινωνική πληγή, που μοιάζει με φοβερό φίδι. Tο φίδι αυτό όλο το χρόνο λουφάζει. Tώρα στις εορτές βγαίνει. Ποιό είναι το φίδι;
Ας γελάς εσύ που μ’ ακούς, όποιος και νά ‘σαι. Eγώ θα σου πω την αλήθεια, και αδιαφορώ τι θα πεις εσύ. Tο φίδι, λοιπόν, που μαστίζει την κοινωνία τις ημέρες αυτές και ιδίως τη νύχτα της πρωτοχρονιάς, είναι η χαρτοπαιξία. Mεγάλο φίδι…

Ένας λησμονημένος Άγιος:

Πρίν από αρκετά χρόνια, γνώρισα το π. Ιγνάτιο Μανδελίδη, ερχότανε από την Λάρισα, φίλο και κατά καιρούς βοηθό του π. Χαρίτωνος Πνευματικάκη στην Ιεραποστολή της Αφρικής και τελικά διάδοχο του. Μου κέντρισε το περιέργεια και το ενδιαφέρον για διακονία στην Αφρική χάρη στα διαφάνειες (σλάιντς) που πρόβαλε στις ομιλίες του. Για λόγους ανεξάρτητους από την θέληση μου δεν τα κατάφερα να εργαστώ στον (αμπελώνα) της Αφρικής, εξετέλεσα όμως αποστολές στην Ευρώπη και στην Ασία (Στην Τεχεράνη). Διαβάζοντας το σημερινό άρθρο του Σεβ Νικηφόρου στην «Ρομφαία», αναζωπυρώθηκε η λαχτάρα όμως δεν υπάρχουν πιά οι δυνάμεις.    
Ο Ιεραπόστολος Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος
Γράφει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κινσάσας Νικηφόρος
Συμπληρώνονται φέτος σαρανταπέντε χρόνια από την αναχώρηση από την παρούσα ζωή και τη μετάβαση στους ουρανούς, στις 29 Δεκεμβρίου 1972, του μεγάλου πρωτοπόρου της ιεραποστολής στους ιθαγενείς αφρικανούς αδελφούς μας Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπασαραντόπουλου.
Είναι ο θεμελιωτής τής Ορθόδοξης Ιεραποστολής στο Κογκό. Κολουέζι, Κασένγκα, Κανάγκα, Κινσάσα έχουν πολλά να μας πούνε.
Επί δέκα χρόνια προηγουμένως κήρυξε τον λόγο του Θεού στην Ουγκάντα, Κένυα, Τανζανία, έκτισε ναούς, έσωσε ψυχές.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

«Οι ΗΠΑ ετοιμάζουν τον διάδοχο του Βαρθολομαίου»

Η Ουάσιγκτον προετοιμάζει τον διάδοχο στον Οικουμενικό Θρόνο στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, αναφέρει δημοσίευμα του World Religion News, σημειώνοντας, μάλιστα, πως ο  Πατριάρχης Βαρθολομαίος διατηρεί εδώ και καιρό «ακατάλληλες συνδέσεις» και προβαίνει σε «ασυμβίβαστες» συμφωνίες, τόσο σε εκκλησιαστικά θέματα όσο και στο γενικό πολιτικό πεδίο. Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στον ενδεχόμενο διάδοχο του Ορθόδοξου θρόνου, φωτογραφίζοντας τον  Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο Λαμπρινιάδη, τον οποίο εκτιμάται ότι στηρίζουν οι ΗΠΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τάχθηκε εναντίον της απόφασης των ΗΠΑ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
 Αρχικά επικαλούμενος τουρκικά δημοσιεύματα της εφημερίδας takvim, ο αρθρογράφος Martin Banks αναφέρει πως ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει δεσμούς με το δίκτυο Γκιουλέν στην Αμερική,

Γιατί ανάβουμε κερί στην εκκλησία

Γιατί ανάβουμε κερί στην εκκλησία; Ο συμβολισμός και η απάντηση
Για ποιο λόγο ανάβουμε κερί στην εκκλησία; Υπάρχει ιδιαίτερος συμβολισμός στο άναμμά του; Ερωτήματα, στα οποία δίνει απάντηση  ο μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης Χρυσόστομος, ο οποίος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η συνήθεια του ανάμματος περιέχει βαθύτατο συμβολισμό και ότι αποτελεί μια σημαντική κίνηση του ανθρώπου στην αναζήτηση του θείου να επικοινωνήσει με τον Θεό....

Εννιά πράγματα που δεν κάνουν οι έξυπνοι άνθρωποι

Η Talentsmart σε δείγμα τουλάχιστον 1 εκατομμυρίου ανθρώπων διαπίστωσε πως τα ανώτερα κλιμάκια ανθρώπων με σπουδαίες επιδόσεις είναι γεμάτα με ανθρώπους με υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη (90% αυτών, για να είμαστε ακριβείς).  Ανέτρεξα λοιπόν στα δεδομένα αυτά για να ανακαλύψω τα πράγματα που οι συναισθηματικά έξυπνοι άνθρωποι φροντίζουν να αποφεύγουν, με σκοπό να παραμένουν ψύχραιμοι, χαρούμενοι και να διατηρούν τον έλεγχο. Συνειδητά αποφεύγουν αυτές τις συμπεριφορές γιατί είναι δελεαστικές και εύκολες να τις υιοθετήσεις αν δεν είσαι προσεκτικός.
Η λίστα που ακολουθεί δεν είναι εξαντλητική παρουσιάζει όμως εννιά πράγματα που μπορείς να αποφύγεις, αν θες να αυξήσεις τη συναισθηματική σου ευφυΐα και απόδοση.

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Επέλεξα δύο

Ένα απάνθισμα των πιο έξυπνων απαντήσεων που δόθηκαν διαχρονικά, από αστραφτερούς και ετοιμόλογους εκπροσώπους της τέχνης και της δημόσιας ζωής, φιλοξενεί ο βρετανικός independent.
Στην κορυφή των δέκα καλύτερων απαντήσεων φιγουράρουν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες, όταν τους απείλησε ο Φίλιππος της Μακεδονίας.
Διαβάστε τις απίστευτα πνευματώδεις απαντήσεις διάσημων προσωπικοτήτων της Ιστορίας, από την Αρχαία Ελλάδα, μέχρι σήμερα.

Όταν τα παιδιά του Αβραάμ συνασπίζονται

ΗΑΕ: Κάλεσαν όλους τους Άραβες να συνασπισθούν κατά της Τουρκίας και του Ιράν!

Σε  παναραβική συμμαχία κατά της Τουρκίας και του Ιράν κάλεσε ο υπουργός  Εξωτερικών των ΗΑΕ, Άνουαρ Γκαργκάς, λέγοντας πως ο «αραβικός κόσμος δεν πρόκειται να τεθεί υπό την ηγεμονία της Τουρκίας».
Ήταν το πρώτο σχόλιο του υπουργού των Εμιράτων σχετικά με την Άγκυρα μετά το σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα σχετικά με την αναπαραγωγή ενός μηνύματος στο Twitter από τον υπουργό Εξωτερικών των Εμιράτων που ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε ως ύβρη.

Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Εγώ θα κόψω το κρασί!...


Ντέρτια μεγάλα και καημούς, βάσανα, πίκρες, πόνους, αυτά θα ψάλει σήμερα ο νέος ποιητής, είναι ο Βαρελόφρονας ο Σούρας όπως ξέρουν, που κάθε στίχος πλέκεται για να μην υποφέρουν, με το κρασί όσοι θέλουνε να κάνουν συντροφιά, είναι αυτοί που ξέρουνε τι γιοματάρι θέλουν και κάθονται ως το πρωί πριν πέσει η δροσιά!...

Όταν ο Νίκος Καζαντζάκης έφθασε στους ερημίτες…

Λίγοι γνωρίζουν ότι την πιο απόκρημνη ασκητική περιοχή του Αγίου Όρους, τα «φρικτά Καρούλια», επισκέφθηκε και ο Νίκος Καζαντζάκης. Μάλιστα, στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο» κάνει εκτενή αναφορά στο ταξίδι αυτό:
«Τέλειωνε πια το προσκύνημά μας. Τις παραμονές τού μισεμού, πήρα τον ανήφορο μοναχός, ν’ ανέβω στ’ άγρια ησυχαστήρια, ανάμεσα στους βράχους, αψηλά απάνω από τη θάλασσα, στα Καρούλια.

Οι 300 ερημίτες του Άθω Γιώργος Θεοχάρης

Άγιο Όρος: Ο χρόνος εδώ δείχνει να έχει σταματήσει αρκετά χρόνια πίσω. Εδώ όλα είναι διαφορετικά, η φύση, οι άνθρωποι, τα έργα τους! Απόλυτη ηρεμία, αρμονία και επικοινωνία με το ανώτερο ον, τον Ουράνιο Πατέρα, όπως συνηθίζουν να λένε οι ίδιοι.

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Θάλασσα

Τέτοιες μέρες που γιορτάζουν οι πολλοί ο νούς μου πάντα ταξιδεύει σε εκείνους φροντίζουν από τα κάθε λογής πόστα την καλοπέραση των εορταζόντων. Στα εκχιονιστικά μηχανήματα εφέτος, στα διόδια, στα κάθε είδους διασκεδαστήρια, στις συγκοινωνίες, τα αεροδρόμια, τα αεροπλάνα, τα λιμάνια, και φυσικά στα καράβια, ας  είμαστε τουλάχιστον ευγενικοί απέναντι τους. Ειδικά για τους ναυτικούς δημιούργησα αυτήν την ανάρτηση με τραγούδια της θάλασσας, που κρύβουν όπως κι αυτή το αλάτι, λίγο πίκρα παραπάνω.  

       



Πατέρας Όχι φίλος του Δημήτριου Νατσιού

Ανήκω σε μία γενιά, που ίσως είναι η τελευταία που πρόλαβε να γευτεί, να νιώσει, να βιώσει την βαριά σκιά του πατέρα στο σπίτι. Μεγάλωσα σε μία εποχή που την χαρακτήριζε η –ας μου επιτραπεί το αδόκιμο της φράσης- η ευλογημένη έλλειψη κάποιων αγαθών, που σήμερα υπερεκχειλίζουν στα σπίτια μας. Μίλησα για έλλειψη αγαθών, για την «έντιμον πτωχείαν» του καθ’ ημάς Παπαδιαμάντη.
Δεν έλειπε όμως το όντως αγαθόν, και χρησιμοποιώ τον όρο με την αρχαιοελληνική του σημασία, που σημαίνει το καλό, το χρηστό, το ενάρετο. Το καλό αυτό, το εξεικόνιζε ο πατρικός λόγος, προσταγή και ευχή συνάμα, «πρόσεξε όταν μεγαλώσεις να γίνεις χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία».

Oι Καλικάντζαροι και η Κοίλη Γη Γράφει: o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Και του Χρόνου με το καλό
Εχθές ο «Πυθαγόρας» είχε ρεπό λόγω της Μεγάλης Εορτής των Χριστουγέννων από σήμερα επανακάμπτει  με ένα χθεσινό άρθρο που υπογράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος, Ολόκληρη μελέτη για τους καλικαντζάρους χαρείτε το.

Oι Καλικάντζαροι και η Κοίλη Γη: Σήμερα «βγήκαν» στην επιφάνεια - Θρύλος ή αλήθεια; Γράφει: o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017

Γνήσιος Κρητικός Παπάς


Καλές γιορτές να περνάτε
ΔασκαλοΓιάννη να έχουμε τις ευχές Σου

«Βόμβα» από τη Ρωσική Εκκλησία:

Το σχίσμα δυστυχώς πλησιάζει ανησυχητικά πλέον.
Δεν αναγνωρίζουμε τη Σύνοδο της Κρήτης ως Πανορθόδοξη
EMAIL
ΜΟΣΧΑ-«… Η ἐν λόγῳ Σύνοδος (Κρήτης) δεν δύναται να θεωρείται Πανορθόδοξη ούτε και οι αποφάσεις της ως δεσμευτικές για όλο το Ορθόδοξο πλήρωμα», αναφέρει στις πρόσφατες αποφάσεις της η Ιεραρχία του Πατριαρχείου Μόσχας .

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

Η πρώτη καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου. Ηλίας Μαριολάκος

Ελληνική μυθολογία:
Πόσο αληθινοί είναι οι αρχαίοι ελληνικοί μύθοι; Οι περιγραφές του Ομήρου στην «Ηλιάδα» και την «Οδύσσεια» και του Ησίοδου στη «Θεογονία» και στα Έργα και Ημέραι», είναι απλά και μόνο αποκυήματα της ζωηρής φαντασίας τους; Ο Ηλίας Μαριολάκος, καθηγητής γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, καταθέτει την ενδιαφέρουσα επιστημονική του άποψη.

Λογοτεχνία, παιδί κι ο δεκάλογος του μικρού αναγνώστη

Η εμπειρία δείχνει ότι τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν καλή σχέση με τη λογοτεχνία. Δεν είναι φίλοι των βιβλίων και δεν είναι η πρώτη τους επιλογή ως μέσο ψυχαγωγίας.
Αν και δε χρειάζονται έρευνες για να αποδείξουν αυτά που βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία, ωστόσο σύμφωνα με έρευνα του παιδαγωγικού ινστιτούτου, πράγματι το ποσοστό των μαθητών Γυμνασίου που διαβάζουν βιβλία ανέρχεται στο 25%. Μόνο 1 στους 4 δηλαδή μαθητές διαβάζει εξωσχολικά βιβλία.  Κάτι τέτοιο είναι λυπηρό γιατί το λογοτεχνικό βιβλίο έχει μεγάλη αξία για το παιδί και δε θα πρέπει να παραγκωνίζεται.

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

AlphaZero, το μέλλον είναι εδώ – Οι μηχανές αυτοδιδάσκονται

Ο ιθύνων νους ο Ντ. Χασάμπης
Υπεστήκαμε το πρώτο σοκ το 1997, όταν ο ισχυρότερος σκακιστής του αιώνα, ο Γκάρι Κασπάροβ, ηττήθηκε στη Νέα Υόρκη από τον υπερυπολογιστή Deep Blue. Η δυσκολία να συνειδητοποιήσουμε το γεγονός οδηγούσε σε εκδοχές και υποψίες σκοπιμοτήτων και χρηματισμού. Έκτοτε, οι νίκες των μηχανών σε συναντήσεις με διάσημους γκραν μετρ έδωσαν την αποστομωτική απάντηση. Την αναστάτωση ήρθε να διασκεδάσει φλεγματικός Άγγλος γκραν μετρ, λέγοντας ότι και ένα γκρέιντερ σηκώνει περισσότερο από τον παγκόσμιο πρωταθλητή άρσης βαρών.
Στα 20 χρόνια που ακολούθησαν, οι μηχανές εξελίχθηκαν ραγδαία. Το καμάρι του σκακιστικού προγραμματισμού, το Stockfish, έφθασε να υπολογίζει εβδομήντα εκατομμύρια κινήσεις ανά δευτερόλεπτο. Φάνταζε άτρωτο!

Πώς διαχειρίζεσαι την μελαγχολία των γιορτών;

Μην σας ακούγεται καθόλου περίεργο το γεγονός πως τα Χριστούγεννα και οι γιορτές γενικότερα δεν μοιάζουν με αυτό που θα περιγράφαμε ως «χαρούμενες» για αρκετό κόσμο.
Τα Χριστούγεννα λειτουργούν ως ένα άκρως στρεσογόνο και φορτισμένο πεδίο για ανθρώπους που δεν τους βρίσκουν οι χρυσόσκονες στα καλύτερά τους. Οι πιο ευάλωτοι, εξαιτίας αυτού εκδηλώνουν συμπτώματα όπως τάσεις απομόνωσης, στρες, έντονης αίσθησης μοναξιάς, άγχους ακόμα και σχετικά με την απόκριση σε γιορτινές συνευρέσεις, παραμέλησης του εαυτού τους, αρνητικών σκέψεων και πολλά ακόμα.

Οι Λόγοι που Μισώ τα Χριστούγεννα με την Ελληνική Οικογένεια

Στον «Πυθαγόρα» υπάρχουν πολλές φορές κείμενα που δεν με εκφράζουν, είναι όμως απόψεις που σέβομαι και εφ’ όσον είναι κόσμιες τις αναρτώ. Για την συγκεκριμένη που περιέχει καυτές αλήθειες, θα προσθέσω το σχόλιο αυτό.  
Όσο και να θέλω να σε παρακολουθήσω φίλτατε δεν μπορώ! Οι δε επεξηγηματικές ερμηνείες μπορεί να θέλουν να ταυτισθούν, είναι όμως άστοχες. Ίσως να μην αφήνει το ίδιο το πνεύμα …..ίσως

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΈΚΤΑΚΤΟ –Δεκέμβριος 22, 2017 Ειδικού Συνεργάτη

Το Ισραήλ άνοιξε Συναγωγή-υπόγειο καταφύγιο στο ισλαμικό τέμενος al-Aqsa περιμένοντας τον δικό τους Θεό! – Μέσα στις γιορτές ξεκινά ο πόλεμος
Ειδικού Συνεργάτη
Σεισμός στη Μέση Ανατολή καθώς οι ισραηλινές αρχές άνοιξαν μια νέα συναγωγή μετά από 12 χρόνια εργασίας κάτω από το τείχος Burak, στο δυτικό τείχος του Masjid al-Aqsa. Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζει κατ’ αποκλειστικότητα το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ δείχνουν ότι δεν είναι απλά μια Συναγωγή αλλά ένα υπόγειο καταφύγιο σε περίπτωση έναρξης πολέμου, εκεί θα περιμένουν να έρθει «ο δικός τους Θεός».
Αμέσως σήμανε συναγερμό και η Χεζμπολάχ κάλεσε τους διοικητές της σε επαγρύπνηση καθώς όπως είπε «σε λιγότερο από δυο εβδομάδες Χριστιανοί και Σιίτες θα κληθούν να υπερασπιστούν την Ιερουσαλήμ απέναντι στο Ισραήλ».

Η παγκοσμιοποίηση καταργεί το περιεχόμενο των Χριστουγέννων

Η παγκοσμιοποίηση καταργεί το περιεχόμενο των Χριστουγέννων και προβάλει την καταναλωτική διάσταση μιας α-νοηματικής πλέον εορτής
Του Πρωτοπρεσβύτερου Δημητρίου Θεοφίλου, για την Romfea.gr

Παράγωγο και αποτέλεσμα της ομολογιακής μας ολιγωρίας και της παραμελημένης μας πίστης, όλων ημών των χριστιανών με ή χωρίς «» (εισαγωγικά), είναι η κατάργηση επί της ουσίας του βαθύτερου σωτηριολογικού περιεχομένου των Χριστουγέννων.

Και αυτό άποψη είναι «Καθημερινοί κανόνες ενός Ορθοδόξου»

1. Να είσαι δίκαιος και αμερόληπτος σε όλους μέχρι και για μικροπράγματα.
2. Ποτέ για κανένα να μην ξεγελάς ούτε καν για αστείο.
3. Να είσαι ανιδιοτελής ακόμα και για μικροπράγματα.
4. Να ψάχνεις την ευκαιρία, όπου είναι δυνατό, για να είσαι σε κάποιον χρήσιμος.
5. Σε όλα τα δυσάρεστα, να κρίνεις αυστηρότερα απ’ όλους τον εαυτό σου και να είσαι συγκαταβατικός με τους άλλους.
6. Ποτέ και με κανέναν να μην αστειεύεσαι και να μην τον κοροϊδεύεις.
7. Ποτέ να μη λες τίποτε καλό για τον εαυτό σου και να λησμονείς τον εαυτό σου για τους άλλους.
8. Περισσότερο να σιωπάς, παρά να μιλάς, να ακούς του άλλους και όσο είναι δυνατόν να αποφεύγεις τις φιλονικίες.
9. Πάντοτε να προσπαθείς να μην είσαι αργός.
10.Να μην οργίζεσαι και, αν αισθανθείς ότι ο θυμός τόσο πολύ σε κατέλαβε, ώστε με δυσκολία να κυριαρχείς πάνω στον εαυτό σου, τότε αμέσως σιώπησε και, αν είναι δυνατόν, φύγε.


Από το βιβλίο: «ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΑΒΒΑΣ Ο ΠΑΡΗΓΟΡΗΤΗΣ», ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΘΩΣ.

Ποιός είναι από όλους αγαπητός; Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος

Γιατί, πες μου, ποιός είναι από όλους αγαπητός; Εκείνος που συγχύζεται, που εξοργίζεται, που κάνει σαν θηρίο και συμπεριφέρεται έτσι προς τους άλλους που έχουν την ίδια μ’ αυτόν ανθρώπινη φύση, ή εκείνος που είναι πράος, γαλήνιος και ατάραχος σαν φιλόσοφος;
Δεν μοιάζει ο δεύτερος με άγγελο και ο πρώτος ούτε καν με άνθρωπο; Γιατί ο μεν θυμώδης δεν μπορεί να συγκρατήσει ούτε τα δικά του πάθη, ενώ ο πράος ανέχεται και τα πάθη των άλλων.
Ο θυμώδης δεν μπορεί να υποφέρει ούτε τον εαυτό του, ενώ ο πράος υπομένει και τα ελαττώματα του άλλου.

Ο ένας είναι ναυαγός, ενώ ο άλλος πλέει με ασφάλεια, γιατί το πλοίο της ζωής του το οδηγεί πάντοτε ούριος άνεμος, γιατί δεν αφήνει τον άνεμο του θυμού να πέσει πάνω στα πανιά και να ανατρέψει το σκάφος της ψυχής του, αλλά αφού φυσήξει κάποια λεπτή και δροσερή αύρα, η πνοή δηλαδή της ανεξικακίας, τον οδηγεί με πολλή ησυχία στο λιμάνι της ατάραχης και φιλοσοφημένης ζωής.

Τ’ αστέρι ψάχνω να βρω το φωτεινό

Η πόλη φοράει τα χριστουγεννιάτικά της! Το ίδιο και τα σπίτια μας! Μυρίζει γιορτές… μυρίζει χαρά… μυρίζει βούτυρο.. μυρίζει παιδικά χαμόγελα. Χριστούγεννα. Η γιορτή των παιδιών. Αλήθεια, γιατί μόνο των παιδιών; Μόνο τα παιδιά έχουν δικαίωμα στα Χριστούγεννα; Γιατί; Επειδή είναι ξένοιαστα; Επειδή δεν έχουν υποχρεώσεις και «σκοτούρες»; Και οι γονείς χρειάζεται να γιορτάζουν μόνο μέσα από την νοσταλγία των παιδικών ξένοιαστων χρόνων; Μόνο έτσι μπορώ να γιορτάσω;

Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Ο Ντόναλντ Τραμπ στον ρόλο του Πέρση βασιλιά Κύρου

Ο Ντόναλντ Τραμπ στον ρόλο του Πέρση βασιλιά Κύρου «ανασταίνει» την κατασκευή του Τρίτου Ναού στην Ιερουσαλήμ! – Αποκαλύψεις…
Πολλά πράγματα και δεκάδες έργα είναι έτοιμοι να υλοποιήσουν εβραϊκές οργανώσεις  για την ανέγερση του Τρίτου Ναού, με την αναφώνηση του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ περί της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Η ψαλτική είναι διακόνημα

Από: εφημερίδα «Ορθόδοξος Τύπος»
Λέγει ένα τροπάριο των αίνων του γ ήχου: «πολλάκις την υμνωδίαν εκτελών, ευρέθην την αμαρτίαν εκπληρών, τη μεν γλώττη άσματα φθεγγόμενος, τη δε ψυχή άτοπα λογιζόμενος• αλλ’ εκάτερα διόρθωσον, Χριστέ ο Θεός, δια της μετανοίας και σώσον με».

Γιατί μας αρέσουν τα Χριστούγεννα;

Του Αρχιμ. Βασιλείου Μπακογιάννη για την Romfea.gr
Ὁ ἀείμνηστος δημοσιογράφος Ἀντώνης Καρκαγιάννης, παραμονές Χριστουγέννων 2007, ἔγραφε: «Γνωστό τηλεπαρουσιαστής ρωτάει νεαρό μαθητή, περίπου δεκαέξι ἐτῶν, ἔξω ἀπό σχολεῖο του. «Θέλω νά σοῦ κάνω ἕνα καλό δῶρο γιά τά Χριστούγεννα. Τί δῶρο θά ἤθελες νά σοῦ κάνω;»
Χωρίς ἑνός δευτερολέπτου σκέψης ἤ δισταγμοῦ ὁ νεαρός ἀπάντησε, ὅτι δέν τοῦ ἀρέσουν τά Χριστούγεννα καί δέν θέλει δῶρα. Ὁ τηλεπαρουσιαστής ἔμεινε ἐμβρόντητος»

Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

Το μυαλό έχει ένα κουμπί Διαγραφής!


Υπάρχει ένα παλιό ρητό στις νευροεπιστήμες που λέει «Νευρώνες που πάλλονται ταυτόχρονα, συνδέονται μεταξύ τους».
Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερο χρησιμοποιούμε συγκεκριμένους νευρικούς δρόμους στο μυαλό μας, τόσο ισχυρότερο γίνεται το κύκλωμα που συνθέτουν. Αυτός είναι ο λόγος που δουλεύει ένα άλλο παλιό ρητό, «η πρακτική μας κάνει τέλειους».

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά ενός γνήσιου Κρητικού!

Όταν μιλάει ένας Κρητικός για την Κρήτη το αποτέλεσμα είναι πάντα δεδομένο. Είναι σαν να ρωτάς μια μάνα που βρίσκεται σε σχολική γιορτή για το ποιο παιδί απ’ όλα είπε καλύτερα το ποίημα του.
Ε, την ίδια αντικειμενικότητα (πρέπει να) περιμένεις και από έναν Κρητικό όταν αναφέρεται στο ομορφότερο νησί του κόσμου.
Πέρα όμως από τοπικιστής, σε σημείο που οι άλλοι να τον διακόπτουν όταν ξεκινά να μιλάει με την ατάκα «ναι, ναι, ξέρουμε στην Κρήτη όλα είναι καλύτερα», ο Κρητικός συγκεντρώνει πολλά ακόμα χαρακτηριστικά.
Κι ακόμα αν δεν είναι όλα κολακευτικά («τι να κάνουμε, θα βγούνε και βλάκες», όπως λέει και στην εκπομπή του ο Ραπτόπουλος) αναμφίβολα τον καθιστούν… μια κατηγορία μόνο του.
Αφήνοντας στην άκρη λοιπόν τη μειοψηφία που χρησιμοποιεί τα όπλα για ψευτομαγκιά και τους λογής-λογής «καπετάνιους» (όπως ειρωνικά αναφέρονται και από τους ίδιους τους συντοπίτες τους) κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Κρητικός:

-Έχει λόγο τιμής και τον βάζει πάνω απ’ όλα.

Έρχεται το νέο σχίσμα πριν την ένωση

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΣ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΣ
Του Γιώργου Κακλίκη, πρέσβη επί τιμή*
Γνωστός σε πολλούς ο παλιός πόθος της Εκκλησίας Μόσχας να αναδειχθεί σε Τρίτη Ρώμη! Μοχθεί να το πετύχει προβάλλοντας τα πλήθη των πιστών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και εκμεταλλευόμενη τις ενδορθόδοξες έριδες και αντιπαραθέσεις.

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017

«Για όλα φταίει ο Επίσκοπος;» Ιωάννης Μπουγάς:

Πριν μερικά χρόνια, όχι πολλά συζητούσα τακτικά με έναν Επίσκοπο που πολλές φορές με ρωτούσε την άποψη μου για διάφορα θέματα. Ευγενικά και με διάκριση Του εξέθετα τι νόμιζα κάθε φορά πρέπον. Μια φορά από τις πολλές με ερώτησε για κάποιο θέμα «Αν ήσουν εσύ Δεσπότης τι θα έκαμες;»  Αιφνιδιάστηκα κι απάντησα αδίστακτα «- Θα ήξερα περισσότερα γράμματα να δώσω λύση». Χαμογέλασε πλατιά και είπε «-δεν περίμενα από σένα άλλα απάντηση» Είδα σήμερα το άρθρο αυτό και χωρίς δεύτερη σκέψη το δημοσιεύω για να το μοιραστώ μαζί σας.  

Σφάζονται στη στοά των μασόνων!

Η «μαύρη τρύπα» που έχει εντοπιστεί στα ταμεία της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και έχει φέρει αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη μέλη της έχει προκαλέσει και «εμφύλιο» στους εμπλεκομένους.
Ο λογιστής, ο οποίος φέρεται ότι είναι ο βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση, καθώς τον έχουν υποδείξει ως τον άνθρωπο που υπεξαίρεσε μεγάλα ποσά, πέρασε στην αντεπίθεση καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο σε βάρος έξι τεκτόνων, κατηγορώντας τους για σύσταση εγκληματικής συμμορίας, καθώς με απειλές, όπως λέει, τον ενέπλεξαν σε κατάχρηση μεγαλύτερη των 2.000.000 ευρώ.

Μεσογαίας Νικόλαος: Η απάτη των εμπορικών Χριστουγέννων

Στην «απάτη των εμπορικών και κοινωνικών Χριστουγέννων» αναφέρεται ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος σε μήνυμά του για την Σαρακοστή των Χριστουγέννων, και δίνει στους πιστούς την πραγματική διάσταση της σπουδαίας αυτής περιόδου.

Αναλυτικά το μήνυμά του:
Αρχίζει η περίοδος της Σαρακοστής των Χριστουγέννων, η περίοδος της νηστείας και της προετοιμασίας για τη μεγάλη Εορτή. Συνήθως, τα Χριστούγεννα είναι η κατεξοχήν μέρα και περίοδος του έτους που ξεχνούμε τον Θεό. Ζούμε μάλλον τα εμπορικά Χριστούγεννα:

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

Πώς κατευθύνουν τα ανθρώπινα «κοπάδια»

Oι 10 τεχνικές με τις οποίες ελέγχουν το μυαλό μας

Το κείμενο αποτελεί μέρος μιας συλλογής συνεντεύξεων του Ν. Τσόμσκι, όπου ο κορυφαίος διανοητής διαπιστώνει διεισδυτικές παρατηρήσεις για τους θεσμούς που διαμορφώνουν τη σκέψη του κοινού και οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία της ισχύος και του κέρδους.
Δέκα τεχνικές για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης, αναλύει ο Αμερικανός ακαδημαϊκός και στοχαστής, Νόαμ Τσόμσκι.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Αρχιμ. Γαβριήλ Γ. Αθανασιάδη Η θεραπεία του θυμού

Μη δικαιολογείς τον θυμό σου
1. Ποτέ να μη δικαιολογούμε τον θυμό μας, όσο δυσμενείς κι αν είναι οι περιστάσεις. Μη λέμε αβασάνιστα εκείνο το επιπόλαιο και ένοχο, που είναι ασυγχώρητη δικαιολογία:
“Ο δικός μου θυμός περνά γρήγορα”. Περνά ίσως γρήγορα, αλλά τι αφήνει πίσω του; Είναι πολύ δύσκολο -και συχνά αδύνατο- να επανορθώσουμε ό,τι καταστρέψαμε με το θυμό μας. Μετά τη θύελλα και το χαλάζι ξαναβγαίνει ασφαλώς ο ήλιος, αλλ’ όμως πίσω ολόκληρες εκτάσεις παραμένουν καταστρεμμένες.
Ο Μέγας Αλέξανδρος για λίγο θύμωσε, όμως πάνω σ’ αυτό τον θυμό του φόνευσε τον εκλεκτό φίλο του και στρατηγό του Κλείτο. Και πέρασαν τρεις μέρες που τον θρηνούσε, μάταια όμως διότι το κακό έμεινε ανεπανόρθωτο.

Τα 147 Δελφικά Παραγγέλματα κληρονομιά από τους αρχαίους Έλληνες

Το τελευταίο είναι το σοφότερο

Tά Δελφικά Παραγγέλματα είναι οι σοφές εντολές που άφησαν στους Έλληνες οι σοφοί της Αρχαίας Ελλάδας. Μια πολύτιμη κληρονομιά γνώσης και σοφίας για τις επερχόμενες γενεές.

Αποκαλύψεις Σοκ Ερευνήτριας Της Μπίλντερμπεργκ

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για όσα συμβαίνουν με την Καταλονία στην ιβηρική χερσόνησο και τα επακόλουθα αυτών και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, αλλά και για το ευρύτερο σχέδιο των ισχυρών του πλανήτη, κάνει η ερευνήτρια της Λέσχης Bilderberg, Cristina Martin Jimenez.
Μιλώντας στον ιστότοπο Actuall είχε μια αναφορά για όλους… «Αν ο Ραχόι δεν είναι μασόνος, συμπεριφέρεται ως τέτοιος» δήλωσε, ενώ αποκάλυψε και για την ισπανική βασιλική οικογένεια πως «το 2014, ο βασιλιάς Χούαν Κάρλος παραιτήθηκε απροσδόκητα μετά τη συνάντηση της Bilderberg, στην οποία παρευρέθηκε η Βασίλισσα Σόφια».

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Ο τύπος, ο τυπολάτρης και η ουσία πίσω από τον τύπο

Τυπολάτρης είναι εκείνος ο οποίος τηρεί έναν τύπο και επικεντρώνεται αποκλειστικά στον τύπο, αγνοώντας την ουσία ή αδιαφορώντας για την ουσία του. Τι σημαίνει όμως Τύπος;
Η λέξη παράγεται από το τυπόω, τύπτω που σημαίνει κτυπώ. Επομένως το ίχνος, το σημάδι, το αποτέλεσμα που παράγεται από το κτύπημα είναι ένας τύπος. (εξ’ ου και οι εφημερίδες, κοινώς ο τύπος, που παλιά η εκτύπωση γινόταν με το κτύπημα του κάθε γράμματος επάνω στο χαρτί. Έτσι δούλευαν και οι πρώτες γραφομηχανές).
Αυτό σημαίνει, ότι όταν τηρούμε έναν τύπο, (σε οποιοδήποτε τομέα της καθημερινότητάς μας και για οποιοδήποτε λόγο), αυτός προέρχεται υποχρεωτικά από κάποια προηγηθείσα πράξη, από κάποιο γεγονός, έχει βαθύτερο νόημα.

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Αναπάντεχα το είδα και μ’ άρεσε

10 λόγοι που η μεγάλη σας αδερφή είναι ο πιο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή σας

Είναι εκπληκτικό αν σκεφτείτε ότι μια μεγάλη αδερφή μπορεί είναι η καλύτερή σας φίλη, η μεγαλύτερη σε ηλικία παρέα σας, ο καλύτερος κριτής ή η καλύτερη υπερασπίστριά σας. Πράγματι, μια μεγάλη αδερφή μπορεί να σας τρελάνει, αλλά παράλληλα να σας κάνει χαρούμενους, όσο δεν θα φανταζόσασταν ποτέ. Αλλά πάνω απ’ όλα, η αγάπη της μεγάλης αδερφής είναι το πιο ξεχωριστό και όμορφο πράγμα από όλα τα άλλα συναισθήματα, ακόμα και αν εκείνη δεν το παραδέχεται.

Να μάθεις να φεύγεις από τους τοξικούς ανθρώπους! Στέβη Σαμέλη

Να μάθεις να απομακρύνεσαι, να φεύγεις μακριά! Από ανθρώπους χειριστικούς και κακοποιητικούς. Από προσβλητικές και απαξιωτικές συμπεριφορές. Από τοξικά συναισθήματα που απομυζούν την ενέργειά σου.
Να μάθεις να φεύγεις! Γιατί όσο κι αν προσπαθήσεις να μιλήσεις με λογική, να προσεγγίσεις με αγάπη, να συγχωρήσεις και να βοηθήσεις, θα βρίσκεις πάντα τοίχο.

Συνωμοσιολογίας συνέχεια H NEΩTEPH ETAIPEIA TΩN POΔOΣTAYPΩN

Η σημερινή ανάρτηση είναι η τελευταία Συνωμοσιολογική για την χρονιά που τελειώνει. Μετά τα Θεοφάνια θα επανέλθω στο είδος με τα πρωτόκολλα τα οποία έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρων. Εντόπισα στο διαδίκτυο την αυθεντική μετάφραση τους στα Ελληνικά από τα Ρωσικά.
Η εισαγωγή του R. Lambelin στα στοιχεία των πρωτοκόλλων θα δημοσιευτούν σε τέσσερα μέρη ενώ τα πρωτόκολλα είναι χωρισμένα σε είκοσι τέσσερα κεφάλαια, ένα για κάθε ημέρα.
Πρώτη εντύπωση σχηματίσετε πατώντας εδώ  και δύο ενδεικτικά αποσπάσματα στο τέλος της σημερινής αναρτήσεως
   
Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.

H NEΩTEPH ETAIPEIA TΩN POΔOΣTAYPΩN

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Πρέπει να πούμε στα παιδιά την αλήθεια για τον Άγιο Βασίλη

Την Βαγγελιώ την γνώρισα το καλοκαίρι στην παραλία του κόκκινου Πύργου στην νότια Κρήτη. Έπαιζε ξέγνοιαστη μαζί με τα άλλα παιδιά ανοίγοντας πηγαδάκια στην άμμο. Κάπου-κάπου ξέφευγε από την παρέα της, κάνοντας και καμιά βουτιά στη θάλασσα. Έπινα κι εγώ το ουζάκι μου χαζεύοντας και αναπολώντας. Κάποια στιγμή με πλησίασε και πιάσαμε κουβέντα.

Πώς ο Αγιος Νικόλαος έγινε Αϊ-Βασίλης

Από: tovima.gr της Ειρήνης Μητροπούλου
Είναι σχεδόν 6.000 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο, αλλά ο Αϊ- Βασίλης τα διανύει σε χρόνο-μηδέν, πάνω στο έλκηθρο που το σέρνουν ζωηρά ελάφια στον βραδινό ουρανό. Με την ίδια ευκολία και ταχύτητα ανεβοκατεβαίνει από καμινάδες για να μοιράσει δώρα στα παιδιά όλου του κόσμου.
Στη δυτική παράδοση είναι ντυμένος στα κόκκινα, έχει πυκνή λευκή γενειάδα, είναι στρουμπουλός και γελάει με την καρδιά του. Αυτός είναι ο Σάντα Κλάους των Άγγλων και των Αμερικανών, ο Περ Νοέλ των Γάλλων, ο Βάιναχτσμαν των Γερμανών και πάει λέγοντας.

Χακάροντας την ευτυχία οι προκλήσεις και τέλος


Εδώ θα βρείτε πώς καθιερώστε νέες συνήθειες

Συνωμοσιολογίας συνέχεια MAΣONIA

Βλέποντας το ενδιαφέρον ορισμένων αναγνωστών του «Πυθαγόρα» για την συνωμοσιολογία προέκρινα να δημοσιεύσω μια πραγματεία σε τέσσερα μέρη με γενικό τίτλο «Συνωμοσιολογίας συνέχεια» που θα αφορά (Πεφωτισμένους-Μασονία-Θεοσοφισμό και Ροδόσταυρους) αφιερώνοντας λίγα λόγια και για αυτούς.
Θα ψάξω να βρω και τα μυστικά πρωτόκολλά των Σοφών της Σιών και θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα, είναι ψυχοφθόρο. Μια προτροπή που θα υπάρχει σε κάθε ανάρτηση της σειρά είναι η εξής:

Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.