Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Ένας εχθρός με το όνομα «ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ»

Διαπίστωσα πως οι ιστορίες με ζωντανά ελκύουν αναγνώστες. μάθετε για το τεμπελόσκυλο.  
Ένας άντρας πήγε να επισκεφτεί έναν ηλικιωμένο αγρότη , ο οποίος ήταν διάσημος κυνηγός. Όταν έφτασε στη φάρμα, παρατήρησε ότι ένα από τα κυνηγετικά του σκυλιά ήταν ξαπλωμένο στην αυλή. Ήταν φανερό ότι το σκυλί ένιωθε δυσάρεστα. Κάτι το ενοχλούσε και το έκανε να γαβγίζει και να κλαψουρίζει συνέχεια. Λίγα λεπτά αργότερα ο άντρας ρώτησε τον αγρότη τι θα μπορούσε να προκαλεί τόση δυσφορία στο κακόμοιρο ζώο.
«-Μη νοιάζεσαι γι’ αυτό το γέρικο σκυλί». Απάντησε ο αγρότης. «-Είναι έτσι εδώ και πολλά χρόνια»

«-Το έχεις πάει ποτέ σε κτηνίατρο για να βρεις ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα;» ρώτησε ο άντρας
–Γιατί ν ασχοληθώ. Ξέρω ακριβώς τι φταίει με αυτό το σκυλί. Είναι απλώς πολύ τεμπέλικο
–Μα τι σχέση έχει αυτό με το κλαψούρισμά του;
«-Κοίτα» απάντησε ο αγρότης, «-τυχαίνει εκεί που κάθεται να προεξέχει ένα καρφί από το ξύλο. Του τρυπάει το πόδι και αυτό το ενοχλεί, έτσι κάθε φορά που κάθεται εκεί, γαβγίζει και κλαψουρίζει»
«-Τότε γιατί δεν μετακινείται κάπου αλλού;» αναφώνησε ο επισκέπτης γουρλώνοντας τα μάτια του.
«-Τι να σου πω» είπε ο αγρότες, «μάλλον δεν τον ενοχλεί τόσο πολύ»

Αυτή η ιστορία μας βάζει στην καρδιά του προβλήματος της μετριότητας, μπορεί να είναι ενοχλητική ή ακόμα και οδυνηρή κάποιες φορές, αλλά ποτέ δεν είναι τόσο ενοχλητική, που να μας κάνει να αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα πράγματα.
Γνωρίζεται κάποιον που να βρίσκεται στην ίδια κατάσταση; Μήπως είστε εσείς; Μήπως έχετε κάποιο αγκάθι στο δικό σας πλευρό που σας εμποδίζει να ζήσετε τη ζωή που αξίζετε; Αν κάτι τέτοιο ισχύει , αναλάβετε δράση τώρα και εξαλείψτε ότι σας στερεί την πιθανότητα να ζήσετε μια πραγματικά ικανοποιητική ζωή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου