Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Κοινωνικότητα στο διαδίκτυο

Τα Κοινωνικά Δίκτυα έχουν επηρεάσει τη ζωή μας, δεν υπάρχει χρήστης του διαδικτύου που να μην έχει λογαριασμό σε Facebook, Twitter, Google plus κλπ. Το σημερινό άρθρο παρουσιάζει μία γενική γνώμη για αυτά τα δίκτυα.

Τα Κοινωνικά Δίκτυα στη ζωή μας
Έγραψα στην αρχή ότι κάθε άνθρωπος έχει έναν λογαριασμό, έστω και σε ένα κοινωνικό δίκτυο. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν μπαίνουμε στο διαδίκτυο συνήθως είναι να ανοίγουμε το προσωπικό μας προφίλ και ύστερα να γράφουμε καταστάσεις, να κάνουμε comments, shares και likes, chatting και άλλα. Μάλιστα έχουν ριζώσει τόσο πολύ που αγωνιούμε για το αν έχουμε ειδοποιήσεις, αν μας έχουνε στείλει μήνυμα ή αν μας έχουν κάνει κανένα like. Δίνουμε μάλιστα και πολλές πληροφορίες σε αυτά τα δίκτυα που δεν ξέρουμε καν αν είναι σε καλά χέρια, βλέπετε δεν μπορούμε μόνο να αρκεστούμε στην πολιτική απορρήτου που έχει και παραθυράκια.
Στην προηγούμενη παράγραφο έκανα λόγο για προσωπικές πληροφορίες που αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν πούμε ότι μας αρέσει η τάδε σελίδα, είδαμε την τάδε ταινία επιλέγουμε αυτούς τους φίλους, τότε όπως καταλαβαίνετε, οι εταιρίες κολοσσοί συλλέγουν πολλές πληροφορίες για εμάς και μπορεί σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό να βγάλει συμπεράσματα για τις δικές μας προσωπικότητες, στην ουσία, εμείς οι ίδιοι τους δίνουμε το κλειδί για να μάθουν τι κάνουμε σπίτι μας.

Σε μια ακραία εκδοχή αλλά και πολύ πιθανή, τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν καθοριστικό ρόλο στον εθισμό μας στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στα Κοινωνικά Δίκτυα με αποτέλεσμα να μας κάνουν αντικοινωνικούς στον περίγυρο μας και στους φίλους μας, πρέπει να το προσέξουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου