Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Τι πρέπει να γίνει γράφει ο Γιώργος Θεοχάρης

Αγιορείτης ασκητής για Α.Τσίπρα: 
Μετά από τη μεγάλη σύγχυση που δημιουργήθηκε από την ακυρωθείσα επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Άθωνα κι όλα όσα γράφτηκαν ότι είναι ανεπιθύμητος από τους Αγιορείτες – κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς μόνο 5 Μονές έχουν αυτή τη στάση-σκεφτήκατε ως ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ να απευθυνθούμε σε ενα γέροντα του Αγίου Όρους να μας καταθέσει την γνήσια άποψη του για το όλο ζήτημα που τίνει να εξελιχθεί σε κρίση ανάμεσα στις σχέσεις Μαξίμου- Καρυών .


Ο 89χρονος ταπεινός ερημίτης που εγκαταβιώνει στα Καυσοκαλύβια, περιοχή των ασκητών, μας είπε «-Παιδί μου εγώ δεν παρακολουθώ τι γίνεται στον κόσμο αλλά ούτε και ξέρω τι κάνουν στις Καρυές (πρωτεύουσα του Αγίου Όρους). Με ρωτάτε αν πρέπει να δεχτεί το Άγιο Όρος τον πρωθυπουργό που βγάζει την προσευχή από τα σχολεία και κάνει νόμο του κράτους την αλλαγή φύλου και τόσα άλλα απαράδεκτα που πληροφορούμε. Βεβαίως και πρέπει να τον δεχτούμε και όταν έρθει στην Κοινότητα οι πατέρες να του διαμαρτυρηθούν για όλα αυτά. Να τα πούνε όμως. Όχι να τον χαϊδεύουν. Πάντα με ευγένεια όμως. Όχι ακρότητες και φανατισμοί, αυτά δεν έχουν καμία σχέση με Χριστό. Μαύρες σημαίες και τέτοια, απέχουν από το πνεύμα της αγάπης. Κι ο Χριστός είναι ΑΓΑΠΗ.
Βεβαίως και να τον τιμήσουμε ως πρωθυπουργό. Τιμούμε τον θεσμό, Όχι το πρόσωπο.
Βεβαίως λοιπόν να δεχτούμε στο Άγιο Όρος ακόμα κι έναν άθεο-που βεβαίως δεν ξέρουμε αν είναι συνειδητά! Όλοι αμαρτωλοί είμαστε . Το Άγιο Όρος είναι τόπος προσευχής και μετανοίας. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει το δικαίωμα από οποιοδήποτε να μετανοήσει. Όταν έρθει εδώ, ίσως ακόμα κι από έναν γεροντικό λόγο να έρθει πιο κοντά στον Θεό. Να προβληματιστεί και να αλλάξουν πολλά μέσα του.
Μην κρίνουμε λοιπόν έτσι. Αν ήταν ο Χριστός μας σήμερα στο Άγιο Όρος, τι θα του έλεγε; Σήκω και φύγε;
Η «ευθύνη» λοιπόν, αν μπορούμε να το πούμε έτσι, είναι και στους Αγιορείτες πατέρες να τον προσεγγίσουν πνευματικά και σίγουρα θα είναι κερδισμένες κι οι δυο πλευρές .

Ειρήνη Ημίν!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου