Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

Πρόσεξε πως θα μεταφράσεις τα σημάδια

Την εβδομάδα που πέρασε σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη δέχθηκα την εξής επίπληξη, (Εσύ δεν έκανες παιδιά να ξέρεις), και προσβλήθηκα. Το άφησα ασχολίαστο, όμως με βασάνισε λίγο και αναρωτιόμουν πόσο να είναι άραγε το δίκιο της Κυρίας που ξεστόμισε μια κουβέντα που σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να με προσβάλει. Δικαίωση ήθελε κι εγώ δεν συμφωνούσα.
Πολλά χρόνια ασχολούμαι με παιδιά κάθε ηλικίας και δοξάζω τον Θεό που πάντοτε μου δίνει ευκαιρίες να είμαι χρήσιμος ακόμα, αλλά και να αντλώ ζωή και αισιοδοξία από τα καθαρά και άδολα παιδάκια.
Πεντηκοστή σήμερα και «Πνεύματος επιδημία» μετά το μεσημεριανό ύπνο βρήκα την απάντηση στην ιστορία που θα διαβάστε παρακάτω.


Ήταν μια φορά ένας άνθρωπος ο οποίος προσευχόταν θερμά κάθε μέρα να του δώσει ο Θεός τη δύναμη να κατανοήσει το νόημα της ζωής αλλά και να το ασκήσει ο ίδιος παραδειγματικά. Ένα βράδυ ονειρεύτηκε ότι πήγε σε ένα δάσος και εκεί ανακάλυψε όλες τις απαντήσεις στις ερωτήσεις του.
Έτσι, την επόμενη μέρα, αποφάσισε να οδοιπορήσει πραγματικά μέχρι το γειτονικό δάσος του χωριού του για να αναζητήσει την Αλήθεια. Σύντομα έφτασε σε ένα ξέφωτο όπου παρατήρησε κάτι περίεργο να κινείται κοντά στα βράχια. Κρύφτηκε λοιπόν πίσω από κάτι μεγάλους θάμνους για να δει τι συμβαίνει. Το ζώο που σερνόταν στο έδαφος δεν ήταν άλλο από μια αλεπού χωρίς πόδια. Ο άνθρωπος έμεινε έκπληκτος. Μας πως είναι δυνατόν ένα πλάσμα χωρίς πόδια να επιβιώνει σε έναν τόσο άγριο κόσμο; Έπρεπε να το ανακαλύψει. Έτσι κάθισε αναπαυτικά και περίμενε εκεί μέχρι το σούρουπο.
Όταν το φως του ήλιου άρχισε να εξασθενεί ο άνθρωπος είδε ένα ιδιαίτερα ασυνήθιστο θέαμα. Μέσα απ’ το δάσος ξεπρόβαλε ένα γιγάντιο λιοντάρι κρατώντας σφιχτά στα σαγόνια του μια γενναιόδωρη μερίδα κρέατος. Πλησίασε την αλεπού χωρίς πόδια στο ξέφωτο και απόθεσε μπροστά της το κομμάτι με το κρέας.
Ο άνθρωπος γύρισε στο σπίτι του και έμεινε όλη τη νύχτα ξάγρυπνος στο κρεβάτι του προσπαθώντας να κατανοήσει το νόημα αυτού που είδε για να ανακαλύψει την αλήθεια.
Τελικά, ύστερα από μεγάλο στοχασμό και γύρω στο ξημέρωμα κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «-Το μόνο που έχω να κάνω είναι να δείξω απόλυτη εμπιστοσύνη στο σχέδιο του Μεγάλου Δημιουργού και εκείνος θα μου προσφέρει ό,τι κι αν έχω ανάγκη στα πόδια μου. Το μόνο που χρειάζεται λοιπόν είναι να παραδοθώ. Αυτό είναι το νόημα τη εικόνας που είδα στο δάσος. Η απόλυτη παράδοση!».
Δύο εβδομάδες αργότερα, ξαπλωμένος στο κρεβάτι του και σχεδόν ετοιμοθάνατος από την έλλειψη τροφής και νερού ο ίδιος άνθρωπός δέχτηκε άξαφνα ένα ισχυρό αφυπνιστικό χαστούκι. Ο πόνος ήταν δυνατός αλλά και η τρομάρα του μεγάλη αφού δεν μπόρεσε να καταλάβει ποιος τον χαστούκισε. Ήταν τότε που άκουσε μια αυστηρή φωνή από έναν άλλο κόσμο να του λέει αποδοκιμαστικά :

«Βρε πανηλίθιε, όλο το νόημα αυτού που είδες κρύβεται στο λιοντάρι, όχι στην αλεπού…

Γίνε σαν το λιοντάρι !»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου