Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2016

Τι κάνουν οι επιτυχημένοι άνθρωποι;


Ποιες είναι οι πιο σημαντικές συνήθειες των ανθρώπων που επιτυγχάνουν το στόχο τους;
1. Μαθαίνουν από τα λάθη τους – αλλά τα αφήνουν πίσω τους
Το παρελθόν είναι μια ανεκτίμητη πηγή μάθησης. Μην κολλάς όμως σε αυτό. Εάν δυσκολεύεσαι να ξεκολλήσεις, σκέψου πως όταν συμβαίνει κάτι αρνητικό θα πρέπει να το βλέπεις σαν ευκαιρία για να μάθεις κάτι που δεν γνώριζες. Όταν ένας άλλος κάνει ένα λάθος, μη μαθαίνεις απλά από αυτό, δες το σαν μια ευκαιρία να είσαι ευγενικός, να συγχωράς και να κατανοείς.
2. Θεωρούν ότι έχουν τη ζωή –και το μέλλον τους- υπό απόλυτο έλεγχο
Οι πιο επιτυχημένοι άνθρωποι νιώθουν πως η καλή τύχη έπαιξε κάποιο ρόλο στην επιτυχία τους. Αλλά δεν περιμένουν την καλή τύχη ούτε ανησυχούν για την κακή. Δρουν σαν η επιτυχία
ή η αποτυχία να είναι στον απόλυτο έλεγχό τους. Αν δεν σπαταλάς διανοητική ενέργεια ανησυχώντας για το τι μπορεί να σου συμβεί, μπορείς να βάλεις όλες σου την προσπάθεια στο να κάνεις τα πράγματα να συμβούν. Δεν μπορείς να ελέγξεις την τύχη, αλλά σίγουρα μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.
 3. Αγνοούν τα πράγματα τα οποία δεν ελέγχουν
Η διανοητική δύναμη μοιάζει πολύ με τη μυϊκή – κανείς δεν έχει απεριόριστη. Γιατί να χάνεις, λοιπόν, ενέργεια σε πράγματα που δεν ελέγχεις, π.χ. τις πολιτικές εξελίξεις ή την παγκόσμια υπερθέρμανση. Κάνε αυτά που μπορείς: ψήφισε, άκου, ανακύκλωσε. Κάνε ό,τι μπορείς. Άλλαξε εσύ – αλλά μην προσπαθείς να αλλάξεις όλους τους υπόλοιπους.
4. Αντί να νιώθουν πικρία, χαίρονται με την επιτυχία των άλλων
Μην μπαίνεις στη διαδικασία να πιστεύεις πως όταν κάποιος γύρω σου λάμπει, «κλέβει» λάμψη από εσένα. Η πικρία είναι ένα συναίσθημα που σου ρουφάει όλη τη διανοητική ενέργεια, ενέργεια που θα ήταν καλύτερο να διοχετεύσεις κάπου αλλού.
5. Δεν σπαταλούν ενέργεια στο να διαμαρτύρονται, να κριτικάρουν ή να γκρινιάζουν
Τα λόγια σου έχουν δύναμη, ειδικά σε σένα. Όταν γκρινιάζεις για τα προβλήματά σου, δεν νιώθεις τελικά καλύτερα αλλά χειρότερα. Οπότε αν κάτι δεν πάει καλά, μη χάνεις χρόνο με διαμαρτυρίες. Χρησιμοποίησε τη διανοητική σου ενέργεια για να βελτιώσεις την κατάσταση. Μη χάνεις χρόνο, κάνε τώρα κάτι!
6. Δεν εστιάζουν στους άλλους, προσπαθούν μόνο να εκπλήσσουν τον εαυτό σου
Οι ειλικρινείς σχέσεις σε κάνουν πιο ευτυχισμένο και θα έχεις ειλικρινείς σχέσεις μόνο αν σταματήσεις να προσπαθείς να εντυπωσιάσεις και αρχίσεις να προσπαθείς να είσαι απλά ο εαυτός σου. Επιπλέον, θα έχεις πολύ περισσότερη διανοητική ενέργεια για να αφιερώσεις στους ανθρώπους που έχουν πραγματικά σημασία στη ζωή σου.
7. Αναθεωρούν συνεχώς του μακροπρόθεσμους στόχους τους
Η διανοητική κούραση, όπως όταν σκέφτεσαι συνεχώς ένα μεγαλεπήβολο στόχο που δυσκολεύεσαι να επιτύχεις, σε κάνει να επιλέγεις τον εύκολο δρόμο, ακόμη κι όταν αυτός είναι ο λάθος δρόμος! Το μυστικό για να επιτυγχάνεις μακρινούς στόχους είναι να τους σπάσεις σε μικρότερους και πιο εφικτούς. Σκέψου τις στιγμές που είναι πιο πιθανό να υποκύψεις στους πειρασμούς που θα σε απομακρύνουν από το στόχο σου και μετά χρησιμοποίησε απτές υπενθυμίσεις των στόχων σου που θα αποτρέψουν τον πειρασμό και θα σε κρατήσουν στο σωστό δρόμο.
8. Σκέφτονται όλα τα καλά που έχουν
Πριν σβέσεις το φως κάθε βράδυ, αφιέρωσε ένα λεπτό για να σταματήσεις να ανησυχείς για όλα αυτά που δεν έχεις. Σκέψου τι έχεις. Έχεις σίγουρα πολλά πράγματα στη ζωή σου για τα οποία να νιώθεις ευγνώμων. Το να νιώθεις καλύτερα για τον εαυτό σου είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναγεμίσεις τις διανοητικές σου μπαταρίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου