Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ο Κήπος μου 2017

Δεν είχα όρεξη να κουράσω το μυαλό μου σήμερα και διασκέδασα τους πόνους μου με τις φωτογραφίες που βλέπεται.

Θα ακολουθήσει κι άλλο ένα βίντεο το καλοκαίρι που θα είναι σε πλήρη ανάπτυξη, τότε που  θα αντέχει ακόμα και καύσωνα όπως τον πρόσφατο που με γονάτισε.


2 σχόλια:

  1. Δεν θα μπορούσα να σας φανταστώ να ζείτε σε άλλο περιβάλλον. Ο κήπος και η ενασχόληση με την κηπουρική είναι πρώτον η καλύτερη άσκηση και δεύτερον μια ανάταση ψυχής! Θα ήθελα να δω και την φύση τριγύρω. Το οίκημα από μακρυά, τα βουνά που το περιβάλλουν κλπ. ΄Οταν επέστρεψα από την Αίγυπτο όπου το πράσινο ήταν λιγοστό δεν χόρταινα το πράσινο της πατρίδας μου γι αυτό διάλεξα ένα σπίτι μέσα στα βουνά όπου η πρόσβαση ήταν και ακόμα είναι δύσκολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κήπος που βλέπεις εδώ είναι πραγματικά μια όαση στο ξερό και άνυδρο εγκαταλελειμμένο τοπίο. Ενδεικτικά λέγω πως μόλις δυο χρόνια έφτασε εδώ η άσφαλτος (Της κακιάς ώρας) και μόλις τον Δεκέμβριο το Internet του Ο.Τ.Ε. Στην άκρη του θα κοιτάξεις καλά θα διακρίνεις χαλάσματα από τον παλιό πύργο της Μονής. Η αγράμπελη (αμπελάκι) χρησιμεύει ακριβώς για τα κρύβει την ασχήμια των ερείπιων που μας περιβάλουν. Οι Σφάκες (Πικροδάφνες) περιμετρικά για να απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα και οι Μουριές να δημιουργούν το κατάλληλο μικρόκλιμα που με βοηθά στην αναπνοή. Φυσικά το χειμώνα φυλλοβολούν μαζί με τις κάθε είδους κληματαριές και βλέπουμε τον ήλιο που τώρα είναι καυτός.
    Σε αυτές τις εικόνες είναι ο ίδιος τόπος το 2011
    htps://pythagorass151.blogspot.gr/2011/04/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή