Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Δ.Ε.Η. και Ιντερνέτ

Αφορμή για το σημερινό σχολιασμό μου είναι η ταινία του παλαιού Ελληνικού κινηματογράφου «Η έβδομη μέρα της δημιουργίας» και η προπαγάνδα που περνούσε μέσα από την προβολή της. Φαιά προπαγάνδα αλλά και φαιά αντιπολίτευση αντιμάχονται στην προσπάθεια ενός νέου να
γίνει κάτι, μέχρι να συμβιβαστεί και Αυτός σε αυτό που είναι. Δες στο τέλος το βίντεο 
Στον παλιό Πυθαγόρα είχα γράψει το «Παζλ», ένα μικρό κείμενο που είχε πολύ μεγάλη απήχηση και κατέστη κλασικό.
Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, έχουν αυξηθεί πολύ οι χρήστες υπολογιστών τρίτης ηλικίας οι περισσότεροι δε από αυτούς είναι κοινωνικά δικτυωμένοι ιδιαίτερα στο Face Book  και περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στην οθόνη. Αυτές τις ώρες δεν έχουν κάτι καλλίτερο να κάνουν και στο τέλος εθίζονται.
Τι σχέση όμως μπορεί να έχει η Δ.Ε.Η. με το ιντερνέτ;
Φανταστείτε μια διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος  πόση αναστάτωση φέρνει, όχι μόνο στις πολιτείες αλλά και στα πλέον απομακρυσμένα χωριά της υπαίθρου, που όλα πια είναι ηλεκτρικά. Αυτό θεωρείται δεδομένο. Πόσο αλήθεια είναι όμως; Και αν δεν μπορούν να μαγειρέψουν, τρώνε ψωμί και τυρί και βολεύονται.
Φανταστείτε τώρα μια διακοπή του ιντερνέτ, πόση αναστάτωση θα φέρει σε εκείνους τους ηλικιωμένους  που έχουν εθιστεί στα social media, δεν μιλάω για τους νέους που θα χάσουν τον κόσμο κάτω από τα πόδια τους.
Αγαπητοί μου αναγνώστες, συμβιβαστείτε με τον εαυτό Σας και μην πέφτετε στην παγίδα.
Περνώ και εγώ πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη, δικτυωμένος είμαι μόνο μία με μιάμιση ώρα.
Πρόσφατα σε μια στρατιωτική σελίδα διάβασα, γιατί η Ρωσία έχει δώσει τόσο μεγάλη προτεραιότητα στα υποβρύχια. Κατασκευάζει και εκσυγχρονίζει το στόλο της, ώστε να κατεβαίνουν όλο και βαθύτερα. Ο στόχος είναι τα υποθαλάσσια καλώδια του ιντερνέτ. Εάν προσβάλουν αυτά τα καλώδια ο δυτικός πολιτισμός θα γυρίσει πολλά-πολλά χρόνια πίσω. Αμερική και Ευρώπη  θα χάσουν κάθε δυνατότητα αποκρυπτογράφησης.    

Για άλλη μια φορά επισημαίνω πως υπολογιστής δεν είναι μόνο ίντερνετ και Face Book.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου