Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Τα ταξίδια

Προχθές μόλις, απέρριψα χωρίς λύπη μια πρόσκληση να ταξιδέψω στην Αθήνα επειδή πλέον δεν μου είναι μπορετό. Όσο ήμουν ταξιδιάρης πέρασα καλά και γέμισα το ντουλάπι των αναμνήσεων για να μην βαριέμαι τώρα και με την ευκαιρία διαβάστε κάποιες απόψεις για τα ταξίδια.
Τα ταξίδια μπορούν να σου προσφέρουν τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής σου. Σου διδάσκουν πράγματα που δεν θα
μπορέσεις ποτέ να μάθεις σε μια τάξη ή να διαβάσεις σε ένα εγχειρίδιο.
Τα ταξίδια σε βοηθούν στο να επεκτείνεις τους ορίζοντές σου σε νέους πολιτισμούς, παραδόσεις και εμπειρίες. Είναι ο καλύτερος τρόπος ανάπτυξης των προοπτικών σου και σύνδεσης με τον κόσμο. Μπορείς να δεις ιδίοις όμμασι τον τρόπο ζωής των ανθρώπων στην άλλη άκρη της γης και να νιώσεις εμπνευσμένος και ευλογημένος. Τα ταξίδια σε κάνουν πιο ανεκτικό και ανοιχτόμυαλο και πιο ικανό να επανεκτιμήσεις τις αξίες σου.
Το να ταξιδεύεις σημαίνει ότι εγκαταλείπεις την άνεση του σπιτιού και το οικείο περιβάλλον σου, ώστε να κάνεις ένα θαρραλέο μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Ετοιμάζεις τις αποσκευές σου και αφήνεις ένα γνώριμο, άνετο περιβάλλον για να φτάσεις σε έναν τόπο εντελώς καινούριο σε εσένα. Είναι ένα αναγκαίο βήμα για να διευρύνεις τους ορίζοντές σου. Μόλις κάνεις αυτό το βήμα και φτάσεις σε μια νέα τοποθεσία, δεν θα έχεις νιώσει καλύτερα από αυτό το συναίσθημα. Ανακαλύπτοντας μια μη γνώριμη περιοχή προσφέρει μία εξαιρετική αίσθηση και σου χαρίζει ανεπανάληπτες ιστορίες.
Μπορείς να κρίνεις άλλες κουλτούρες, καθώς είναι διαφορετικές από τη δική σου. Όταν ταξιδεύεις, έχεις την ευκαιρία να ζήσεις σε άλλες κουλτούρες και να βιώσεις τις παραδόσεις τους. Η διαμονή εκεί σε βοηθά να δεις τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση. Βοηθά στην καλύτερη κατανόηση της διαφορετικής κουλτούρας, της νέας γλώσσας, της ενδυμασίας, της κουζίνας κ.λπ..
Είτε χαζεύεις τα θαύματα του αιγυπτιακού κόσμου, είτε το Σινικό Τείχος, έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις την στιγμή. Και το να ζεις την στιγμή είναι απαραίτητο στοιχείο για να έχεις μια ευτυχισμένη και γεμάτη ζωή. Όσο ταξιδεύεις, θα ξέρεις ότι έχεις πολύ λίγο χρόνο να ξοδέψεις σε κάθε μέρος και έτσι θα μάθεις να τον εκμεταλλεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σου διδάσκει πώς να γεύεσαι στο μέγιστο κάθε λεπτό που περνά.
Είναι δυνατό να επιβιώσεις και με λίγα – και τα ταξίδια σου διδάσκουν το πώς. Δεν μπορείς να κινηθείς άνετα αν έχεις πολλές και παραγεμισμένες βαλίτσες. Για να μπορείς να τριγυρνάς στον προορισμό σου με άνεση, είναι σημαντικό να παίρνεις μαζί σου λίγα πράγματα. Μαθαίνεις να ζεις με τον πιο απλό και λιτό τρόπο.
Όταν ταξιδεύεις, χρειάζεται να μάθεις να προσαρμόζεσαι σε ό,τι απρόοπτο τυχαίνει. Είναι πιθανό η πτήση σου να καθυστερήσει ή να ακυρωθεί ή ακόμα και να χάσεις τις αποσκευές σου. Μπορεί να είναι λίγο εκνευριστικό, αλλά θα απολαμβάνεις τα ταξίδια σου περισσότερο αν μάθεις να προσαρμόζεσαι γρήγορα και να δέχεσαι τις αλλαγές. Μπορείς επίσης να συνηθίζεις να παραμένεις ήρεμος, αν αντιμετωπίσεις καθυστερήσεις στις μετακινήσεις. Εξοπλίζεσαι με υπομονή για να αντιμετωπίσεις τέτοιες καταστάσεις και συνειδητοποιείς ότι δεν αξίζει να αναστατώνεσαι για αυτό.
Μόλις γευθείς την εμπειρία του να ταξιδεύεις, θα καταλάβεις ότι οι δεξιότητες που αποκτάς είναι πιο πολύτιμες από κάθε υλικό αγαθό που θα μπορούσες να αποκτήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου