Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Ξεκίνα τώρα

Περνούν τα χρόνια και όσο μεγαλώνεις, το μόνο πράγμα που δεν θα πρέπει να κάνεις είναι να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο. Ξεκίνα τις αλλαγές πριν τα χρόνια περάσουν και μετανιώνεις που δεν ολοκλήρωσες αυτό που ξεκίνησες. Πάντα ονειρευόσουν να κάνεις κάτι, το ξεκίνησες και τότε κάτι άλλο συνέβη και… άμε παρακάτω.
Παραμένεις σε μια προβληματική σχέση. Το μοναδικό πράγμα για το
οποίο μπορεί να μετανιώσει όποιος εγκαταλείψει μια κακή σχέση, είναι που δεν το είχε κάνει νωρίτερα.
Ταξίδεψε όσο περισσότερο γίνεται, όταν σου δοθεί η ευκαιρία Μεγαλώνοντας θα αντιληφθείς πως τα ταξίδια είναι πολύ πιο εύκολα όσο είσαι νέος και πολύ πιο οικονομικά, ειδικά αν αποκτήσεις οικογένεια και πρέπει να πληρώνεις για τρία ή και τέσσερα επιπλέον άτομα.
Μη φοβάσαι να δοκιμάσεις νέα πράγματα. Θα έρθει η ώρα που θα αναρωτηθείς τι ήταν αυτό που φοβόσουν και πώς ήταν δυνατόν να πέσεις σε τέτοια λούμπα.
Μην σε περιορίζουν τα στερεότυπα του φύλου σου. Μεγαλώνοντας θα καταλάβεις πως ένα από τα πιο θλιβερά πράγματα είναι να λες πως «κάθε πράγμα στο καιρό του.
Μην φοβάσαι να πεις το «Σ’ αγαπώ». Μετά από χρόνια θα καταλάβεις πως αυτό δεν λέγεται για να σου επιστραφεί, αλλά γιατί η αγάπη πρέπει απλά να εκδηλώνεται. Για να μη σκάσεις -και για να προχωράει όμορφα η ζωή.
Να ακούς πάντα τις συμβουλές των γονιών σου. Είναι σχεδόν εξοργιστικό να τις αναπολείς και να βλέπεις πόσο δίκιο είχαν πάντα.
Το να υποστηρίζεις τις φιλοδοξίες του περίγυρου σου είναι πολύ σημαντικό, αλλά όχι όταν παραμελείς τις δικές σου.
Κάνε κάτι εθελοντικά. Είναι τεράστια η ικανοποίηση αν έχεις κάνει κι εσύ τον κόσμο λίγο καλύτερο.
Μην σταματάς να μαγειρεύεις. Είναι όμορφο είναι να σερβίρεις το φαγητό που εσύ έφτιαξες και να το μοιράζεσαι με αυτούς που αγαπάς.
Εκτίμησε τη δύναμη της συνεργασίας. Όταν είσαι νέος νομίζεις πως μόνος σου μπορείς να κάνεις τα πάντα. Δεν ισχύει -και θα καταλάβεις πως συνεργασία είναι το ήμισυ της της επιτυχίας.

Δείξε ευγνωμοσύνη σε εκείνους που το αξίζουν. Καθώς θα βλέπεις τη ζωή σου να τελειώνει, στο μυαλό σου θα στοιχειώνουν όλοι εκείνοι που αδίκησες, τα ευχαριστώ που δεν είπες και οι στιγμές αχαριστίας και αγνωμοσύνης που διέπραξες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου