Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Ποικιλία


Πόσο απαραίτητη είναι η ποικιλία στην ζωή μας αναλογιζόμουν σήμερα πρωί-πρωί πίνοντας το καφέ στον κήπο. Ξεπάτωσα από δυο παρτέρια όσα άνθη υπήρχαν για να τα μετατρέψω σε λαχανόκηπο, επειδή δεν είναι πλέον εύκολο να σκύβω. Η ομορφιά που κάθε πρωί αντίκριζα χάθηκε, η ευωδία των αρωμάτων εξαφανίστηκε και στην θέση τους ξεπετάχτηκε ένας καλλιεργήσιμος αγρός, μικρών διαστάσεων αλλά μεγάλης ποικιλίας. Λάχανα, μπρόκολα, κουνουπίδια, καρότα, κρεμμύδια, παντζάρια,  ραπανάκια, σπανάκια και να μην ξεχνάμε και τα απαραίτητα, μαϊντανό, άνηθο, σέλινο, δυόσμο ανοίξανε ή θα ανοίξουν προϊόντως του χρόνου.
Η ποικιλία αυτή στη θέα αλλάζει και την ψυχική διάθεση. Κατ’ αναλογία θα πρέπει να υπάρχει στην ζωή μας ποικιλία θεμάτων και θεαμάτων που να μας φτιάχνει την ψυχική μας ισορροπία. Η μονοτονία κουράζει και απομονώνει. Το ίδιο ισχύει και στις γνώσεις που αποκτούμε και
πρέπει να τις αυξάνουμε συνεχώς, διότι η γνώση ποτέ δεν ολοκληρώνεται.
Μου είπε κάποτε ένας σημαντικός άνθρωπος με εξουσία και κύρος, όταν ήρθε να με συμβουλευτεί για κάποιο θέμα  «-Ξέρεις γέροντα πολλά πράγματα, αλλά τίποτα ολοκληρωμένο», νόμιζα πως το είπε για να με μειώσει επειδή δεν συμφωνούσαμε και απάντησα «-Συνεχίζω να μαθαίνω» και Αυτός αντείπε «-Γι’ αυτό έρχομαι κι εγώ εδώ»
Για πολλούς ανθρώπους μικρούς και μεγάλους το διαδίκτυο «Internet» είναι συνώνυμο με το «Face book» διότι δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Αυτό με ενοχλεί, περισσότερο δε, που δεν θέλουν να δοκιμάσουν ή να ερευνήσουν κάτι ακόμα. Η ποικιλία είναι απαραίτητη στη ζωή μας. Η εμμονή σε κάτι δημιουργεί εθισμό.

Η δημιουργία ενός προφίλ κοινωνικής δικτύωσης, δεν είναι αρκετή για να λέγεται σήμερα κάποιος χρήστης  υπολογιστή, πρέπει να δίνει το στίγμα του από αυτό και να μην αρκείτε στα like και share των ετοίμων. Εάν το blogger φαίνεται δύσκολο (που δεν είναι) στο Face book υπάρχουν οι σελίδες. Τολμήστε να δημιουργήστε και διαχειριστείτε μία. Η ποικιλία αυτή θα ανανεώσει τις γνώσεις σας με το διαδίκτυο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου