Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Ζωή και δουλειά

Ο πατέρας ήταν σκληρά εργαζόμενος. Δούλευε ως διανομέας για να βγάζει τα προς το ζην για τον ίδιο, τη σύζυγο, και τα τρία παιδιά τους. Τα απογεύματα τα περνούσε παρακολουθώντας σεμινάρια, επιδιώκοντας να αποκτήσει περισσότερες γνώσεις, έτσι ώστε να καταφέρει μια ημέρα να βρει μια καλύτερη δουλειά.
Μόνο τις Κυριακές είχε λίγο διαθέσιμο χρόνο για να περάσει μαζί με την οικογένειά του. Εργαζόταν και μελετούσε πολύ σκληρά γιατί ήθελε να βγάλει πολλά χρήματα ώστε να προσφέρει στην οικογένειά του ότι επιθυμούσαν.

Όταν η οικογένεια του τον κατηγορούσε ότι δεν ξόδευε αρκετό χρόνο μαζί τους, η απάντηση του ήταν πως εργάζεται σκληρά γιατί νοιάζεται αυτούς. Όμως συχνά του έλειπε η οικογένεια του και ποθούσε  να μπορούσε να περνάει περισσότερο χρόνο μαζί τους.
Η ημέρα έφτασε και ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού που είχε λάβει μέρος. Προς μεγάλη  χαρά του πατέρα, πέρασε από τους πρώτους και έπιασε μια καλύτερη δουλειά. Λίγο μετά, του προσφέρθηκε προαγωγή, και αμειβόταν πια καλά.
Το όνειρο του έγινε πραγματικότητα. Θα μπορούσε πια να προσφέρει την οικογένειά του κάποιες μικρές πολυτέλειες, όπως ωραία ρούχα, καλό φαγητό και διακοπές στο εξωτερικό.
Ωστόσο, η οικογένεια εξακολουθούσε  να μην βλέπει τον πατέρα το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας. Αυτός συνέχιζε να εργάζεται πολύ σκληρά, ελπίζοντας να προαχθεί στη θέση του διευθυντή. Μάλιστα για να αυξήσει τις πιθανότητες να το πετύχει, γράφτηκε στο ανοικτό πανεπιστήμιο και μελετούσε πολύ.
Και πάλι, κάθε φορά που η οικογένεια τον κατηγορούσε ότι δεν ξοδεύει αρκετό χρόνο μαζί τους, η απάντηση ήταν ότι το έκανε για αυτούς. Στην πραγματικότητα, πράγματι ποθούσε να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
Η σκληρή προσπάθεια του πατέρα απέδωσε καρπούς και προήχθη. Αισθανόμενος μεγάλη περηφάνια αποφάσισε να προσλάβει μια καθαρίστρια για να ξεκουράσει τη σύζυγό του από τις οικιακές εργασίες. Επίσης θεώρησε ότι τα τρία δωμάτια στο διαμέρισμά τους δεν ήταν πλέον αρκετά μεγάλα, οπότε αγόρασε ένα πολύ μεγάλο σπίτι με όλες τις ανέσεις.
Έχοντας ήδη δρέψει τους καρπούς της σκληρής δουλειάς του αρκετές φορές, αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές παράλληλα με τη δουλειά του. Η οικογένεια ακόμα τον έβλεπε σπάνια. Ακόμα και τις Κυριακές έπρεπε να λείπει, αφού έπρεπε να βρίσκεται με πελάτες της εταιρείας. Και πάλι, κάθε φορά που η οικογένεια τον κατηγορούσε ότι δεν ξοδεύει αρκετό χρόνο μαζί τους, η απάντηση ήταν ότι τα κάνει όλα αυτά για αυτούς. Παρόλο  που ποθούσε να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η σκληρή δουλειά του πατέρα απέδωσε ξανά καρπούς, και αγόρασε ένα πολύ όμορφο εξοχικό πάνω σε μια παραδεισένια ακρογιαλιά. Την πρώτη Κυριακή που βρισκόταν στο εξοχικό, ο πατέρας ανακοίνωσε   στην οικογένειά του ότι αποφάσισε να σταματήσει την επιδίωξη καλύτερης θέσης στην εταιρεία. Θα μείωνε πολύ τις ώρες εργασίας.  Είχε αποφασίσει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του.


Ο πατέρας  την επόμενη μέρα δεν ξύπνησε…

2 σχόλια:

  1. Πόσο με αντιπροσωπεύει αυτή η ιστορία! Πόσο έχω μετανιώσει που δούλεψα τόσο σκληρά και τόσο πολλές ώρες και που δεν χάρηκα την οικογένειά μου! Δεν είδα τα παιδιά μου να μεγαλώνουν... Με λιγότερα χρήματα θα είχα καλύτερη "ποιότητα" στις οικογενειακές σχέσεις μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ για το σχόλιο που έκαμες στο "Πυθαγόρα". Είναι μόλις το τρίτο από την επαναλειτουργία του.Τα σχόλια στο FB τα προσπερνώ πολλές φορές αδιάβαστα, εδώ όμως σημαίνει πως το blog αποκτά οντότητα.
    Ελπίζω να έχω τόσα σχόλια ώστε να βάλω chat room στον "Πυθαγόρα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή