Μετά τον Ακάκιο θα έχουν την ευκαιρία οι Αναγνώστριες του «Πυθαγόρα»
να δοκιμάσουν και ορισμένες συνταγές που προτείνει αυτός ο Ιστότοπος που επιλέγεται ΓΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (Κλίκ εδώ)
μην σας ξενίζει το όνομα. Μεγάλη υπόθεση ο Τουρισμός, φτάσαμε να έχουμε ακόμα
και θρησκευτικό η Γάστρα θα μας χαλάσει;
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά -αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και
τα στραγγίζετε καλά. Σε ένα ταψί και ανακατεύετε όλα τα τριμμένα τυριά. Σε ένα
στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28εκ ή 30εκ. καλά βουτυρωμένο απλώνετε το ⅓ των
μακαρονιών. Πασπαλίζετε με το ⅓ του μείγματος των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν.
Συνεχίζετε με το ⅓ των μακαρονιών, ⅔ των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν.
Επαναλαμβάνετε για τρίτη φορά με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το γιαούρτι με
σύρμα σε ένα μπολ να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά.
Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε την μακαρονόπιτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε
αέρα για 20΄.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου