Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Συνταγή Μακαρονόπιτα

Μετά τον Ακάκιο θα έχουν την ευκαιρία οι Αναγνώστριες του «Πυθαγόρα» να δοκιμάσουν και ορισμένες συνταγές που προτείνει αυτός ο Ιστότοπος που επιλέγεται ΓΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (Κλίκ εδώ) μην σας ξενίζει το όνομα. Μεγάλη υπόθεση ο Τουρισμός, φτάσαμε να έχουμε ακόμα και θρησκευτικό η Γάστρα θα μας χαλάσει;  

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά -αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε τα μακαρόνια για 5΄ σε μπόλικο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε καλά. Σε ένα ταψί και ανακατεύετε όλα τα τριμμένα τυριά. Σε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος 28εκ ή 30εκ. καλά βουτυρωμένο απλώνετε το ⅓ των μακαρονιών. Πασπαλίζετε με το ⅓ του μείγματος των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν. Συνεχίζετε με το ⅓ των μακαρονιών, ⅔ των τυριών και το ⅓ του ζαμπόν. Επαναλαμβάνετε για τρίτη φορά με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάτε το γιαούρτι με σύρμα σε ένα μπολ να αφρατέψει και προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και περιχύνετε την μακαρονόπιτα.  Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC σε αέρα για 20΄.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου