Σελίδες

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Όταν οι γονείς βλέπουν το παιδί σαν καθρέφτη τους


Η εικόνα που δίνει το παιδί μας στους γύρω μας είναι η αντανάκλαση της ανατροφής που πήρε από εμάς, είναι ο καθρέφτης μας είναι η απόδειξη ότι είμαστε καλοί ή κακοί γονείς…σωστά; Λάθος!
Σίγουρα το παιδί πήρε τις βάσεις και τα πρότυπα της συμπεριφοράς του από τους γονείς του, σίγουρα κατά την μικρή του ηλικία «αποθήκευσε» κάποιες συμπεριφορές, κάποιες αξίες, κάποια εικόνα του κόσμου, όμως το παιδί είναι ένας τελείως ξεχωριστός και μοναδικός άνθρωπος.

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Ναζίμ Χικμέτ – O Σεΐχης Αβδουρραχμάν


Ο Ομέρ μεγαλώνει ο χειμώνας είναι στο τέλος του. Ο παπλωματάς Σελήμ, ο μαστρο-Νουρή και ο Σεΐχης Αβδουρραχμάν πίνουν καφέ στο δωμάτιο πάνω από το μαγαζί του Σελήμ.
Ο Σελήμ τον κάλεσε λέγοντάς του: θα σου γνωρίσω ένα σεΐχη με πλατύ μυαλό, που εκφράζεται βαθιά και λεπτά και πιστεύω ότι θα τον καταλάβεις καλύτερα από μένα.

Ο Σελήμ του εξηγεί:
– Πριν δεκαπέντε μέρες στάθηκε απέναντι από το μαγαζί μου, με κοίταξε χωρίς να απλώσει το χέρι: «δώσε για να πάρεις, παιδί μου!» είπε. Του έδωσα ένα δεκαπεντάρι, ήρθε πάλι μετά από τρεις μέρες, «πάρε αυτό που μου έδωσες,» είπε κάτσε να πιεις ένα καφέ» του είπα, «εγώ δεν διαθέτω χώρο για να καθίσεις ούτε έχω καφέ να σου προσφέρω», είπε, αλλά, ούτε κάθισε, ούτε καφέ ήπιε. Μετά από δύο μέρες ήρθε πάλι.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Το μοναστήρι, οι μοναχοί και οι επισκέπτες Αρχιμ. Παύλος Παπαδόπουλος


Ο ήλιος αχνοφαίνεται, καταφέρνει όμως να χρωματίσει τον ουρανό και την πλάση με το φως του. Από νωρίς κάνα δυο αηδόνια πρόλαβαν τους πατέρες που ψέλνουν τον όρθρο, ψέλνουν και αυτά, δοξολογούν το πλάστη τους. Το μοναστήρι γέμισε αρώματα, μυρωδιές της άνοιξης.
Αν και είμαστε μέσα στην κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής υπάρχει μία διάθεση χαράς, αναγέννησης. Και είναι φυσικό, μιας και η περίοδος της νηστείας, μετάνοιας και της καλλιέργειας μιας περισσότερης ασκητικής διαθέσεως, μας μεταμορφώνουν. Μας εισάγουν πιο βαθιά στην χριστιανική ζωή, μια ζωή που χαρακτηρίζεται από μια «περίεργη» χαρμολύπη.

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ο Γέροντας και το ανέκδοτο


Είναι τόσα πολλές οι νουθεσίες του Γέροντα, που θα μπορούσα να γράφω τόμους για την προσωπικότητα του, την σοφία και την καρτερική υπομονή στην αρρώστια που τον βασάνιζε πολλά χρόνια.
Σαν σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας πριν από πολλά χρόνια επιστρέφοντας από το χωριό που εφημέρευα τον βρήκα σκυθρωπό και κουρασμένο καθισμένο στο κρεβάτι, μόλις με είδε το πρόσωπο του έλαμψε.
-Έφερες παιδί μου φαΐ;
-Πεινάς Γέροντα; Το πείραξα. -Θα σου φέρω χταποδοπίλαφο από το μαγειρείο.
Επικρατούσε συνήθεια τότε αυτήν την ημέρα να τρώει όλη η αδελφότητα της Μονής το χταποδοπίλαφο με κάθε δυνατή επισημότητα.
-Όχι για τον Θεό τον ένα. Με διέκοψε και συνέχισε. –Λίγο λαπά μπορείς;

Τα λόγια έχουν δύναμη:


Διαβάστε πενήντα θετικές φράσεις που πρέπει να λέμε στα παιδιά μας
Πολλές φορές πάνω στην κούρασή μας, ανοίγουμε το στόμα μας και λέμε πράγματα που δε θα έπρεπε να πούμε. Τα παιδιά όμως δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τη διαφορά μεταξύ του τι κάνουν και του τι είναι. Έτσι λοιπόν όταν μέσα στον εκνευρισμό μας αποκαλούμε το παιδί μας «κακομαθημένο», «παλιόπαιδο», «τεμπέλη» ή οτιδήποτε αρνητικό, επειδή έκανε κάτι που δε θα έπρεπε να έχει κάνει, οι λέξεις αυτές γίνονται σπόροι που φυτεύονται μέσα στο μυαλό του.

Η θρησκοληψία είναι διαταραχή


Πέρασε η πρώτη Καθαρή εβδομάδα των Νηστειών και σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας επιστρέφοντας στην ρουτίνα,  σκέφτηκα να μοιραστώ μερικές σκέψεις που ενίοτε με προβληματίζουν αλλά πάντα παραμένουν αναπάντητες.
Μήπως τελικά χρησιμοποιούμε αυτήν την περίοδο της νηστείας και αυξημένης προσευχής που όρισε η Εκκλησία, ως προετοιμασία για το Άγιο Πάσχα, για να προβάλουμε την θρησκοληψία που μας διακατέχει, επιδιώκοντας την καταξίωση σε ένα περιορισμένο περίγυρο (περισσότερο χριστιανών από τους άλλους)  αναζητώντας την αυτοδικαίωση ή ακόμα χειρότερα ενισχύοντας το φαινόμενο των εσχάτων χρόνων, αυτό του θρησκευτικού τουρισμού.

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό.


Της Ανθής Κατερίνη.
Κάθε άνθρωπος έρχεται στην ζωή μας για να εκπληρώσει κάποιον σκοπό. Κάποιοι θα σε ακολουθούν για χρόνια, ίσως να είναι στο πλάι σου σε όλη στην πορεία της ζωής σου γιατί εξελίσσεστε παράλληλα και ακόμη και αν είναι μακριά σου τους νιώθεις τόσο κοντά. Άλλοι μπορεί να μείνουν λίγο πίσω ή ίσως μείνεις εσύ και χαθείτε στον δρόμο. Έπειτα από λίγο όμως ίσως τους ξαναβρείς και αν ήταν φίλοι αληθινοί θα είναι σαν να μην χαθήκατε ποτέ.

Ποιος νηστεύει; Δημοσιεύτηκε Από Α.Ν.Σ.


-Ποιος νηστεύει καλύτερα, πάτερ, σε περίοδο νηστείας, αυτός που τρώει δυο πιάτα ανάλαδη φασουλάδα, χαλβά κ.λπ., ή αυτός που τρώει ένα αυγό σφικτό;
Χωρίς περιστροφές ο Γέροντας απάντησε:
-Ο πρώτος! Ο δεύτερος κάνει απλώς δίαιτα.
Και το αιτιολογούσε:
-Η νηστεία έχει δύο στόχους: την άσκηση εγκρατείας στο σώμα δια του περιορισμού των πλούσιων σε θρεπτικές ουσίες τροφών, και τη συμμόρφωση στις εντολές της Εκκλησίας, που αποτελεί άσκηση για την ψυχή. Αυτός ο οποίος τρώει ένα αυγό σε περίοδο νηστείας, χωρίς να υπάρχουν λόγοι υγείας, οπωσδήποτε αθετεί την εντολή της Εκκλησίας.

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ


Ἦχος πλ. δ'  Αὐτόμελον
Τὴ ὑπερμάχω στρατηγῶ τὰ νικητήρια, ὡς λυτρωθεῖσα τῶν δεινῶν, εὐχαριστήρια, ἀναγράφω σοὶ ἡ Πόλις σου, Θεοτόκε, ἀλλ' ὦς ἔχουσα τὸ κράτος ἀπροσμάχητον, ἐκ παντοίων μὲ κινδύνων ἐλευθέρωσον ἵνα κράζω σοί, Χαῖρε, Νύμφη ἀνύμφευτε.

ΣΤΑΣΙΣ Α

Ἄγγελος πρωτοστάτης, οὐρανόθεν ἐπέμφθη, εἰπεῖν τὴ Θεοτόκω τὸ Χαῖρε (γ')

Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018

Η «ευλογία» του πόνου

Μεσογαίας Νικόλαος: «Στα αναπάντητα «γιατί» του πόνου…»



Ευλογημένα «γιατί»! Τα καθαγίασε ο Ίδιος ο Χριστός στο σταυρό: «Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τί με εγκατέλιπες;».

Θεέ μου, γιατί μου το έκανες αυτό; Τι σου έκανα; Δεν είμαι ο Υιός σου; Το ίδιο ακριβώς ερώτημα με το δικό μου και έμεινε και αυτό αναπάντητο. Έμεινε αναπάντητο στα φαινόμενα. Τα γεγονότα όμως φανέρωσαν την απάντηση.

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Σαρακοστιανή προσευχή


Η Σαρακοστιανή προσευχή και όχι μόνο
Τὴν ἡμέραν διελθῶν, εὐχαριστῶ σοί, Κύριε, τὴν ἑσπέραν, αἰτοῦμαι, σὺν τὴ νυκτὶ ἀναμάρτητον, παράσχου μοί, Σωτήρ, καὶ σώσόν με,
Δόξα...
Τὴν ἡμέραν παρελθῶν, δοξολογῶ σε, Δέσποτα, τὴν ἑσπέραν αἰτοῦμαι, σὺν τὴ νυκτὶ ἀσκανδάλιστον, παράσχου μοί, Σωτήρ, καὶ σώσόν με.
Καὶ νύν...
Τὴν ἡμέραν διαβάς, ὑμνολογῶ σε, Ἅγιε, τὴν ἑσπέραν, αἰτοῦμαι, σὺν τὴ νυκτι ἀνεπίβουλον, παράσχου μοί, Σωτήρ, καὶ σώσόν με.

Τοῦ Ὁσίου Ἐφραίμ.
Κύριε, καὶ Δέσποτα τῆς ζωῆς μου, πνεῦμα ἀργίας, περιεργίας, φιλαρχίας, καὶ ἀργολογίας μὴ μοὶ δῶς.
Πνεῦμα δὲ σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, ὑπομονῆς καὶ ἀγάπης, χάρισαί μοὶ τῶ σῶ δούλω.
Ναί, Κύριε Βασιλεῦ, δώρησαί μοὶ τοῦ ὁρᾶν τὰ ἐμὰ πταίσματα, καὶ μὴ κατακρίνειν τὸν ἀδελφόν μου, ὅτι εὐλογητὸς εἶ, εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων.
 Ἀμήν.

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Επίκουρος: «O θάνατος για μας είναι ένα τίποτα!»


Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι καλογερική λογική.
Το μεγάλο πρόβλημα για τον άνθρωπο σχετικά με τον θάνατο είναι ο φόβος, τον οποίο νιώθει στην προοπτική του φυσικού του τέλους. «Το ανθρώπινο είδος είναι το μόνο που γνωρίζει ότι θα πεθάνει» έλεγε ο Βολτέρος.
Η γνώση του θανάτου του δημιουργεί στον άνθρωπο φόβο, από τον οποίο ορισμένοι φιλόσοφοι, προσπάθησαν να τον βοηθήσουν να απαλλαγεί. Ένας από αυτούς ήταν ο Επίκουρος ο Αθηναίος, ο ιδρυτής της σχολής του Κήπου.
Κοίτα να συνηθίσεις στην ιδέα ότι ο θάνατος για μας είναι ένα τίποτα.

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Ελεημοσύνη και Θεία Κοινωνία Χρυσοστομικός Άμβων ΣΤ΄»


Γιατί πώς δεν κοινωνεί ανάξια αυτός που παραμελεί εκείνον που πεινά; Αυτός που καταντροπιάζει εκτός του ότι παραμελεί;
Γιατί, εάν το να μη ελεή κανείς τους φτωχούς αρκεί για να εκβάλλη από την βασιλεία του Θεού, ακόμη και αν είναι παρθένος κανείς, το να μην δίνη σ’ αυτούς πλουσιοπάροχα (γιατί και οι πέντε παρθένες είχαν λάδι, αλλά δεν είχαν πολύ ) το να κάνη κανείς τόσα άτοπα επί πλέον, σκέψου πόσο μεγάλο κακό είναι.

Συναισθηματική κακοποίηση:


Από καρδιάς κι όποιος καταλάβει. Καλή Σαρακοστή


25 πράγματα που κάνετε στην ενήλικη ζωή και «αποκαλύπτουν» την παιδική σας ηλικία
Ο βαθμός τοξικότητας των παιδικών μας χρόνων -ευτυχώς- μπορεί να προσδιοριστεί από τη σύγχρονη ψυχολογία και να αντιμετωπιστεί.
Η σύγχρονη ψυχολογία ωστόσο είναι άκρως βοηθητική στο να εντοπίσουμε τον βαθμό που μία ενήλικη συμπεριφορά αποτελεί αντανάκλαση μίας τέτοιας τραυματισμένης παιδικότητας. Βάσει αυτής, μπορεί εύκολα να εντοπίσει κανείς τον βαθμό τοξικότητας της παιδικής του ηλικίας και με την κατάλληλη συμβουλευτική ή έστω την προσωπική δουλειά με τον εαυτό του να αμβλύνει τον αντίκτυπο του στην ενήλικη ζωή. Να, ορισμένα από αυτά:

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Περί Αιγυπτιωτών Μυθεύματα Ν.ΝΙΚΗΤΑΡΙΔΗΣ



Αντιγραφή από το Αξιόλογο Blog

ΠΕΡΙ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΜΥΘΕΥΜΑΤΑ
Είναι πράγματι αρκετά τα μυθεύματα που κάποιοι, από τα παλιά ήδη χρόνια, ηθελημένα τις περισσότερες φορές, συνδέουν με την ιστορική πορεία του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού.

Νηστεύουμε για τα δικά μας λάθη! Γράφει ο π. Ιάσονας Κεσέν


Τώρα που μπαίνει η Σαρακοστή θ' αρχίσουμε εκείνα τα γνωστά: "αα... ευχαριστώ! Δε θα πάρω... Ξέρετε...Νηστεύω"!
Θα ανασηκώνουμε έπειτα το βλέμμα για να δούμε των άλλων την αντίδραση αναζητώντας μιαν επιβράβευση πως τάχα είμαστε ευσεβείς, πως τηρούμε τις παραδόσεις.
Πριν λίγο στο φούρνο συνάντησα μια κυρία που πήρε μια τυρόπιτα. Κοιτάει, βλέπει το ράσο και μου λεει: "έλα πάτερ! Δύο μέρες μείνανε! Μετά; Αυστηρή νηστεία! Έτσι πρέπει να κάνουμε οι χριστιανοί"!
Τίγκα ο φούρνος από κόσμο κι η κυρία με το κλασικό ανασηκωμένο βλέμμα στη "νηστευτική" της ομολογία αναζητούσε τα μπράβο των παρευρισκομένων.

Ξεχάστε τα γιατροσόφια που σας έλεγαν οι «παλιοί»


Ποια από αυτά είναι «μύθος»;

Κατά καιρούς αναζητάμε τις συμβουλές για διάφορα μιρκοπροβλήματα και πιστεύουμε πως κάποια γιατροσόφια θα μας βοηθήσουν αλλά τελικά αποτελούν...μύθο!

Ψηφιακή ηρωίνη


Είναι «ψηφιακή ηρωίνη»: πώς οι οθόνες μεταμορφώνουν τα παιδιά μας σε ψυχωτικούς τοξικομανείς

Η Σούζαν αγόρασε στον 6χρονο γιο της ένα iPad όταν πήγαινε πρώτη Δημοτικού. «Σκέφτηκα «Γιατί να μην δοκιμάσει;», μου είπε κατά τη διάρκεια μια συνεδρίας μας. Το σχολείο του Τζον είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί τις συσκευές με όλο και μικρότερες τάξεις, ο δάσκαλος τεχνολογίας παραληρούσε για τα εκπαιδευτικά τους οφέλη, οπότε η Σούζαν θέλησε να κάνει ότι ήταν καλύτερο για το ξανθό της αγοράκι που λάτρευε να διαβάζει και να παίζει μπέιζμπολ.
Αρχικά άφηνε τον Τζον να παίζει διάφορα εκπαιδευτικά παιχνίδια στο iPad του.

Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Πως εκδηλώνεται η κρίση της μέσης ηλικίας στον άνδρα


«-Είμαι 51 ετών, παντρεμένος με 3 παιδιά και με μια επιτυχημένη δουλειά. Δεν με ικανοποιεί πια η οικογένειά μου, αμφισβητώ τις επιλογές μου και έχω έντονες τάσεις φυγής. Βγαίνω με τους φίλους μου, ξαναθυμάμαι πώς είναι να γοητεύω και να γοητεύομαι νιώθω την ανάγκη για μια αλλαγή.» 
Το πέρασμα στην  μέση ηλικία οδηγεί σε σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές και στην συνειδητοποίηση βαθύτερων  υπαρξιακών αγωνιών (π.χ. «που πάω;», «είμαι ευτυχισμένος», «ζω πραγματικά την ζωή που έχω επιλέξει;»).
Πολλοί άνδρες στα τέλη της δεκαετίας των 40 διανύουν την λεγόμενη κρίση της μέσης ηλικίας. Πρόκειται για μια περίοδο έντονων συναισθηματικών εναλλαγών που συνοδεύεται από αλλεπάλληλες σκέψεις και αξιολογήσεις γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με κυρίαρχο στοιχείο την αίσθηση του ανικανοποίητου και την αμφισβήτηση των επιλογών του.
Άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η αϋπνία, η κόπωση, οι εναλλαγές της διάθεσης, η αδυναμία συγκέντρωσης, η ανησυχία, οι σκέψεις για αυτά που «δεν έγιναν», ή για το «αν έχει νόημα η ζωή μου ως έχει».

Ηλεκτρονικά παιχνίδια: διασκέδαση ή διαταραχή;


Η διασκέδαση-σήμα κατατεθέν του 21ου αιώνα δεν είναι ο κινηματογράφος, το κλάμπινγκ ή τα ταξίδια. Μοιάζει ελαφρώς περίεργο, όμως ο σύγχρονος άνθρωπος φαίνεται να προκρίνει αντί αυτών την οικιακή ψυχαγωγία, η οποία καταλαμβάνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου χρόνου του.
 Αυτό βέβαια σημαίνει κυρίως δύο πράγματα: τηλεόραση (κυρίως διαδικτυακή) και ηλεκτρονικά παιχνίδια. Τα δεύτερα μάλιστα φαίνεται πως είναι τόσο… απολαυστικά που αποκτούν πια στάτους εθισμού και διαταραχής, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τα περισσότερα ναρκωτικά.

Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ελληνική Γλώσσα *Από τον Ανδρέα Τσαγκάρη


Το εντόπισα πολλές φορές στο διαδίκτυο και αποφάσισα να το αναπαράγω κι εγώ.  
Γιατί δεν χρησιμοποιούμε ελληνικές λέξεις; 
Έχουμε τόσο ωραία και πλούσια γλώσσα, που είναι απορίας άξιο γιατί συνήθως χρησιμοποιούμε ξένες λέξεις και εκφράσεις στο καθημερινό μας λεξιλόγιο. Γιατί έχει επικρατήσει η ιδεοληψία, πως αν μεταχειριστούμε την ξένη λέξη θα προκαλέσουμε καλύτερη εντύπωση και ο λόγος μας θα γίνει πιο πειστικός; Πρόκειται άραγε για σύμπλεγμα κατωτερότητας;

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΠΑ


Ίσως να ήταν η συγκλονιστική εικόνα του νεκρού παιδιού απ’ τη Συρία, που ξέβρασαν τα κύματα του Αιγαίου στην Κω, που με έκαναν να ξαναδιαβάσω τα διηγήματα της Κατίνας Παπά, που ξεχειλίζουν από αγάπη και στοργή για τα παιδιά και να ξαναδώ κάποια σκίτσα της αδελφής της, ζωγράφου Αγλαΐας Παπά.
Και ξαφνικά βρέθηκα μπροστά σ’ ένα κάπως άγνωστο έργο. Ένας ξυπόλυτος και ρακένδυτος μπόμπιρας και κάτω η λεζάντα: Ο Αμπάζης, αρμενόπουλο, πρόσφυγας. Πρόκειται για μια συγκινητική ιστορία αγάπης και ανθρωπιάς. Μου την αφηγήθηκε χρόνια πριν στην Αθήνα, ο φιλότεχνος και γκαρδιακός φίλος της ζωγράφου, Γιώργος Λουμπούνης. Την είχα ξεχάσει μέσα στα χαρτιά μου, και ήρθαν τα σαπιοκάραβα, τα δάκρυα και οι θρήνοι της νέας προσφυγιάς να μου τη θυμίσουν.

Κρίσεις πανικού – Μ.Βαμβουνάκη


Έχω προσέξει πως εμείς οι άνθρωποι σε δυο καταστάσεις μας ντρεπόμαστε υπερβολικά. Πολύ δύσκολο να τις ομολογήσουμε ακόμη και στον εαυτό μας. Όταν δυσκολευόμαστε για κάτι προς τον εαυτό μας, αυτό το κάτι δυσκολεύεται χειρότερα να εκδηλωθεί προς άλλους – είναι μια κοινοτοπία αυτή. Οι δυο τούτες καταστάσεις που μας κάνουν να ντρεπόμαστε, όταν όντως μας κυριεύουν, είναι η ζήλια και ο φόβος. Ντρεπόμαστε και κρύβουμε τον φθόνο που μας παιδεύει, ντρεπόμαστε και κρύβουμε τη δειλία μας και τους πανικούς.
Η ζήλια ή οι φόβοι, εκτός από το ίδιο το τεράστιο βασανιστήριό τους, μας κάνουν να αισθανόμαστε εξαιρετικά άσχημα και μειονεκτικά, μας ρεζιλεύουν άμα τα αντιληφθούν οι άλλοι.

Η απρόσεκτη και βιαστική Προσευχή


Η ΧΑΡΗ του Θεού να ‘ναι μαζί σου!
“Η προσευχή μου”, γράφεις, “είναι κάπως ψυχρή και αδύναμη”. Η ψυχρότητα και η αδυναμία δεν βρίσκονται στον προσευχή, αλλά σ’ εκείνον που προσεύχεται . Προσπάθησε να προσεύχεσαι όπως πρέπει, και η προσευχή θα πάει καλά.
Όταν ένας μαθητής γράφει απρόσεκτα , ο δάσκαλος τον μαλώνει και τον απειλεί με τιμωρία. Τότε συγκεντρώνεται και αρχίζει να γράφει σωστά.
Μάλωσε, λοιπόν, τον εαυτό σου

Ιατρικοί Μύθοι Που Πρέπει Να Πάψουμε Να Πιστεύουμε


Ακούμε και διαβάζουμε καθημερινά σχετικά με την υγεία μας. Πολλές φορές δεν έχουμε χρόνο να ψάξουμε περισσότερο, ή απλά… εμπιστευόμαστε το άτομο που μας είπε ότι δεν είναι σωστό να κάνουμε «σπάμε» τα δάχτυλά μας, γιατί αυτό προκαλεί αρθρίτιδα. Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά σε μερικούς μύθους που δεν βγάζουν νόημα και ας σταματήσουμε να τους αναπαράγουμε μια και καλή.

Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου


Δανιήλ Κατουνακιώτης (Ἱερομόναχος, (1846-1929))


Ὅστις τὸν φόβον τοῦ Θεοῦ, σαυτὸν θὰ ἀποκτήσῃ,
οὗτος θὰ γίνῃ ἱκανός, τὸ πᾶν νὰ κατακτήσῃ.

Γιατὶ ὁ φόβος τοῦ Θεοῦ, χαρίζει σωφροσύνην·
χαρίζ᾿ ἀνδρείαν, σύνεσιν καὶ μετριοφροσύνην.

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Καταστρέφουμε τις ζωές μας, απλά για λόγια…


Γιατί μαλώνουμε οι άνθρωποι; Γιατί μαλώνεις εσύ; Το έχεις σκεφθεί ποτέ;
Γιατί οι καβγάδες, οι ψυχραμάρες, τα προβλήματα, οι φωνές, οι παρεξηγήσεις;
Για λόγια. Όλα συμβαίνουνε για λόγια. Για λόγια που είπες, για λόγια που άκουσες, για λόγια που σου μεταφέραν κάποιοι τρίτοι. Για λόγια ρε φίλε. Για λόγια.

Μοναδικά Αποφθέγματα του Ομήρου


 «Ακόμα και ο ηρωικός άνθρωπος δεν μπορεί να πολεμήσει πέρα απ' τις δυνάμεις του.»

«Άλλαι μεν βουλαί ανθρώπων, άλλα δε θεός κελεύει.»

«Αυτός που βρίσκεται στην εξουσία, δεν μπορεί να κοιμηθεί ήσυχα μια ολόκληρη νύχτα.»

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Καταγγελίες για βιασμό 9χρονου δράστες παιδιά 12 και 13 ετών


Κι αυτό στην Ισπανία
Καταγγελίες για βιασμό 9χρονου συγκλονίζουν χωριό της Ισπανίας
Η υπόθεση του φερόμενου βιασμού ενός 9χρονου παιδιού από συμμαθητές του στο σχολείο συνταράσσει ένα χωριό στη νότια Ισπανία, όπου η εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.
«Πρόκειται για ανήλικους, το θύμα είναι ηλικίας 9 ετών (…) οι (φερόμενοι) δράστες είναι ηλικίας 12 και 13 ετών» δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο COPE ο Χοσέ Λουίς Αχέα, ο δήμαρχος του Τσιγουεβάρ, ενός χωριού με πληθυσμό 1500 κατοίκων στην Ανδαλουσία, όπου εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα.

11χρονη γέννησε το παιδί του 13χρονου αδερφού της!


Σοκαριστική υπόθεση στην Ισπανία: 
Οι γονείς την μετέφεραν στο νοσοκομείο για «πόνους στο στομάχι» και οι γιατροί διαπίστωσαν πως ήταν στα τελευταία στάδια γέννας
Μια σοκαριστική και απίστευτη υπόθεση ερευνούν οι αρχές στην Ισπανία, όπου ένα 11χρονο κορίτσι έφερε στη ζωή το παιδί του 13χρονου αδερφού της!
Το κοριτσάκι γέννησε στο νοσοκομείο της Μούρθια, στην νοτιοανατολική Ισπανία την περασμένη Παρασκευή, όπως μεταδίδει η βρετανική εφημερίδα The Sun.
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι γονείς της μετέφεραν την 11χρονη στο νοσοκομείο, γιατί παραπονέθηκε για «πολύ δυνατούς πόνους στο στομάχι». Εκεί οι γιατροί την υπέβαλαν σε μια σειρά εξετάσεων και έντρομοι διαπίστωσαν πως το παιδί βρισκόταν σε τελικό στάδιο γέννας! 

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Το… «αγκάθι»! Και πως φεύγει; Μα με την προσευχή


«-Σήμερα, τα είπες κάπως καλύτερα από άλλες φορές! Αλλά ό,τι και να κάνεις, δεν φτάνεις ούτε στο… μικρό δαχτυλάκι του τον παπά Θόδωρο, τον πνευματικό μου. Εκεί ν’ ακούσεις κήρυγμα! Εκεί να δεις πώς ο κόσμος κρέμεται από τα χείλη του»!

Η αθέατη της Ιερωσύνης όψη


Είναι βέβαιο πως ο κόσμος μας θεωρεί εμάς τους κληρικούς ως προνομιούχους και σ’ αυτό, πιστεύω, πως δεν έχει άδικο.
Διότι το μέγα προνόμιο της Ιερωσύνης είναι η άρση του Σταυρού, η σιωπηλή άρση, κι ας νομίζει ο κόσμος πως η βιοτή και η διακονία ενός συνειδητού παπά είναι ταυτισμένη με την πολυτέλεια, την ευμάρεια, την ηρεμία και την ξεκούραση. Βλέπεις, η άγνοια με την ιεροκατηγορία συμβαδίζουν πάντοτε.
Ωστόσο, το βασικό έδρανο, πάνω στο οποίο υψώνεται και στηρίζεται η Ιερωσύνη είναι, και θα παραμείνει να είναι έως της συντελείας, ο μαρτυρικός λόφος του Γολγοθά. Εκεί που υψούται κι ο σταυρός του κάθε κληρικού που με εύορκο συνείδηση και θεοπειθή μαρτυρία διακονεί «τον Κύριον των Πάντων». Γιατί, τι άλλο είναι η Αγία Τράπεζα, η στολισμένη με ματωμένα λείψανα Αγίων και στεφανωμένη με την παρουσία του Εσταυρωμένου; Ένας νοητός Γολγοθάς, που οφείλει, κάθε γιορτή και κάθε Κυριακή (γιατί όχι και κάθε μέρα;) να ανεβεί ο κάθε κληρικός, οποιασδήποτε ιερατικής βαθμίδος, μορφώσεως και υπεροχής αν είναι. Διότι μπροστά Του «διάκονοι πάντες εσμέν».

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Γέροντας Μωυσής Αγιορείτης: «Γιατί να πονώ Θεέ μου;»


Ο μοναχός Μωυσής ο Αγιορείτες απαντά στο ερώτημα που πολλές φορές ακούγεται από ανθρώπους που υποφέρουν.
Γράφει λοιπόν: «Είναι αλήθεια πως στα χείλη του κάθε πο­νεμένου συχνά ανεβαίνει εκείνο το γνωστό και βαθύ «γιατί σ’ εμένα Θεέ μου»; Στο ανθρώπινο αυτό «γιατί» δεν νομίζουμε ότι υπάρχει μία εύκολη και γρήγορη απάντηση. Η απάντηση θάλθει πιο αργά από τον ίδιο τον Εσταυρωμένο Θεάνθρωπο. Ο άνθρωπος αξιώνε­ται να συμμετέχει στον σταυρό του Κυρίου. Μη νομίζετε ότι είναι κάτι μικρό αυτό.
Μέσα από τον πόνο οι προσευχές είναι σίγουρα πιο κατανυκτικές, πιο θερμές, πιο ευπρόσδεκτες. Δίνουν κατ’ αρχάς τη γαλήνη της υπομονής στη δοκιμα­σία, λιγοστεύουν την απαιτητικότητα, ταπεινώνουν αληθινά, χαρίζουν τη χαρά της ελπίδος και την υγεία της ψυχής. Μέσα μας θα βρούμε τον Θεό. Όσο πιο γρήγορα τον συναντήσουμε τόσο πιο γρήγορα θ’ απελευθερωθούμε και θα χαρούμε αληθινά.

Το νόημα της ζωής:


Γιατρός ρωτά παιδιά σε τελικό στάδιο τι πραγματικά αξίζει σ’ αυτήν.
Οι απαντήσεις τους είναι ένα μάθημα για όλους

Ο δρ Alistair McAlpine, από το Κέιπ Τάουν της Νότιας Αφρικής, κάνει μία από τις πιο δύσκολες δουλειές του κόσμου. Εργάζεται ως παιδίατρος στην φροντίδα παρηγορητικής και ανακούφισης πόνου του νοσοκομείου της πόλης.
Η καθημερινή επαφή του είναι με παιδιά που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο κάποιας επάρατης ασθένειας και μέρος της δουλειάς του είναι να κουβεντιάζει μαζί τους και να τα κάνει νιώθουν λίγο ελαφρύτερο το βάρος που ούτε ενήλικες ζωές δεν μπορούν να σηκώσουν.

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Βουντού: Όταν ο νους επιτίθεται στο σώμα!- Τι λένε οι επιστήμονες


Αργά τη νύχτα σε ένα μικρό νεκροταφείο της Alabama, ο Vance Vanders είχε μια διαπλοκή με τον τοπικό μάγο γιατρό, ο οποίος του πέταξε μια μποτίλια με ένα υγρό που είχε δυσάρεστη οσμή επάνω στο πρόσωπό του και του είπε πως επρόκειτο να πεθάνει και πως κανείς δε θα μπορούσε να τον σώσει.

Χαλίλ Γκιμπράν – Να λυπάσαι το έθνος


Να λυπάσαι το έθνος με το πλήθος τα δόγματα και την κούφια θρησκεία.
Να λυπάσαι το έθνος οπού ρούχα φορεί που δεν ύφανε το ίδιο
ψωμοτρώει από στάρι που εκείνο δε θέρισε
το κρασί του δεν γίνηκε απ’ τις δικές του πατούσες.

«Μη πολεμάς τον Έλληνα»





Τραγούδι: Μανώλης Τιτάκης – Κώστας Χειλάς
Φωνητικά: Μανώλης Τιτάκης – Κώστας Χειλάς – Δημήτρης Συγλέτος

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

«Εξαναγκάζοντας» Τον Θεό να ακούσει την προσευχή σου


Με τα λόγια αυτά άρχισε ο γέροντας Πνευματικός να διηγείται στο πνευματικό παιδί του μια προσωπική του εμπειρία από κάποιον θεοφοβούμενο άνθρωπο παλαιά στη Σάμο.
–Που λες, Μιχάλη τον λέγανε. Τον ήξερα εγώ προσωπικά. Στη Σάμο ζούσε, σ’ ένα κεφαλοχώρι Μυτιληνιούς το λέγανε. Άνθρωπος τίμιος, εργάτης, με φόβο Θεού πάνω του. Οικοδόμος ήταν. Μεροδούλι – μεροφάι. Όλη τη μέρα στη δουλειά, και το βράδυ στο σπίτι, στην οικογένειά του. Είχε γυναίκα και οχτώ παιδιά. Ούτε ένα, ούτε δύο. Οχτώ του Θεού τα είχε. Η γυναίκα του δεν εργαζόταν. Και να’ θελε, που να ευκαιρήσει με οχτώ παιδιά; Ένα ημερομίσθιο, και μ’ αυτό, με τη βοήθεια του Θεού, τα βγάζανε πέρα. Δεν τους άφηνε ο Θεός.
Δεν τους άφηνε ο Θεός, γιατί εκείνοι δεν Τον άφηναν. Κατάλαβες; Ήταν θεοσεβούμενη οικογένεια η οικογένεια του κυρ-Μιχάλη, παιδί μου. Από την εκκλησία δεν έλειπαν Κυριακές, γιορτές, και στη ζωή τους πολύ προσεκτικοί. Και με ελεημοσύνες επιπλέον, όσο μπορούσαν. Τι να μπορούσαν δηλαδή; απ’ το υστέρημά τους οι άνθρωποι… Κυλούσε η ζωή τους ήσυχα, κι αυτοί δόξαζαν τον Θεό.
Κάποτε όμως ήρθαν μέρες δύσκολες.

Μια πράξη φιλανθρωπίας τυλιγμένη με αξιοπρέπεια


Μία πλούσια κυρία ρώτησε: «-Πόσo κάνουν τα αυγά;»
Ο γέρος πωλητής απάντησε: «-30 λεπτά το ένα αυγό, κυρία»
Του είπε: «-Θα πάρω 10 αυγά για 2,50 Ευρώ ή αλλιώς θα φύγω.»
Ο γέρος πωλητής απάντησε: «-Εντάξει, πάρτε τα στην τιμή που θέλετε. Και ίσως μου φέρει γούρι η επίσκεψη σας, γιατί σήμερα δεν έχω πουλήσει ούτε ένα μέχρι τώρα.»
Η κυρία πήρε τα αυγά και έφυγε έχοντας την αίσθηση πως κέρδισε.

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Τα καλά του ούζου.

Θα εκπλαγείτε από τα οφέλη που έχει για τον ανθρώπινο οργανισμό
Το ούζο είναι αμιγώς ελληνικό προϊόν, που φτιάχνεται από καθαρό αλκοόλ και ποικιλία από αρωματικά, μπαχαρικά ακόμη και φρούτα.
Η διαδικασία παρασκευής του ούζου

Τσίπουρο και ρακή.

Ποια η διαφορά τους και ποια τα οφέλη για την υγεία; Με μέτρο, κάνουν καλό στην καρδιά και πολεμάνε τα μικρόβια
Το τσίπουρο για τη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα, όπως και η τσικουδιά για την Κρήτη, είναι ποτά συνδεδεμένα με τη φιλοξενία του τόπου.
Πολλοί πιστεύουν ότι η τσικουδιά και το τσίπουρο είναι ακριβώς το ίδιο ποτό.
Η αλήθεια είναι ότι μοιάζουν πολύ, όμως

Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Έχετε σκεφτεί ποτέ τι πουλάει το Facebook; Εσάς!


Το Facebook συλλέγει πληροφορίες για εσάς με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους, σε πολυάριθμα κανάλια. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιλέξετε ποιες πληροφορίες θα προστατέψετε, ωστόσο η ενημέρωση σχετικά με τη συλλογή αυτή των δεδομένων, μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τους κινδύνους της συγκεκριμένης πλατφόρμας, και να γίνετε λίγο πιο επιλεκτικοί στη χρήση της.

Περιεχόμενα:

Πώς το Facebook συλλέγει τα δεδομένα;
Τι γνωρίζει το Facebook πριν καν το κοινοποιήσετε;
Μετά την κοινοποίηση: Τι πληροφορίες συλλέγει το Facebook για εσάς;
Πώς χειρίζεται το Facebook τα δεδομένα σας off-the-record;
Το αρχείο shadow profile
Τι σχέσεις διατηρεί το Facebook με τους διαφημιστές;
Ποια δεδομένα δίνει το Facebook στην κυβέρνηση;
Τι παρακολουθεί το Facebook αφότου αποσυνδεθείτε;
Τι θα έπρεπε να σας προβληματίζει όταν χρησιμοποιείτε το Facebook;
Πώς θα πρέπει να δράσετε, εφόσον δεν επιθυμείτε το Facebook να έχει τα προσωπικά σας δεδομένα;

Η δυσκολία να πληρωθεί το ενοίκιο

Πώς η δυσκολία να πληρωθεί το ενοίκιο επηρεάζει τη ψυχολογία και την υγεία όλης της οικογένειας; Οι συνέπειες στα παιδιά
Για πολλές οικογένειες ένα από τα σταθερά έξοδα του μήνα είναι το ενοίκιο. Η δυσκολία πληρωμής του ενισχύει την οικονομική αβεβαιότητα και κατ’ επέκταση επηρεάζει αρνητικά τη ψυχική ηρεμία των μελών όλης της οικογένειας. Ειδικότερα όταν προκύπτουν άλλα έξοδα που καθυστερούν την πληρωμή του ενοικίου, το άγχος αυξάνεται και οι επιπτώσεις στην υγεία είναι μεγαλύτερες.
Αυτό παρατήρησαν και ερευνητές από το Ιατρικό Κέντρο της Βοστώνης.

Η αληθινή ζωή «Τι βρέχει ο ουρανός και δεν το πίνει η γη».

Πόσες φορές ως τώρα έχεις βάλει ερωτήματα στον εαυτό σου όπως: «Γιατί σε μένα;» «Γιατί αυτό;» «Γιατί τόση ατυχία;» Πόσες φορές ακόμη έχεις καταλήξει σε συμπεράσματα όπως: «Είμαι πολύ άτυχος». «Μόνο σε μένα συμβαίνει αυτή η συμφορά». «Η ζωή μου είναι μια κόλαση». «Αν είχα την τύχη του ….». «Αν μπορούσα να ζω σαν τον …..»  «Αν ο σύντροφός μου ήταν σαν τον άνδρα της ….».
Νομίζω πως όλοι μας έχουμε ξεστομίσει πολλά τέτοια «αποφθέγματα»  ιδιαίτερα όταν περνάμε μια κρίση, μια καταθλιψούλα, μια δοκιμασία.
Είναι γεγονός πως ο άνθρωπος καθώς βιώνει τη ζωή του, αποζητά όλες εκείνες τις ποιότητες που αρχίζουν από «ευ».  Ευτυχία, ευλογία, ευκολία, εύνοια, ευρυθμία, ευπορία, ευστροφία,  ευτολμία, ευφυΐα, ευχέρεια, ευφράδεια, ευψυχία και άλλα παρόμοια. 

Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Πώς μπορεί να φθάσει ο Δούναβης στη Θεσσαλονίκη

Τόση φασαρία για το Μακεδονικό όνομα γίνεται και αναρωτιόμαστε γιατί αυτή η συγκυρία; διαβάστε το παρακάτω άρθρο του "Πρώτου θέματος" του Παναγιώτη Σαββίδη 03/08/2017 και λύστε τις απορίες σας, ακόμη στο τέλος υπάρχουν δύο παραπομπές για περισσότερες λεπτομέρειες. 
Καλή ανάγνωση.

Ένα έργο-μαμούθ κόστους 17 δισ. δολαρίων μπαίνει στα σκαριά με τη συνεργασία Ελλάδας, Σερβίας και Σκοπίων και αναβαθμίζει τη Θεσσαλονίκη σε κεντρικό κόμβο μεταφορών προς την Κεντρική Ευρώπη, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της Κίνας
Να συνδέσει το όνομά του με ένα φαραωνικό έργο που αλλάζει τη γεωστρατηγική σημασία της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για την πλωτή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Βελιγράδι και την Κεντρική Ευρώπη μέσω των ποταμών Αξιού και Μοράβα.

Τίτος Φλάβιος

Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας
 που κατέστρεψε το Ναό του Σολομώντα
Πιο γνωστός ως Τίτος (Titus). Ρωμαίος αυτοκράτορας από το 79 μ.χ. έως το 81μ.χ. Γεννήθηκε στη Ρώμη στις 19 Δεκεμβρίου του 39μ.χ. και ήταν γιος του αυτοκράτορα Βεσπασιανού και της Δομιτίλης της Πρεσβυτέρας.
Από το 61μ.χ. έως το 63μ.χ. συμμετείχε στις εκστρατείες στη Βρετανία και τη Γερμανία. Το 64 μ.χ επέστρεψε στη Ρώμη και παντρεύτηκε την Αρεκίνα Τέρτουλα, κόρη του πρώην διοικητή της πραιτοριανής φρουράς, η οποία πέθανε ένα χρόνο αργότερα.

Το απόρρητο της Εξομολόγησης

Από: inagiounikolaoutouneou.gr
Κάποιοι δυσκολεύονται να προσέλθουν στο πανίερο Μυστήριο της ιεράς εξομολογήσεως με την σκέψη ότι υπάρχει πιθανότητα ο Πνευματικός να κοινοποιήσει την εξομολόγησή τους. Αυτό βεβαίως είναι ένα ακόμη δαιμονικό τέχνασμα που σκοπό έχει να τους κρατήσει μακρυά από το Μυστήριο και τη λύτρωση που παρέχει.
«Το Μυστήριο είναι «απόρρητο». Δεν έχει δικαίωμα ούτε ο Πνευματικός ν’άνακοινώσει τίποτε απ’όσα ακούσε στην Εξομολόγηση, ούτε άλλος κανείς να ζητήση ή ν» απαιτήση πληροφορίες» .
Το απόρρητο της Εξομολογήσεως, αναγνωρίζεται και από τον νόμο.
«Σύμφωνα με τον κώδικα του Κανονικού Δικαίου 983 παρ.1: «το απόρρητο του εξομολογητηρίου είναι απαραβίαστο, επομένως είναι απόλυτα απαγορευτικό για έναν Εξομολόγο να παραδώσει με οποιονδήποτε τρόπο ένα μετανοήσαντα με λόγια ή οποιαδήποτε συμπεριφορά και για κανένα λόγο».

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Παγώνει τα λεμόνια για 6 ώρες και τα τρίβει στον τρίφτη

Θα το κάνετε κι εσείς μόλις μάθετε τον λόγο, εγώ το κάνω


Μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στις ΗΠΑ, για μια ακόμη φορά έδειξε ότι δεν πρέπει να βγάζετε τη φλούδα από τα λεμόνια, αλλά αντ’ αυτού να τα παγώσετε
Αυτό είναι λόγω του γεγονότος ότι σε αυτή την κατάσταση τα λεμόνια εμποδίζουν την ανάπτυξη των κυττάρων του καρκίνου του μαστού.

Συνταγή Μακαρονόπιτα

Μετά τον Ακάκιο θα έχουν την ευκαιρία οι Αναγνώστριες του «Πυθαγόρα» να δοκιμάσουν και ορισμένες συνταγές που προτείνει αυτός ο Ιστότοπος που επιλέγεται ΓΑΣΤΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ (Κλίκ εδώ) μην σας ξενίζει το όνομα. Μεγάλη υπόθεση ο Τουρισμός, φτάσαμε να έχουμε ακόμα και θρησκευτικό η Γάστρα θα μας χαλάσει;  

ΥΛΙΚΑ
500 γρ. μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά -αλάτι – πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ακάκιε, τα μακαρόνια είναι από την αρχαιότητα!..

«Όταν οι Έλληνες ίδρυσαν τη Νέα Πόλη (Νεάπολη-Napoli), αδιαμφισβήτητη μητρόπολη των ζυμαρικών που βρήκαν εκεί με μια πλούσια τοπική σάλτσα, που τους έκανε ευτυχείς (μάκαρες) και την ονόμασαν «μακαρία». Από το χαρακτηρισμό αυτόν οι Έλληνες αν μη τί άλλο διεκδικούν την πατρότητα του ονόματος μακαρόνια. Όμως και άλλο ένα είδος ζυμαρικού - αντλεί την πατρότητα του όνοματός του από την αρχαία Ελλάδα- το «λάγανον», μια στεγνή λεπτή ζύμη, έδωσε το όνομά του στα ιταλικά λαζάνια («lasagna»)»!..
ΕΙΝΑΙ γνωστή σε όλους τους Έλληνες η περίφημη και πολυθρύλητη παλιά διαφήμιση για τα μακαρόνια, όπου ένας μοναχός λέει σε έναν άλλο μοναχό που πηγαίνει για ψώνια καβάλα πάνω σε ένα γαϊδουράκι το εξής: «Ακάκιε!.. Μη ξεχάσης τα μακαρόνια να είναι … ΜΙΣΚΟ»!.. Παρόμοιες διαφημίσεις βλέπαμε για τα μακαρόνια ΜΕΛΙΣΣΑ ή διάφορες άλλες εταιρείες ζυμαρικών.
Από τότε πέρασαν πολλά χρόνια. Πολλοί Έλληνες έγιναν … μακαρονάδες και άλλοι … γραφιάδες ή ερευνητές.

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Κ∆'. Τελευταίο

: Ενίσχυσις των ριζών του βασιλέως ∆αβίδ. Προπαρασκευή του βασιλέως. Αποµάκρυνσις των απ’ ευθείας διαδόχων. Ο βασιλεύς και οι τρεις αυτού σύµβουλοι. Ο βασιλεύς - Πεπρωµένον. Το άσπιλον των εξωτερικών ηθών του βασιλέως των Ιουδαίων...
Τώρα θα διαλάβω τα µέσα της εξασφαλίσεως των δυναστικών ριζών του βασιλέως.

Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα –Δημήτρης Νατσιός δάσκαλος-

 Επειδή είμαστε περικυκλωμένοι «Κώλο με κώλο ωρέ Έλληνες !»


Μεθύστε με το αθάνατο κρασί του Εικοσιένα – Επειδή είμαστε περικυκλωμένοι «Κώλο με κώλο ωρέ Έλληνες !»
Τώρα με το μεγάλο συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας, ας θυμηθούμε από ποιους καταγόμαστε, ποιοι μας απελευθέρωσαν. Μόνο έτσι θα καταλάβουμε πόσο μικρό και ανίκανο είναι το τωρινό σκουπιδαριό που «κυβερνάει» τη χώρα.