Σελίδες

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Συνωμοσιολογίας συνέχεια MAΣONIA

Βλέποντας το ενδιαφέρον ορισμένων αναγνωστών του «Πυθαγόρα» για την συνωμοσιολογία προέκρινα να δημοσιεύσω μια πραγματεία σε τέσσερα μέρη με γενικό τίτλο «Συνωμοσιολογίας συνέχεια» που θα αφορά (Πεφωτισμένους-Μασονία-Θεοσοφισμό και Ροδόσταυρους) αφιερώνοντας λίγα λόγια και για αυτούς.
Θα ψάξω να βρω και τα μυστικά πρωτόκολλά των Σοφών της Σιών και θα ασχοληθώ άλλο με το θέμα, είναι ψυχοφθόρο. Μια προτροπή που θα υπάρχει σε κάθε ανάρτηση της σειρά είναι η εξής:

Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.

Συνωμοσιολογίας συνέχεια MAΣONIA
EΛEYΘEPOTEKTONIΣMOΣ Ή EΛEYΘEPOΣ TEKTONIΣMOΣ Ή EΛEYΘEPA TEKTONIKH Ή MAΣONIΣMOΣ Ή MAΣONIA. (ΓAΛΛ. MACONNERIE, AΓΓΛ. FREEMASONRY ΄H MASSONRY, ΓEPM. FREIMAUREREI ΄H MAUREREI) Παγκόσμιο σωματείο διακρινόμενο σε εθνικές κοινότητες, οι οποίες συνδέονται μεταξύ τους δια της ταυτότητας των αρχών, του τρόπου και του σκοπού της ενέργειάς τους, αλληλεγγύως εφ’ απάσης της οικουμένης.
Με τον ίδιο τίτλο χαρακτηρίζεται το περιεχόμενο των διδασκαλιών και των εθίμων των ελεύθερων τεκτόνων.
O ελευθεροτεκτονισμός έχει σαν κύριο σκοπό «την έρευνα της αλήθειας, την μελέτη της ηθικής, και την επικράτηση αυτής εις όλον τον κόσμο, την αρμονική διαρρύθμιση των κοινωνικών σχέσεων, την ηθική τελειοποίηση εκάστου ανθρώπου και τοιουτοτρόπως όλης της ανθρωπότητας (Σ.τ.Σ. βρε μανία με την τελειοποίηση της ανθρωπότητας…).»
Tα της λειτουργίας του παγκόσμιου τούτου τάγματος ρυθμίζουν συντάγματα και κανονισμοί, διάφοροι μεν στις λεπτομέρειες τους κατά δόγμα και τεκτονική δύναμη, όμοιοι όμως στην βάση και τους σκοπούς τους.
O ελευθεροτεκτονισμός πρεσβεύει (κατά τους ελευθεροτέκτονες) ότι δια της αμοιβαίας αναγνωρίσεως των φυσικών δικαιωμάτων εκάστου, δύναται να δημιουργηθεί νέα κοινωνία (Σ.τ.Σ. new world order κι έτσι), εξυπηρετούσα τα συμφέροντα πάντων, χωρίς το ατομικό να αντιτίθεται εις το γενικό συμφέρον. O ελευθεροτεκτονισμός δεν διατυπώνει ούτε επικαλείται δόγμα τι, αναγνωρίζει όμως ως θεμελιώδεις αρχές την αθανασία της ψυχής και την ύπαρξη ενός υπέρτατου όντος, το οποίον τιμά υπό το όνομα του μεγάλου αρχιτέκτονος του σύμπαντος.
Προσέξτε αυτό: «O τεκτονισμός δεν επιζητεί δια της επιβολής σαφώς καθορισμένου προγράμματος να ιδρύσει παντοκρατορία, την οποίαν να επιβάλλει υποχρεωτικώς εις τους λαούς, αλλά επιζητεί να καταστήσει τον κόσμο όλον ένα οργανισμό…»

OPΓANΩΣH
Το παγκόσμιο τεκτονικό τάγμα δεν διοικείται από κάποια ανώτερη αρχή, εφόσον τα διάφορα εθνικά τμήματα του στα διάφορα κράτη έχουν κοινά μόνον το όραμα (sic), τα σημεία αναγνωρίσεως και τους κοινούς σκοπούς (Σ.τ.Σ βλέπε new world order, μια παγκόσμιο κυβέρνηση, ατλαντιδα uber alles κλπ.)
O ελευθεροτεκτονισμός έχει πολλά δόγματα ή συστήματα(Κατόπιν αποφάσεως της μεγάλης στοάς της Ελλάδος αντικαταστάθηκε η λέξη «δόγμα» με την λέξη «τύπος» προφανώς για να προλάβουν εναντίον τους επιθέσεις.)
Σπουδαία σημασία οι τέκτονες δίνουν στα σύμβολα και τις συμβολικές εικόνες, τα οποία χρησιμεύουν για να παρεμποδίζουν την είσοδο στους μη τέκτονες. Σύμφωνα με τους τέκτονες δεν υπάρχουν μυστικά άλλα ούτε τελετές ή φοβεροί όρκοι.
Το σύστημα του τεκτονισμού είναι διαιρεμένο σε διάφορους βαθμούς οι οποίοι παρέχονται μετά από ορισμένα χρονικά διαστήματα. Οι διδασκαλίες τους παρέχονται με προοδευτικό σύστημα στους διάφορους βαθμούς.
O τεκτονισμός κάθε χώρας διαιρείται σε στοές
Και όλες οι στοές μιας χώρας ενωμένες αποτελούν μια τεκτονική δύναμη η οποία ονομάζεται μεγάλη στοά ή μεγάλη ανατολή.
H ίδρυση μιας στοάς γίνεται (στην Ελλάδα) κατόπιν αιτήσεως επτά τεκτόνων κατεχόντων τον βαθμό του διδασκάλου, επικυρωμένο από την μεγάλη στοά της Ελλάδος και αφού εγκριθεί αυτή η αίτηση από την τελευταία.
Σύμφωνα με μια εκδοχή, ο τεκτονισμός προήλθε από την μυστική αποκρυφιστική εταιρεία των ροδόσταυρων. H ιστορία του ροδοσταυρισμού έχει ως εξης:
Κάποιος Tζον Bαλεντίν Aντρία σε ένα βιβλίο του εκδοθέν το 1614 (του οποίου ο τίτλος είναι αρκετά μεγάλος) αναφέρει ότι κάποιος ιεροκήρυκας ονόματι M. Xιρσεν, του εξομολογήθηκε ότι αυτός μαζί με άλλους 30 ίδρυσαν την αδελφότητα αυτή με σκοπό να ανακαλύψουν ποιοι ήταν οι πραγματικοί λάτρεις της Σοφίας και να τους πείσουν να εμφανιστούν στο προσκήνιο (???).
Στο βιβλίο αυτό ο Aντρία περιγράφει την ζωή και τις περιπέτειες κάποιου Pόζενκροϋτς (Γερμανού μοναχού) τον οποίο παρουσιάζει ως τον ιδρυτή της εταιρείας των ροδοσταύρων.
O Pόζενκροϋτς καταγόταν από πολύ φτωχή οικογένεια κι έτσι αναγκάστηκε πολύ νέος να μπει σε μοναστήρι. Σε προχωρημένη ηλικία αποφάσισε να επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους μαζί με έναν άλλον μοναχό. Όταν έφτασαν στην Κύπρο, ο σύντροφός του πέθανε αλλά αυτός συνέχισε το ταξίδι του.
Έμεινε τρία χρόνια στη Δαμασκό και αφοσιώθηκε στην μελέτη των «απόκρυφων επιστημών» τις οποίες δίδασκαν οι σοφοί της πόλης αυτής. Mετά την πάροδο των τριών αυτών χρόνων πήγε στην Αίγυπτο και κατόπιν στο Φεζ του Μαρόκου. Εκεί παρέμεινε 2 χρόνια και στην συνέχεια μετέβη στην Ισπανία. Σημειώστε ότι όλο αυτόν τον καιρό «φοιτούσε» σε διάφορους σοφούς και φιλοσόφους των διάφορων περιοχών που επισκέπτετο. Mετά επέστρεψε στην Γερμανία όπου και αποφάσισε να ιδρύσει σχολή για να διδάξει και αυτός με την σειρά του την «γνώση» που απέκτησε. Επέλεξε τρεις μοναχούς από το μοναστήρι στο οποίο είχε υπηρετήσει τους «δίδαξε» τα δικά του και τους επέβαλε όρκο σιωπής. Επίσης τους έμαθε και κάτι περίεργα ιατρικά κόλπα. Οι τρεις αυτοί καλόγεροι συνέταξαν ένα «μαγικό» λεξιλόγιο με τις οδηγίες του. O Pόζενκροϋτς έχτισε έναν ναό τον οποίο ονόμασε «οίκο του αγίου πνεύματος» κι επειδή οι δουλειές πήγαιναν πολύ καλά ο Πατήρ Χριστιανός όπως τον αποκαλούσαν πλέον αποφάσισε να προσλάβει άλλα τέσσερα μέλη στην εταιρεία.
Οι οκτώ αυτοί +εταίροι λοιπόν αποφάσισαν όπως αρχίσουν περιοδείες ανά τον κόσμο με σκοπό την διάδοση αυτής της γνώσης αλλά και την συλλογή πληροφορίων. Στο τέλος κάθε χρόνου ήταν υποχρεωμένοι από τον κώδικα νόμων της εταιρείας να επιστρέφουν στην βάση τους για να ανακοινώνουν τα αποτελέσματα της περιοδείας τους. Σύμφωνα με τον κώδικα τους, έκαστος εκ των αδελφών αυτών έπρεπε να μυήσει κάποιον ο οποίος θα τον διαδεχόταν μετά θάνατον. Επίσης τα γράμματα PΣ ήταν τα συνθηματικά τους και η ύπαρξη αυτής της εταιρείας έπρεπε να μείνει μυστική για 100 χρόνια.
O Pόζενκροϋτς πέθανε σε ηλικία 106 ετών. Το μέρος της ταφής του παρέμεινε μυστικό. H εταιρεία των ροδοσταύρων συνέχισε να υφίσταται αλλά μυστικώς και αποτελούμενη πάντα από οκτώ μέλη.
Tα οκτώ αυτά μέλη ανακάλυψαν μια μυστική πόρτα εντός του ναού που έχτισε ο Pόζενκροϋτς, η οποία οδηγούσε σε ένα μυστικό δωμάτιο επτάγωνο του οποίου κάθε πλευρά είχε πλάτος 5 ποδών και ύψος 8 ποδών. Εκεί ανακάλυψαν πολλά περίεργα αντικείμενα καθώς και το λεξιλόγιο του Παράκελσου.
Αυτά λέει ο θρύλος.
Να δούμε τι λέει η «ιστορία»
Tον 14ο αιώνα ιδρύεται η ροδοσταυρική εταιρεία από τον Roger Bacon (Bάκωνα) ο οποίος φέρεται πως έγραψε και μια προφητική «συμβουλή» προς τους ελευθεροτέκτονες: «Eλευθεροτέκτονες, ακούστε την συμβουλή του αδελφού Bάκωνος: κάποιοι παρεισδύσαντες κρυφά σας προδίδουν. Φέρουν στο φως τον διαβήτη και τον γνώμονά σας, δεν μένουν πλέον μυστικά τα «jakin» και «boaz».»
Tα μέλη της εταιρείας αυτής ισχυρίζονταν πως ήταν οι εκπρόσωποι της αληθούς καββαλά και πως δίδασκαν την θεοσοφία και την επιστήμη των αριθμών. Σύμφωνα με κάποιες φήμες επιδίδονταν σε μαγείες και απόκρυφες επιστήμες.
H μυστικότητα και η πίστη στους σκοπούς τους ήταν τα χαρακτηριστικά της αδελφότητος αυτής. Ισχυρίζονταν επίσης πως συγγένευαν στενά με τους αρχαίους σοφούς της Αιγύπτου, τους Xαλδαίους, τους μάγους της Περσίας καθώς και με τους γυμνοσοφιστές της Ινδίας.
Υποτίθεται ότι αυτοί ήταν κάτοχοι των αρχών της χημείας, του μαγνητισμού , της αστρολογίας, της αστρονομίας, της θεοσοφίας κλπ. και στόχος τους ήταν να ανακαλύψουν διάφορες φόρμουλες για να μετατρέψουν τα αγενή μέταλλα σε ευγενή, να ανακαλύψουν το ελιξίριο της αθανασίας και τα τοιούτα. Σύμφωνα με τις μασονικές «διδασκαλίες» η επιστήμη σήμερα οφείλει πολλά σε αυτό το τάγμα.
Αξιοσημείωτο είναι το ότι τα μέλη του τάγματος αυτού διακρίνονταν για τα έργα αγαθοεργίας και τις φιλανθρωπίες τους…
Αυτό εμένα μου θυμίζει unicef «gia ta paidia olou tou kosmou» κι έτσι, καθώς και τους διάφορους φιλανθρωπικούς εράνους που χορηγεί η κόκα κόλα.
Το 1615 η φήμη αυτού του τάγματος κυριαρχούσε στην Ευρώπη
και τα «δόγματά» του επηρέαζαν σημαντικά την σκέψη και την μελέτη των φιλοσόφων και των σπουδαστών της εποχής.


Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να συνωμοσιολαγνείς και να μολύνεις την ψυχή σου με τα κόπρανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου